reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

Ja karmiłam do 7miesiąca piersią,a teraz już tylko butla i mm. Mój gin dopytywał mnie 3 razy czy na pewno przestałam karmić. Ale nie zagłębiałam się w to dalej. A Ty dużo kp?
Tylko do snu nocnego, no i w nocy jak się wybudza, ale wielce wątpię ze tego pokarmu jest dużo, syn traktuje te dokowania nocne jako smoczek tak myślę, max 2-3 razy/noc słychać łykanie. Trochę się boję, że będę musiała odstawić całkiem tylko dlatego, że nie umiem tego zaplanować i zorganizować, a nie wyobrażam sobie ze nagle mu powiem nie,nie, nie ma cycusia, bo będzie armagedon 😱😱😱

reklama
ja też miałam plamienie w tym czasie. Bardo lekko brązowe. Później już się nie powtórzyło a beta wzrastała prawidłowo
Ile trwało Twoje plamienie? Tak jest bardzo jasno brązowe i w małych ilościach , więcej po susianiu przy podcieraniu a tak w ciągu dnia kilka kropel na bieliźnie

My byliśmy u znajomych na małej prywatce. Wytrzymałam do ok. 2.30, ale kładłam się po 3. Chociaż już chwilę po północy miałam wrażenie, że zaraz zasnę. Trochę się objadłam i było mi tam ciężko.

Ja wytrzymałam do 3 wczoraj ☺️ Za to dziś cały dzień pod kocykiem ❤️
Dziewczyny ja mam jeszcze takie pytanie o objawy.
Nie mam parcia na pęcherz (w nocy w ogóle nie wstaje a w tamtym roku od początku praktycznie wstawałam min 1 raz w nocy)
Mdłości brak
Zmęczenia tez jakiegoś większego nie odczuwam (jakieś zmęczenie jest ale tez nie jest to takie odcinające)
Bóle brzucha tez już znikły.
Z objawów mam nadal obolałe piersi i to wszystko. No i oczywiście się tym stresuję jak nie wiem co. U mnie dziś 5+2
Jak u Was z objawami?
U mnie 5+3 i też się stresuję, że nie mam zbyt wielu objawów.
Zanim zrobiłam test ciągle musiałam chodzić do toalety, a teraz raczej tak normalnie. Nie wybudzam się w nocy.
Żadnych mdłości, żadnego zmęczenia (choć też było ogromne zanim zrobiłam test)
Piersi bez zmian ani nie bolą, jedynie mam wrażenie, że mam większe sutki.

Wczoraj miałam jedynie przez pół dnia ból w prawej pachwinie.

Sama już nie wiem czy się cieszyć, że tych objawów tak mało czy raczej martwić... 🤔🤔

Tylko do snu nocnego, no i w nocy jak się wybudza, ale wielce wątpię ze tego pokarmu jest dużo, syn traktuje te dokowania nocne jako smoczek tak myślę, max 2-3 razy/noc słychać łykanie. Trochę się boję, że będę musiała odstawić całkiem tylko dlatego, że nie umiem tego zaplanować i zorganizować, a nie wyobrażam sobie ze nagle mu powiem nie,nie, nie ma cycusia, bo będzie armagedon 😱😱😱
A w jakim wieku jest Twój synek? Może spróbuj jakoś stopniowo ograniczać i tłumaczyć, wiem że to trudne ale lepiej tak niż tak nagle.

Dziewczyny jeszcze jedno pytanie, ale takie technicznie do tego forum. Gdzieś mi na innym wątku tutaj mignęło, że niektóre grupy/fora są prywatne. Nasze jest nadal publiczne tak ?
Ktoś nagle może nasze zmienić na prywatne i może się okazać, że nie będę miała dostępu do Waszych wypowiedzi ?

reklama
Dziękuję 😘 będę się choć troszkę mniej martwić . A brałaś duphaston?
Kochana. Ja też trochę plamiłam, a nawet lekko krew poleciała, ale to raczej od zastrzyków z heparyny.
W poprzedniej ciąży miałam krwotoki. Krew się ze mnie dosłownie lała, przez ubranie, po podłodze. Okazało się, że jest krwiak i bedzie sie tak oczyszczał. Dzidziuś nie przetrwał, ale z uwagi na moją chorobę krwi o której nie wiedziałam
Koleżanka w ciąży miała brunatne plamienia od początku do chyba 15 tc. Progesteron w normie .Lekarze poqiedzieli, że taka jej natura 🤷‍♀️

Do góry