reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

reklama
Cześć Dziewczyny tak mnie tchnęło bo byłam dziś przed pracą pobrać krew. W ciąży warto zbadać tarczycę, szczególnie jak któraś miała stratę ciąży. Bo niewyrównana tarczyca (a w ciąży wyniki mogą "skakać") też może być przyczyną poronienia.
Ja dziś pobierałam betę, oraz TSH i FT4, w drugiej ciąży miałam problem z tarczyca właśnie, brałam leki, ale nie każdy gin daje skierowanie na tarczycowe badania, gdybym sama nie zrobiła to kto wie jak by ciąża się potoczyła...
Miłego dnia😊

Dziewczyny chyba nieśmiało mogę się wpisać :zawstydzona/y: chociaż jeszcze nic nie wiem, dziś poszłam na betę na własną rękę, wczoraj wieczorem zrobiłam test i odrazu 2 kreski, zapomniałam że nie dostałam okresu <nie wiem co mi się dzieje> i dopiero po 2 tygodniach się kapłam, to pewnie koniec 5 a początek 6 tyg. :O myślicie że lecieć do gina? tak mi głupio że tak późno się dowiedziałam :(

Dziewczyny chyba nieśmiało mogę się wpisać :zawstydzona/y: chociaż jeszcze nic nie wiem, dziś poszłam na betę na własną rękę, wczoraj wieczorem zrobiłam test i odrazu 2 kreski, zapomniałam że nie dostałam okresu <nie wiem co mi się dzieje> i dopiero po 2 tygodniach się kapłam, to pewnie koniec 5 a początek 6 tyg. :O myślicie że lecieć do gina? tak mi głupio że tak późno się dowiedziałam :(

Większość z nas jest jeszcze przed pierwszą wizytą więc myślę że jeszcze nic nie przegapiłaś 😁

A wiesz którego miałaś oststnią @?

Hej, bez przesady, nie każdy sprawdza parę dni przed i się nakręca 😜
Przynajmniej od razu zobaczyłaś dobre i grube kreski a nie cień cienia 😏
Do lekarza najlepiej w okolicy skończonego 7 tyg 😉 wtedy będzie już serduszko.

Większość z nas jest jeszcze przed pierwszą wizytą więc myślę że jeszcze nic nie przegapiłaś 😁

A wiesz którego miałaś oststnią @?
2 grudnia, więc kalkulatory pokazują mi datę na 4 września, ale pewnie cc więc pewnie gdzieś końcem sierpnia jeżeli się wszystko ułoży.
Będę śledzić wszystkie 54 strony które przegapiłam :D dam wieczorem znać ile mi beta wyszła :O

Hej!
Hej nie musisz od razu lecieć do giną chyba ze masz takie zalecenia. Jeżeli pójdziesz w okolicach 7tc to możliwe ze zobaczysz już serduszko i założą Ci od razu kartę ciąży ☺️
Gratulacje!

reklama
2 grudnia, więc kalkulatory pokazują mi datę na 4 września, ale pewnie cc więc pewnie gdzieś końcem sierpnia jeżeli się wszystko ułoży.
Będę śledzić wszystkie 54 strony które przegapiłam :D dam wieczorem znać ile mi beta wyszła :O
To przy takiej dacie pewnie koniec tego tygodnia lub początek następnego byłby idealnym terminem ja wizytę ☺️
Ja mam termin wg OM 2wrzesnia i wizytę mam 17.01 ☺️

Do góry