reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

Wydaje mi sie, ze dopiero jak zobacze serduszko to do mnie dotrze. My poki co raczej tez z tych powsciagliwych. Niestety u mnie w rodzinie byly poronienia, ostatnie nawet w 10 tygodniu dlatego jestem przewrazliwiona. Chociaz pierwsze co zrobilam dzis jak otworzylam oczy to poglaskalam brzuch 😍
Ja chyba też muszę zobaczyć dokładnie na własne oczy, żeby uwierzyć. Dookoła mnie też się dzieje tyle smutnych rzeczy, że boję się, że u nas będzie to samo - a to poronienie, a to pusty pęcherzyk itd.
Po teście pomyślałam, że powiemy rodzicom na dzień babci i dziadka, ale teraz już sama nie mam pewności czy tak będzie.
Też głaszcze brzuch i mówię do niego, że ma sobie zdrowo rosnąć, że mama i tata zadbają o nie i że bardzo na nie czekamy. ❤️W sumie nie wiem czemu tak robię, może staram się właśnie bardziej w to uwierzyć.

reklama
Ja wczoraj niestety podczas prysznica dostałam krwawienia :( Nie był to jakiś krwotok jak przy poprzedniej straconej ciąży, ale jednak.
Dziś krew juz brunatna, jakby stara, ktora jsszcze do konca nie wypłynęła.
Tak czy siak-nie zwiastuje to niczego dobrego. Chyba nie jestem stworzona do bycia mamą... 😔
Nie myśl tak kochana 🫂
Tak jak dziewczyny piszą, najlepiej najpierw skonsultować z lekarzem.
Trzymam bardzo mocno kciuki i przytulam Cię myślami, aby było wszystko dobrze.

Ja chyba też muszę zobaczyć dokładnie na własne oczy, żeby uwierzyć. Dookoła mnie też się dzieje tyle smutnych rzeczy, że boję się, że u nas będzie to samo - a to poronienie, a to pusty pęcherzyk itd.
Po teście pomyślałam, że powiemy rodzicom na dzień babci i dziadka, ale teraz już sama nie mam pewności czy tak będzie.
Też głaszcze brzuch i mówię do niego, że ma sobie zdrowo rosnąć, że mama i tata zadbają o nie i że bardzo na nie czekamy. ❤️W sumie nie wiem czemu tak robię, może staram się właśnie bardziej w to uwierzyć.
My też planowaliśmy na dzień babci i dziadka, chciałam zamówić zdrapki na allegro 😂 Widzę, że obawy mamy podobne. Budzę się i sprawdzam, czy przypadkiem nie miałam jakiegoś plamienia i odliczam dni do wizyty 😅

Nieśmiało i ja się przywitam😍 u mnie termin na 2 września czyli 5 tc pokazuje aplikacja😉 to moja druga ciąża, synek w styczniu będzie miał 11 miesięcy i urodził się przez cc. Jeśli dotrwam do końca to też na pewno będzie cesarka. Mam zalecenia dużo odpoczywać i nie dźwigać,ale przy małym szkrabie to trochę mało realne😉

My też planowaliśmy na dzień babci i dziadka, chciałam zamówić zdrapki na allegro 😂 Widzę, że obawy mamy podobne. Budzę się i sprawdzam, czy przypadkiem nie miałam jakiegoś plamienia i odliczam dni do wizyty 😅
Ja mam dokładnie to samo. Każda wizyta w toalecie to strach. Nie wiem dlaczego to sobie robię.
Ja chyba w pn podjadę do swojego lekarza jednak aby zobaczył te wyniki proga i zdecydował czy mam brać dupka czy nie, bo cały czas myślę o tych wynikach, więc będę spokojniejsza.

