reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

Właśnie ja też czekam do wizyty i będę pytać o tą trzecią dawkę kiedy najlepiej, bo teoretycznie już mam możliwość bo minęło mi pół roku od drugiej dawki.
Wczytywalam sie w wątek na forum dotyczacy szczepień na covid w ciąży i powtarzała sie informacja o szczepieniu po zakonczeniu pierwszego trymestru. Druga dawka moderny mnie przeczolgala, ponad 38 stopni przez kilka godzin wiec trochę sie obawiam 🤯

reklama
Wczytywalam sie w wątek na forum dotyczacy szczepień na covid w ciąży i powtarzała sie informacja o szczepieniu po zakonczeniu pierwszego trymestru. Druga dawka moderny mnie przeczolgala, ponad 38 stopni przez kilka godzin wiec trochę sie obawiam 🤯
O masakra, mnie tak samo, nie wiedziałam jak się nazywam, gorączka ogólne rozbicie, nie wiem czy to powtórzę🤔

Moja kolezanka sie zaszczepiła w 5mc bo tak gin jej doradzil. Nie wiem jak sie czuła, ale wiem ze kiedys juz przechodziła covid. Mój mąż znow namawia na szczepienie a ja trochę sie obawiam. Sama nie wiem czego

Ja też przechodziłam, wcale nie lekko bo miałam straszne duszności i niestety nie przekonuje mnie to do szczepienia w ciąży. Tak to prawie żadnych leków nam nie można brać, nawet na alergię (pamiętam jak byłam w 1 ciąży to kichalam jak szalona i nikt mi nic nie mógł dać ) a teraz niby nieprzebadane coś w fazie testów ma nie mieć wpływu na dziecko we mnie?no mi się to nie spina. Wiadomo, każdy ma swoje zdanie na ten temat, ja do swojego nigdy nikogo nie przekonuję bo uważam że każdy powinien decydować o swoim życiu 😏

Witajcie dziewczyny. Witam sie cicho i skromnie bo nie wiem czy bede mogła u Was zagościć, a bardzo bym chciała 😔 jeszcze kilka dni do @ jak długo przed @ robiłyście testy? I czy u którejś byly negatywne pomimo spozniajacej sie @?

Test najlepiej zrobić w dniu miesiączki, po co się niepotrzebnie nakręcać czy cień cienia przebija czy nie 🥺
No raczej chyba już po spóźnieniu miesiączki nie ma opcji na negatywny a potem nagle ciążę, chyba że ktoś ma meega nieregularne ale to wtedy wychodzi na to że za wcześnie robi taki test 🤨 ogólnie 14dpo powinno pokazać coś na teście.a jak są wątpliwości to najlepsze na to jest badanie beta HCG😁

Tak szczerze to dla mnie ciężki wybór bo naprawdę sie boje szczepić w ciąży ale jak slysze o kobietach ktore sa najbardziej narażone podczas porodu na ciezkie przejscie i nawet osierocenie dziecka ( co tez sie zdarza) to mnie to przeraża. Czuje sie jakbym miala wybierać między jednym zlem a drugim 😪

Kobietom zdarzało się umrzeć podczas porodu zanim był covid, różne mogą być powikłania, moim zdaniem nie ma co myśleć o takich rzeczach i się nakręcać.

Dziękuję 🥰 nie chce sie nakręcać i stresować ale czas sie mi strasznie dłuży 🤨 mam klucia jajnikow i ból brzucha jak na okres juz od 4 dni. Juz myslalam ze dostane @ półtora tyg wcześniej 😔 ale doczytalam ze takie bóle typowe dla wczesnej ciazy 🤷‍♀️ w owulacje miewam klucia delikatne, jak igiełka. A te bole sa inne... Czasem az mi to przeszkadza. Tak ciągnie i muli jakbym zaraz miala okres 😬 niestety ja z tych dluzszych cykli i czasem mi sie przesuwają o 2 dni nawet 😔 @ mam mieć za tydzień. Trzymajcie proszę kciuki bym mogla z Wami zostać tutaj! Jak nie, to usunę sie w cień ale bede nadal śledzić Wasze poczynania❤️

To trzymam kciuki oby za tydzień pojawiły się dwie kreski ☺️

Witajcie dziewczyny. Witam sie cicho i skromnie bo nie wiem czy bede mogła u Was zagościć, a bardzo bym chciała 😔 jeszcze kilka dni do @ jak długo przed @ robiłyście testy? I czy u którejś byly negatywne pomimo spozniajacej sie @?
Ja podczas tych starań robiłam zwykle jeden test 12 dpo i potem jeden w dniu @ jak nic nie było. I faktycznie w tym cyklu ten 12dpo był już pozytywny na tyle że nie musiałam mężowi naświetlać gdzie tam niby ta kreska jest 😂

Trzymam kciuki za pozytyw u Ciebie, ale muszę Ci powiedzieć że mi wyszły 2 kreski w cyklu w którym po owu nie miałam ani jednego "objawu ciąży" 🤣 w przeciwieństwie do pozostałych w których co chwilę mnie coś bolało to tu to tam 😉 głowa potrafi nam zrobić duże psikusy niestety

Dziewczyny, poszłybyście na wizytę do ginekologa w 6t0d na potwierdzenie ciąży? Normalnie chodzę po scianach i tak się stresuje ze boje się ze do 6t5d nie wytrzymam psychicznie…

reklama
Dziewczyny, poszłybyście na wizytę do ginekologa w 6t0d na potwierdzenie ciąży? Normalnie chodzę po scianach i tak się stresuje ze boje się ze do 6t5d nie wytrzymam psychicznie…
Wytrzymasz 😉 5 dni w tą czy we w tą nie zrobi różnicy a jak się czymś zajmiesz i nie będziesz o tym myślała to zleci szybko ☺️ najgorsze to myśleć o tym cały czas ...

Do góry