reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

Ja już patrzyłam na takie drewniane książeczki z informacją 😂 wariatka 😅😅
Ja też rano zaraz do toalety, a po każdej wizycie też dokładnie sprawdzam czy coś się dziwnego nie pojawia. Obawiam się, że oszaleje do końca ciąży jak tak dalej pójdzie 😝

Masz rację, same siebie zadręczamy.

Z mojego doświadczenia wynika że taki okropny stres czy wszystko ok trochę odpuszcza jak już czuć ruchy dziecka. Wtedy chociaż wiadomo czy coś tam się dzieje...

Ja nie badałam w końcu nic, ani proga ani bety bo stwierdziłam że nic mi to nie da poza ewentualnym nakręcaniem się. Ale ja też żadnych leków nie miałam zalecanych więc wiadomo, można trochę odpuścić.

Z objawami też jeszcze słabo ale u mnie dopiero 4+3 dziś. Poza tym że od świąt w ogóle nie mam ochoty na słodycze 😉 a że tak miałam w ciąży z córką to mąż już przyjął że będzie córeczka 😁

Też czekam do wizyty ale obawiam się że jest za wcześnie żeby usłyszeć serduszko i że będę się dalej stresować po niej.

Wczoraj dzwoniłam też do lekarza u ktorego robiłam ostatnio prenatalne i okazało się że najbliższy termin u pana doktora to 25.04... Także umówiłam się już na połówkowe 😲
A na pierwsze prenatalne wbiłam ledwo do jakiegoś innego lekarza na 3.03.
Trochę miałam opory się umawiać jak ledwo potwierdziłam ciążę ale z takimi terminami to nie wiem jak to inaczej ogarnąć... A za dużo się nasłuchałam a jakiś niedorobionych lekarzach co nie potrafią tych badań tak naprawdę zrobić więc na pewno nie chciałam iść z przypadku.

reklama
Dziewczyny jak Wasz sylwester?

No i chciałabym Nam życzyć zdrowych, dochodzonych, nudnych ciąż ❤️ Żeby wszystko było jak najlepiej i żebyśmy się tak mocno już nie stresowały!

Miłego dnia!

No i chciałabym Nam życzyć zdrowych, dochodzonych, nudnych ciąż ❤️ Żeby wszystko było jak najlepiej i żebyśmy się tak mocno już nie stresowały!

Miłego dnia!
U nas też bardzo spokojnie, w sumie ja już o 22 spałam😂a obudził mnie o północy huk fajerwerków. A później o 1.30 pobudkę zrobił synek i tak do 3 się usypialiśmy. A wstałam z okropną migreną. Zresztą bardzo często teraz boli mnie głowa, myślę że to hormony. W pierwszej ciąży męczyły mnie mdłości, a teraz głowa 😭

U nas też bardzo spokojnie, w sumie ja już o 22 spałam😂a obudził mnie o północy huk fajerwerków. A później o 1.30 pobudkę zrobił synek i tak do 3 się usypialiśmy. A wstałam z okropną migreną. Zresztą bardzo często teraz boli mnie głowa, myślę że to hormony. W pierwszej ciąży męczyły mnie mdłości, a teraz głowa 😭
Ooo a ja właśnie żyję nadzieją bo 16 grudnia miałam ostatni atak migreny i bardzo bardzo liczę że odpuści mi na ciążę. Niestety normalnie męczy mnie ok 10 dni w miesiącu więc to naprawdę najlepszy objaw ciąży na jaki czekałam

Miłego dnia!

Ja się wybawiłam, wytańczyłam😜 mdłości były jakieś mniejsze to korzystałam 😉 spotkaliśmy się ze znajomymi, było ok 20 osób i każdy zdziwiony czemu nie pije, ale powiedziałam że biorę antybiotyk 😜
Dziś sobie na pamiątkę skinęłam jeszcze na test (dziś równo tydzień po spodziewanej @) i krecha gruba 😁

A z mniej fajnych rzeczy to wczoraj i dziś mierzyłam cukier na czczo i wynik 103 🥺 także chyba cukrzyco ciążowa witaj ponownie 🙈

Dzieaczyny chyba to krwawienie przez cieplejszą kąpiel. Dziś juz kreska kontrolna na tescie ciemniejsza, dolegliwości dalej są więc chyba jest okej. Juz nie plamię.

My byliśmy na zabawie sylwestrowej, ale ja nie tańczyłam, spokojnie siedziałam, rozmawialam i sluchalam muzyczki 😇

reklama
Ja tez poszlam spać około 22, po tej jelitówce jestem padnięta, a co wysiłek to się zasapuje jak staruszka 😅

Tez muszę ogarnąć cukry, w ciąży z synem dopadła mnie cukrzyca , także i teraz jest szansa na nią.

Czy któraś z Was karmi jeszcze piersią?

Do góry