reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

reklama
U mnie 5+3 😃 od początku ciąży o dziwo nie mam w ogóle ochoty na słodycze.
O ja identycznie 🙂 przez całe święta zjadłm chyba jednego pierniczka i jednego cukierka. Jeszcze ciasta i takie tam ok, ale takie słodycze w czystej postaci to zero.
Miałam tak w ciąży z córką więc mój mąż już oświadczył że na pewno dziewucha 😂

Dzień dobry, miłego dnia wszystkim [emoji3508]

W końcu dostałam wynik drugiej bety. Dawno się tyle nie wyczekałam na wynik.
Beta z 5.01- 991 mIU, z 7.01- 2007 mIU.
Troszkę jestem spokojniejsza i chyba będę przekazywać wieści powoli w najbliższej rodzinie.
Chociaż wy tu już po wizytach itd, ja jeszcze chwilę sobie na to zaczekam, żebym tylko sobie nie wyszukiwała nic [emoji28]
Ale baba zawsze sobie coś znajdzie.
No nic miłego dnia jeszcze raz życzę, ja dziś mam gości więc mam trochę do uszykowania.

Za waszą radą, nie przejęłam się tym testem i doczytałam dokladnie co i jak 😊 koniec końców okazalo sie ze dziecko nie ma nawet dwóch tygodni wiec test niejako "prawde" powiedzial, ale wiem też ze wszystko od moczu zalezy i to tylko indykacja😊
Miesiaczka nie przyszla, ja się czuje bardzo dobrze i wczoraj powiedzieliśmy zarówno moim jak i rodzicom narzeczonego 😊 reakcje były cudowne i otrzymaliśmy bardzo dużo wsparcia ❤ teraz wiem ze co by sie nie działo to była dobra decyzja, w razie czego mam kogos z doświadczeniem kto może udzielić rady i pocieszyć dobrym słowem 😊

Ja tak samo, co mnie niezmiernie cieszy 😁😁😁 identycznie miałam w ciąży z synem w pierwszym trymestrze, moze to też wróży chłopca 🥰🥰🥰

Ja w pierwszej ciąży ciągle miałam ochotę na słodkie (a ogólnie nie jadam słodyczy) i urodziłam syna 😂
W ogóle to razem z koleżanką w tym samym czasie zaszlysmy w ciążę, miałyśmy zupełnie inne objawy, zachcianki, brzuchy inaczej wyglądały , dosłownie wszystko było inaczej i obydwie urodziłyśmy chłopców 😂 także ja na własnej skórze przekonałam się że te przesądy nic nie znaczą 😜😂

Ja w pierwszej ciąży ciągle miałam ochotę na słodkie (a ogólnie nie jadam słodyczy) i urodziłam syna 😂
W ogóle to razem z koleżanką w tym samym czasie zaszlysmy w ciążę, miałyśmy zupełnie inne objawy, zachcianki, brzuchy inaczej wyglądały , dosłownie wszystko było inaczej i obydwie urodziłyśmy chłopców 😂 także ja na własnej skórze przekonałam się że te przesądy nic nie znaczą 😜😂
Dziewczyny ja jak zaczelismy sie starac martwilam sie jak zejde z drugiej kawki. Uwielbialam jak maz w weekend budzil mnie zapachem świeżo mielonej kawki 😂 Przeliczalam nawet te dopuszczalne mg kofeiny, a tu totalnie checi na kawe brak. Nie dopijam nawet malej filizanki cappuccino. Wczoraj nawet łyka, a dzis tylko malutka. Checi na slodycze totalnie brak, ale mam faze na ponarancze, ananasa i jablka 😂

Dziewczyny ja jak zaczelismy sie starac martwilam sie jak zejde z drugiej kawki. Uwielbialam jak maz w weekend budzil mnie zapachem świeżo mielonej kawki 😂 Przeliczalam nawet te dopuszczalne mg kofeiny, a tu totalnie checi na kawe brak. Nie dopijam nawet malej filizanki cappuccino. Wczoraj nawet łyka, a dzis tylko malutka. Checi na slodycze totalnie brak, ale mam faze na ponarancze, ananasa i jablka 😂
Mnie w drugiej ciąży odrzucał sam zapach kawy. W 1szej piłam normalnie. Teraz też na razie normalnie.

reklama
Ja generalnie nie lubię kawy, ale teraz wypijam po 2 espresso jakos mam ochote. Śledzie i kwaśne u mnie na pierwszym miejscu. Przedwczoraj zrobilam żurek, byl tak kwasny ze moj nie byl wstanie zjesc, tylko moje najmłodsze trochę zjadło a ja się cieszyłam, że będzie więcej dla mnie 🙈

Do góry