reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

Hej, też tak nieśmiało dołączam. I przy okazji może doradzicie albo uspokoicie bo nie wiem co myslec. Liczac od snia miesiaczki wychodzi ze jestem w 5 tyg jednak na 100% było przesuniecie więc ciaza jest mlodsza moze 2-3 tydzien. Lekarka przepisala mi lek na podtrzymanie i kazala cały czas lezec a we wtorek mam iść do szpitala na badania bo w srode na usg były nieiwelkie rozmiary prawie nie widoczne a w sobotę na drugim nie widziała i najpierw nastrzaszyla a ootem o przesunieciu sobie przypomniala i zaczela uspokajać ze przy tak wczesnej to normalne a doszpitala tak kontrolnie. Boje sie ze cos jest nie tak ie nie rozwija sie dobrze i nie wiem czy to normalne ale czasami troche łapie bol brzucha jak na okres ale nie jest silny. Dołączam zdj usg
A i w pon beta 5,63 a w srode 36,63 i progesteron 25,78

reklama
Jeżeli chodzi o L4, to w moim wypadku jeżeli wszystko będzie w porządku planuje pracować do końca (ile się da). Też mam siedzącą, ale dość stresującą pracę ale nie wyobrażam sobie iść od razu na L4 bo martwię się o stres. Oczywiście mówię to z myślą o zdrowej ciąży bez żaden historii poprzednich czy obecnych problemów.

Poza tym w Irlandii nikt nie chce iść na L4 bo płatność wynosiłaby tylko 1/3 moich normalnych zarobków także nie piszę się na to 🤣

Swoją droga mama mi opowiadała , że dawniej testy ciążowe nie były tak popularne i dostępne jak teraz i kobiety zazwyczaj zwlekały z wizyta u gin , że może jeszcze okres nadejdzie i dopiero jak Ok 2 tygodni okres się spóźniał to szły do ginekologa . Chyba wtedy były nieco zdrowsze psychicznie bo jak od mojej pierwszej wizyty dostaje kota do głowy
Dokładnie tak, dlatego ja też zwlekałam z testem do ostatniej chwili, chyba bałam się go zrobić bo co jak wyjedzie pozytywny 😂

Jeżeli chodzi o L4, to w moim wypadku jeżeli wszystko będzie w porządku planuje pracować do końca (ile się da). Też mam siedzącą, ale dość stresującą pracę ale nie wyobrażam sobie iść od razu na L4 bo martwię się o stres. Oczywiście mówię to z myślą o zdrowej ciąży bez żaden historii poprzednich czy obecnych problemów.

Poza tym w Irlandii nikt nie chce iść na L4 bo płatność wynosiłaby tylko 1/3 moich normalnych zarobków także nie piszę się na to 🤣
To w UK jest £80 tygodniowo 😂 chcoaiz ja chyba mam ubezpieczenie z pracy nie wiem jakby to wyszło.

Pomocny w obliczeniach może być kalkulator internetowy bthcg, znajdziesz różne jak wpiszesz w google. Jak będziesz miała drugi wynik to wpisz swoje dane i powinno Ci automatycznie wyliczyc. To powodzenia na wizycie 😊
Nie dzienkuje do jutra bendzie 90 godzin mam na dzieje że wszystko będzie dobrze mam stresa bo jestem 10 miesięcy po cc

Dziewczyny mam trochę głupie pytanie , chociaż tutaj chyba nie głupich pytań 😊 otóż , mam możliwość pójścia jutro i skonsultowania mojego „ problemu „ z innym , mającym dobre opinie ginekologiem . Tylko mam teraz zagwozdke - iść i dopytać jak to jest z tymi moimi plamieniami i poprosić żeby zrobił usg i sprawdził czy wszystko Ok , bo obecna gin jak pisałam mi go nie zrobiła . Czy po prostu poczekać 1,5 tygodnia na wizytę i dac sobie spokój z konsultacjami

Dziewczyny mam trochę głupie pytanie , chociaż tutaj chyba nie głupich pytań 😊 otóż , mam możliwość pójścia jutro i skonsultowania mojego „ problemu „ z innym , mającym dobre opinie ginekologiem . Tylko mam teraz zagwozdke - iść i dopytać jak to jest z tymi moimi plamieniami i poprosić żeby zrobił usg i sprawdził czy wszystko Ok , bo obecna gin jak pisałam mi go nie zrobiła . Czy po prostu poczekać 1,5 tygodnia na wizytę i dac sobie spokój z konsultacjami
Ja bym poczekała 1,5 tyg i poszła na konsultacje do tego drugiego ginekologa.

Ja bum poszla na te konsultacje do tegl drugiego jak jest możliwość. Tak dla świętego spokoju 😊 po za tym sama się zastanawia nad zmianą ginekologa

reklama
Ja bum poszla na te konsultacje do tegl drugiego jak jest możliwość. Tak dla świętego spokoju 😊 po za tym sama się zastanawia nad zmianą ginekologa
Tak , zastanawiam się bo trochę mnie dziwi to , że dała mi leki a nawet nie zrobiła mi usg ani nie zleciła żadnych dodatkowych badań . A moze to normalne , już łeb mi pęka z nadmiaru myśli 😉

Do góry