reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

Cześć dziewczyny, to moja pierwsza długo wyczekana ciąża. Beta z 29.12 140, jutro idę ją powtórzyć. Od początku bardzo się martwię bo na samym początku miałam jelitowke i zapalenie pecherza. Jeszcze nie wiedząc, ze jestem w ciąży brałam furagine i robiłam nasiadówki z rumianku. Dodatkowo czasami mam dość mocne skurcze podbrzusza,biore duphaston 2x1.

reklama
Cześć dziewczyny, to moja pierwsza długo wyczekana ciąża. Beta z 29.12 140, jutro idę ją powtórzyć. Od początku bardzo się martwię bo na samym początku miałam jelitowke i zapalenie pecherza. Jeszcze nie wiedząc, ze jestem w ciąży brałam furagine i robiłam nasiadówki z rumianku. Dodatkowo czasami mam dość mocne skurcze podbrzusza,biore duphaston 2x1.
Ja brałam kiedyś furaginę normalnie na polecenie ginekologa w pierwszej ciąży, bo miałam jakiś tam bakteriomiocz bezobjawowy ale kazała wyleczyć. Więc to chyba nie jest nic strasznego dla dzidzi, zwłaszcza w tak wczesnej ciąży dziecko jest całkiem nieźle chronione 😉
Także na spokojnie myślę

Ja brałam kiedyś furaginę normalnie na polecenie ginekologa w pierwszej ciąży, bo miałam jakiś tam bakteriomiocz bezobjawowy ale kazała wyleczyć. Więc to chyba nie jest nic strasznego dla dzidzi, zwłaszcza w tak wczesnej ciąży dziecko jest całkiem nieźle chronione 😉
Także na spokojnie myślę
Dziękuję Ci :) najbardziej mnie chyba martwią te skurcze podbrzusza. Nie wiem, czy zawsze tak jest bo to moja pierwsza ciąża.

Dziewczyny, a macie tak, ze nie dochodzi do Was, że jestescie w ciazy? Ja dziś miałam taka sytuacje, ze kolezanka mi powiedziała ze inna kolezanka jest w ciazy już w 3 miesiacu. I autentycznie poczułam zazdrosc. A potem sobie przypomniałam ze przecież sama jestem w ciazy… może to uczucie się pojawiło przez poprzednie poronienia?
Na razie nic nikomu nie mówimy z mężem… jakoś boje się, ze coś jest nie tak. Mam zero objawów oprócz braku okresu. Może lekko mnie bolą piersi…

Dziewczyny, a macie tak, ze nie dochodzi do Was, że jestescie w ciazy? Ja dziś miałam taka sytuacje, ze kolezanka mi powiedziała ze inna kolezanka jest w ciazy już w 3 miesiacu. I autentycznie poczułam zazdrosc. A potem sobie przypomniałam ze przecież sama jestem w ciazy… może to uczucie się pojawiło przez poprzednie poronienia?
Na razie nic nikomu nie mówimy z mężem… jakoś boje się, ze coś jest nie tak. Mam zero objawów oprócz braku okresu. Może lekko mnie bolą piersi…
Tak, ja tak mam. Nie umiem się z tego cieszyć jakbym chciała, bo staram się podchodzić do tego na spokojnie i z dystansem. Tak bardzo się boję, że się ucieszę, a gdy wydarzy się coś złego nie będę potrafiła sobie z tym poradzić. Mam właśnie wrażenie, że jeszcze to do mnie nie doszło, nie dociera. Też z mężem nikomu nic nie mówimy.

Co do objawów też ich u mnie bardzo mało. Piersi nie bolą, ale mam wrażenie, że powiększyły mi się sutki. A tak to czuję się całkowicie normalnie - nie wiem czy z tego się cieszyć czy nie.

Trzymam za Ciebie mocno kciuki, abyśmy razem dotarły do końca 💞✊🤗❤️

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry