reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

reklama
Cześć Dziewczyny tak mnie tchnęło bo byłam dziś przed pracą pobrać krew. W ciąży warto zbadać tarczycę, szczególnie jak któraś miała stratę ciąży. Bo niewyrównana tarczyca (a w ciąży wyniki mogą "skakać") też może być przyczyną poronienia.
Ja dziś pobierałam betę, oraz TSH i FT4, w drugiej ciąży miałam problem z tarczyca właśnie, brałam leki, ale nie każdy gin daje skierowanie na tarczycowe badania, gdybym sama nie zrobiła to kto wie jak by ciąża się potoczyła...
Miłego dnia😊

Dziewczyny chyba nieśmiało mogę się wpisać :zawstydzona/y: chociaż jeszcze nic nie wiem, dziś poszłam na betę na własną rękę, wczoraj wieczorem zrobiłam test i odrazu 2 kreski, zapomniałam że nie dostałam okresu <nie wiem co mi się dzieje> i dopiero po 2 tygodniach się kapłam, to pewnie koniec 5 a początek 6 tyg. :O myślicie że lecieć do gina? tak mi głupio że tak późno się dowiedziałam :(

Dziewczyny chyba nieśmiało mogę się wpisać :zawstydzona/y: chociaż jeszcze nic nie wiem, dziś poszłam na betę na własną rękę, wczoraj wieczorem zrobiłam test i odrazu 2 kreski, zapomniałam że nie dostałam okresu <nie wiem co mi się dzieje> i dopiero po 2 tygodniach się kapłam, to pewnie koniec 5 a początek 6 tyg. :O myślicie że lecieć do gina? tak mi głupio że tak późno się dowiedziałam :(

Większość z nas jest jeszcze przed pierwszą wizytą więc myślę że jeszcze nic nie przegapiłaś 😁

A wiesz którego miałaś oststnią @?

Hej, bez przesady, nie każdy sprawdza parę dni przed i się nakręca 😜
Przynajmniej od razu zobaczyłaś dobre i grube kreski a nie cień cienia 😏
Do lekarza najlepiej w okolicy skończonego 7 tyg 😉 wtedy będzie już serduszko.

Większość z nas jest jeszcze przed pierwszą wizytą więc myślę że jeszcze nic nie przegapiłaś 😁

A wiesz którego miałaś oststnią @?
2 grudnia, więc kalkulatory pokazują mi datę na 4 września, ale pewnie cc więc pewnie gdzieś końcem sierpnia jeżeli się wszystko ułoży.
Będę śledzić wszystkie 54 strony które przegapiłam :D dam wieczorem znać ile mi beta wyszła :O

Hej!
Hej nie musisz od razu lecieć do giną chyba ze masz takie zalecenia. Jeżeli pójdziesz w okolicach 7tc to możliwe ze zobaczysz już serduszko i założą Ci od razu kartę ciąży ☺️
Gratulacje!

reklama
2 grudnia, więc kalkulatory pokazują mi datę na 4 września, ale pewnie cc więc pewnie gdzieś końcem sierpnia jeżeli się wszystko ułoży.
Będę śledzić wszystkie 54 strony które przegapiłam :D dam wieczorem znać ile mi beta wyszła :O
To przy takiej dacie pewnie koniec tego tygodnia lub początek następnego byłby idealnym terminem ja wizytę ☺️
Ja mam termin wg OM 2wrzesnia i wizytę mam 17.01 ☺️

Do góry