Z objawów miałam wczoraj okrutną zgagę/wzdęcia, a tak to mam lekką tkliwość piersi i dopiero ogarnęłam ze od paru dni jestem oazą spokoju. Nic ani nikt mnie nie wyprowadza z równowagi. ☺️

Miłego dnia dziewczyny! A i udanego sylwestra! ❤️

Nieśmiało i ja się przywitam😍 u mnie termin na 2 września czyli 5 tc pokazuje aplikacja😉 to moja druga ciąża, synek w styczniu będzie miał 11 miesięcy i urodził się przez cc. Jeśli dotrwam do końca to też na pewno będzie cesarka. Mam zalecenia dużo odpoczywać i nie dźwigać,ale przy małym szkrabie to trochę mało realne😉
Witamy! I gratulacje! Nudnej i spokojnej ciąży ❤️
Mam ten sam termin ☺️

Z których kreseczek? 😛 bo teraz nie robiłam 😛😛
Jeszcze z innych grup cie pamiętam 🙂

u mnie beta 173, co daje średni dwudniowy przyrost o 252%, coś nie za dużo? :O
Próg 114,90.
No właśnie z kilku grup Cię pamiętam,
Zazdroszczę proga, mój przy becie 540.5 wynosił 23, prawie 24 🤷‍♀️ ja ostatnio też zaczynam się martwić czy wszystko oby na pewno dobrze, zrobiłam 3 razy betę, ostatnia w niedzielę i dałam sobie spokój a teraz się zastanawiam 🤷‍♀️

No właśnie z kilku grup Cię pamiętam,
Zazdroszczę proga, mój przy becie 540.5 wynosił 23, prawie 24 🤷‍♀️ ja ostatnio też zaczynam się martwić czy wszystko oby na pewno dobrze, zrobiłam 3 razy betę, ostatnia w niedzielę i dałam sobie spokój a teraz się zastanawiam 🤷‍♀️
No ja martwię się o proga bo mam jeszcze niższy. Przy becie 4940 5tc+0 wyszedł 20.8 niby w normie, ale jednak nie jest jakiś super wysoki.

Ja już patrzyłam na takie drewniane książeczki z informacją 😂 wariatka 😅😅
Ja też rano zaraz do toalety, a po każdej wizycie też dokładnie sprawdzam czy coś się dziwnego nie pojawia. Obawiam się, że oszaleje do końca ciąży jak tak dalej pójdzie 😝

Ja mam dokładnie to samo. Każda wizyta w toalecie to strach. Nie wiem dlaczego to sobie robię.
Ja chyba w pn podjadę do swojego lekarza jednak aby zobaczył te wyniki proga i zdecydował czy mam brać dupka czy nie, bo cały czas myślę o tych wynikach, więc będę spokojniejsza.

Z objawów miałam wczoraj okrutną zgagę/wzdęcia, a tak to mam lekką tkliwość piersi i dopiero ogarnęłam ze od paru dni jestem oazą spokoju. Nic ani nikt mnie nie wyprowadza z równowagi. ☺️

Miłego dnia dziewczyny! A i udanego sylwestra! ❤️
Masz rację, same siebie zadręczamy.

A czy badanie progesteronu jest bardzo ważne 9? Bo ja zbadałam samą betę. Lekarka powiedziała, że na kolejną wizytę już nie robić bety, ale o progesteronie nic nie wspomniała. Może też powinnam to zrobić ?

Miłego dnia 😘 Szczęśliwego Nowego Roku! Aby ten rok 2022 był dla nas najpiękniejszy w całym życiu ❤️

reklama
Ja już patrzyłam na takie drewniane książeczki z informacją 😂 wariatka 😅😅
Ja też rano zaraz do toalety, a po każdej wizycie też dokładnie sprawdzam czy coś się dziwnego nie pojawia. Obawiam się, że oszaleje do końca ciąży jak tak dalej pójdzie 😝

Masz rację, same siebie zadręczamy.

A czy badanie progesteronu jest bardzo ważne 9? Bo ja zbadałam samą betę. Lekarka powiedziała, że na kolejną wizytę już nie robić bety, ale o progesteronie nic nie wspomniała. Może też powinnam to zrobić ?

Miłego dnia 😘 Szczęśliwego Nowego Roku! Aby ten rok 2022 był dla nas najpiękniejszy w całym życiu ❤️
Oj tak. Jak mamy za dużo objawów to źle, jak nie mamy żadnych też źle i panika. Już zawsze będzie towarzyszył nam strach o bombelka.

Co do progesteronu to jego prawidłowy poziom odpowiada m.in. za utrzymanie ciąży. Bardzo niski może powodować poronienia.
Ja z uwagi ze rok temu poroniłam to sprawdziłam od razu progesteron aby jak coś od razu wdrożyć leki. W poniedziałek się przejdę z wynikami do lekarza bo dziś ma mój lekarz urlop.

Do góry