reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wrześniowe mamy 2021

Co robicie swoim dzieciom na obiad? Co chętnie jedzą? Ja dziś dałam spagetti z takim malutkim makaronikiem, ale nie podeszło mu. Sięgnęłam po kupny słoiczek z rosołkiem i też był na nie. W zeszłym tygodniu klopsik też nie zrobił wrażenia 😏 nie chcę go karmić tylko jarzynową i kalafiorową, a te najchętniej je. Kilka razy zrobiłam kaszę z warzywami i mięskiem, ale po zblendowaniu jest gorzka. Za każdym razem i to kasze różnego rodzaju. Nie wiem co robię nie tak 🤷‍♀️

reklama
Co robicie swoim dzieciom na obiad? Co chętnie jedzą? Ja dziś dałam spagetti z takim malutkim makaronikiem, ale nie podeszło mu. Sięgnęłam po kupny słoiczek z rosołkiem i też był na nie. W zeszłym tygodniu klopsik też nie zrobił wrażenia 😏 nie chcę go karmić tylko jarzynową i kalafiorową, a te najchętniej je. Kilka razy zrobiłam kaszę z warzywami i mięskiem, ale po zblendowaniu jest gorzka. Za każdym razem i to kasze różnego rodzaju. Nie wiem co robię nie tak 🤷‍♀️
A dziecku gorzkie nie smakuje? Mój lubił koktajl z ogórka, awokado i selera naciowego... Raz sobie zrobiłam i mu dałam, bo czemu nie, a później robiłam specjalnie dla niego 🤦‍♀️ dziwmy gust.
Korzystałam z przepisów na alaantkoweblw. Kotlety piekę w piekarniku. Do tego prawie codziennie mamy zupę krem. Z cukinii najlepsza, ale robię też z fasolki szparagowej, marchewki, kukurydzy, kalafiora, brokuła, batatów. Też już kupiłam słoiczek z jakimś mięsem, bo moje na razie żadne nie posmakowało.

No nie, nie smakuje mu. To zostawia taką gorycz na końcu języka, że się wcale nie dziwię... Zajrzę na te stronę, bo ta nazwa przewija mi się co rusz gdzieś. Dzięki ☺️

No nie, nie smakuje mu. To zostawia taką gorycz na końcu języka, że się wcale nie dziwię... Zajrzę na te stronę, bo ta nazwa przewija mi się co rusz gdzieś. Dzięki ☺️
A dajesz posiłki regularnie? Np obiad zawsze o 14, a kolacja o 18? Czy to różnie bywa?
Jest jeszcze strona blwprzepisy, ale dla mnie za długie te dania. W ogóle jak coś muszę robić w więcej niż jednym garnku lub misce to już u mnie odpada 😅a jak dajesz tylko łyżeczką, to zawsze możesz zblendować gotowe.

A dajesz posiłki regularnie? Np obiad zawsze o 14, a kolacja o 18? Czy to różnie bywa?
Nie trzymam regularnych godzin, ale zawsze jest tak, że jak wstajemy to poleżymy trochę i idziemy na śniadanie. Wtedy je kaszkę lub kanapkę. Potem przed drzemką mleko po drzemce dostaje jakiś owoc, choć nie zawsze. Później spacerek (czasem mleko przed), po spacerze mleko i obiadek. Różnie wychodzi, czasem jest 14 a czasem po 15. Później ma drzemkę około 17, zasypia przy piersi, jak się obudzi to kolacja, najczęściej chlebek. Przeważnie jest około 19. Zanim pójdzie spać, dostanie czasami jogurt. Bardzo lubi, potrafi ponad pół kubeczka tego małego zjeść. No a potem cycy i spać 😄

Nie trzymam regularnych godzin, ale zawsze jest tak, że jak wstajemy to poleżymy trochę i idziemy na śniadanie. Wtedy je kaszkę lub kanapkę. Potem przed drzemką mleko po drzemce dostaje jakiś owoc, choć nie zawsze. Później spacerek (czasem mleko przed), po spacerze mleko i obiadek. Różnie wychodzi, czasem jest 14 a czasem po 15. Później ma drzemkę około 17, zasypia przy piersi, jak się obudzi to kolacja, najczęściej chlebek. Przeważnie jest około 19. Zanim pójdzie spać, dostanie czasami jogurt. Bardzo lubi, potrafi ponad pół kubeczka tego małego zjeść. No a potem cycy i spać 😄
Dużo już tych stałych posiłków macie. I dziecko wszystko je?

Tak, wszystko je. Ale wszystkiego nie zjada tyle ile mu przygotuję. Pewnie w myśl zasady, że ja decyduje co, a on ile zje 😉😉 Sądzę, że je mało, bo pije jeszcze mleko, ale mogę się mylić i mam dziecko z małym żołądkiem po prostu.

A jak z ząbkami ?
Czy Wasze wrześniowe maluchy już siedzą?
U mnie sam jeszcze nie w krzesełku tak je słoiczki i deserki plus mm z kaszką
Mamy dwie jedynki na dole i coś zaczyna się dziać na górze ….
W łóżeczku i na macie cały czas się przewraca to na brzuch i plecy i dużo kopie ….

Mój siedzi już z miesiąc, na macie jak posadzę to siedzi ładnie, ale wiadomo że to jeszcze nie ten etap i przewraca się na boki i do tyłu. Ząbki na dole dwa ma od tygodnia, wyszły całkiem w tajemnicy, nie było żadnych symptomów.
Z plecków niechętnie przewraca się na brzuszek, na brzuszku nie cierpi leżeć od zawsze i przez to jesteśmy w tyle z wszelkimi pozycjami brzuszkowymi, jak np podpieranie się rączkami. Ale z boczku na boczek przewraca się perfekcyjnie.

reklama
Mój siedzi już z miesiąc, na macie jak posadzę to siedzi ładnie, ale wiadomo że to jeszcze nie ten etap i przewraca się na boki i do tyłu. Ząbki na dole dwa ma od tygodnia, wyszły całkiem w tajemnicy, nie było żadnych symptomów.
Z plecków niechętnie przewraca się na brzuszek, na brzuszku nie cierpi leżeć od zawsze i przez to jesteśmy w tyle z wszelkimi pozycjami brzuszkowymi, jak np podpieranie się rączkami. Ale z boczku na boczek przewraca się perfekcyjnie.
Super ale sam siada z pozycji leżącej ?

Do góry