reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

reklama
Ja nawet bety nie robiłam. Stwierdziłam, że nie będę się stresować, jak ostatnim razem. Jestem juz po 1 USG, mam nadzieję, że już żadnego krwotoku nie będzie.

U mnie jest jeszcze bardzo wczesna ciąża, więc chcę wykluczyć biochemiczną. Jeśli przyrost będzie ok, to też będę czekać i gdzieś w 7-8 TC umówię się na pierwsze USG.

Przywitam się z wami dziewczyny... Mam nadzieję że wszystkie dotrwamy do końca.... Termin mam na 16.09.2022. Narazie cieszę się po cichu po stracie synka.. Ale tym razem jest obstawiona lekami mam nadzieję że się uda.. Mówi się do trzech razy sztuka... Pozdrawiam...
Moja beta 5.01 105.58 7.01 347 na początku myślałam że za dużo ale teraz po rozmowie z gin się uspokoiłam i czekam na wizytę. Progesteron mam 18 doktor mówi że ok. Ale mnie się wydaje troszkę za niski.

Kochane dzięki za wsparcie ♥️ Może tym razem wytrzymamy.

Co do rosnącej bety - różnie to bywa. Koleżanka też nie miała przyrostu takiego jak powinna, a wszystko skończyło się dobrze ♥️
Trochę mnie tu nie było i mam zaległości, ale również trzymam za Ciebie mocno kciuki ✊❤️ mocno wierzę, że wszystko będzie dobrze. Dawaj znać czy wszystko dobrze :)

Ja dziś 6t3d. Co do słodyczy, przed ciążą jadałam ich sporo - moje największe uzależnienie. Teraz staram się jeść mniej, wręcz się ograniczać.
Ale za to szybko robię się głodna, choć i tak nie za wiele mogę zjeść. Także u mnie sporo małych posiłków. Jak się robię głodna to zaczyna mnie mdlić. Po przebudzeniu też czuję delikatne mdłości.

Co do leków to mam luteinę - 1 rano, 2 na wieczór i duphaston 2 razy dziennie.
Za mną też już badania z krwi. Okazało się, że mam dość mocny niedobór witaminy D i trochę się tym martwię.

reklama
O ja identycznie 🙂 przez całe święta zjadłm chyba jednego pierniczka i jednego cukierka. Jeszcze ciasta i takie tam ok, ale takie słodycze w czystej postaci to zero.
Miałam tak w ciąży z córką więc mój mąż już oświadczył że na pewno dziewucha 😂
U mnie wszyscy, którzy wiedzą o ciąży mówią, że to będzie dziewczynka. Zresztą ja też tak czuję od początku :D już nawet zaczęliśmy się zwracać do brzucha po imieniu. Jeszcze sporo czasu zanim dowiemy się kto tam nam w brzuszkach rośnie ;)
Przy mnie mogą cukierki leżeć, ale i tak nie wezmę. Ale... Żeby dostarczyć magnez kupuje czekolady 90-99% 😃
Co do kawy, piję teraz max 3 na tydzień i żadnej do końca nie dopijam. Wcześniej zaczynałam pracę od kawy.

Do góry