reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

Dzien Dobry w nowym roku!
Ja dziś tez jeszcze nasikalam na test zeby miec jeden z gruba krecha 😂🤣 Wylapalam ciaze dosc wczesnie wiec mam same bladziochy 😂 U mnie dzisiaj zadyszka po 30 minutowym spacerze z psem, ale nie ma przepros. Trzeba sie dotleniac. U nas akurat byli znajomi, ktorzy tez oczekuja dzidziusia. Wytrzymalam do 1.30, ale dzis drzemka za dnia i lezing z psem na kanapie. Mąż pojechal na basen wypocic procenty 😂

reklama
Ja wytrzymałam do 3 wczoraj ☺️ Za to dziś cały dzień pod kocykiem ❤️
Dziewczyny ja mam jeszcze takie pytanie o objawy.
Nie mam parcia na pęcherz (w nocy w ogóle nie wstaje a w tamtym roku od początku praktycznie wstawałam min 1 raz w nocy)
Mdłości brak
Zmęczenia tez jakiegoś większego nie odczuwam (jakieś zmęczenie jest ale tez nie jest to takie odcinające)
Bóle brzucha tez już znikły.
Z objawów mam nadal obolałe piersi i to wszystko. No i oczywiście się tym stresuję jak nie wiem co. U mnie dziś 5+2
Jak u Was z objawami?

Nie mam parcia na pęcherz (w nocy w ogóle nie wstaje a w tamtym roku od początku praktycznie wstawałam min 1 raz w nocy)
Mdłości brak
Zmęczenia tez jakiegoś większego nie odczuwam (jakieś zmęczenie jest ale tez nie jest to takie odcinające)
Z objawów mam nadal obolałe piersi i to wszystko. No i oczywiście się tym stresuję jak nie wiem co. U mnie dziś 5+2
Jak u Was z objawami?
U mnie też 5+2 😁 piersi tyle o ile, najwrażliwsze sutki, jak karmie syna w nocy to boooli 😉 oprócz tego zadyszka, zwiększone tętno, pragnienie, i mdłości jak zgłodnieje, identycznie jak w ciąży z synem🙃

Mdłości brak
Jak u Was z objawami?

U mnie 5+3 , czasem mdłości, ból piersi dosyć duży i czuję takie bóle podbrzusza 😉

Dziewczyny czy któraś z was ma plamienie ? Mi się przytrafiło i mam od wczorajszego wieczora 😔 bardzo się martwię ... To mój 3 tydzień i 5 dzień

U mnie 5+3 , czasem mdłości, ból piersi dosyć duży i czuję takie bóle podbrzusza 😉
Ej u mnie też 5+3 :p tyle, że owulacje mialam dopiero w 24dc :)
Mdłości brak
Jak u Was z objawami?
Ja mam tak samo, tez wytrzymałam do 3 :p tez zmęczenia strasznie wielkiego nie odczuwam, ale często mi się chce spać i piersi bolą i tyle :p

Mdłości brak
Jak u Was z objawami?
U nas 4+5 i bol piersi, ogólne zmeczenie, nadwrażliwość na zapachy, lekkie bole podbrzusza.

U nas 5+1 i póki co to mam ciągłe bóle głowy i mogłabym spać dzień i noc bez przerwy, totalne zmęczenie. Powoli piersi zaczynają robić się nadwrażliwe i póki co to tyle, albo aż tyle🥴 Plamień żadnych nie miałam do tej pory, a jak byłam u gina to przepisał mi duphaston i mówił że gdyby się zaczęły plamienia to mam zacząć brać 3xdziennie.

Ja tez poszlam spać około 22, po tej jelitówce jestem padnięta, a co wysiłek to się zasapuje jak staruszka 😅

Tez muszę ogarnąć cukry, w ciąży z synem dopadła mnie cukrzyca , także i teraz jest szansa na nią.

Czy któraś z Was karmi jeszcze piersią?
Ja karmiłam do 7miesiąca piersią,a teraz już tylko butla i mm. Mój gin dopytywał mnie 3 razy czy na pewno przestałam karmić. Ale nie zagłębiałam się w to dalej. A Ty dużo kp?

reklama
Do góry