reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Hej dziewczyny mam pytanko, jestem po wizycie u mojej gin (wredne babsko) ale nie mam możliwości zmiany na inną niestety moja mieścina jest malutka 😑wracjaca do p ytania czy wam na wizytach wasz gin podaje wagę maluszków u mnie zaczynam 28 Tc i zastanawiam się czy to z tej wredoty nie podała mi czy to normalne?

reklama
Mnie nic nie podaje, tylko waży, mierzy ciśnienie, obmaca brzuch i dziękuję, do widzenia. A chodzę prywatnie. Badań genetycznych u niego nie miałam, połówkowych też nie, tak naprawdę zrobił mi jedno usg i to wtedy, kiedy sprawdzał, czy jestem w ciąży. Też nie mam możliwości zmiany, bo wszędzie daleko, ale przy następnej ciąży stanę na głowie, żeby kogo innego znaleźć.

Mnie nic nie podaje, tylko waży, mierzy ciśnienie, obmaca brzuch i dziękuję, do widzenia. A chodzę prywatnie. Badań genetycznych u niego nie miałam, połówkowych też nie, tak naprawdę zrobił mi jedno usg i to wtedy, kiedy sprawdzał, czy jestem w ciąży. Też nie mam możliwości zmiany, bo wszędzie daleko, ale przy następnej ciąży stanę na głowie, żeby kogo innego znaleźć.
Masakra, po prostu ja aż się wściekłam i powiedziałam bo co bo dlaczego mi Pani nie poda ale to nic nie daje bo Ci małpa powie taki mamy sprzęt z nfz co nic nie pokazuje. Ah szkoda gadać

Ja na nfz chodze przy szpitalu to usg 2 razy mialam robione i tez za wiele nie mowila. W miedzy czasie jeszcze ze 2 teleporady obskoczy :p Na prenatalnych i polowkowych tez na nfz w innej placowce wszystko dokladnie omówione. Także zależy od lekarza najwyraźniej. Teraz powoli zbliża sie usg ok 30 tyg to zobaczymy czy w ogóle zrobi bo tez z tym ciężko, a musze juz u niej :/

Ja na nfz chodze przy szpitalu to usg 2 razy mialam robione i tez za wiele nie mowila. W miedzy czasie jeszcze ze 2 teleporady obskoczy :p Na prenatalnych i polowkowych tez na nfz w innej placowce wszystko dokladnie omówione. Także zależy od lekarza najwyraźniej. Teraz powoli zbliża sie usg ok 30 tyg to zobaczymy czy w ogóle zrobi bo tez z tym ciężko, a musze juz u niej :/
No ja też przy szpitalu poradnia, ale usg połówkowe to tylko prywatnie, a żeby czegoś się więcej dowiedzieć to też prywatnie tak dla upewnienia czy aby gin nie gada na odczepnego.

Hej dziewczyny mam pytanko, jestem po wizycie u mojej gin (wredne babsko) ale nie mam możliwości zmiany na inną niestety moja mieścina jest malutka 😑wracjaca do p ytania czy wam na wizytach wasz gin podaje wagę maluszków u mnie zaczynam 28 Tc i zastanawiam się czy to z tej wredoty nie podała mi czy to normalne?
Ja słyszałam że na NFZ robi się 3 usg na początku w połowie i chyba po 30 tyg jakoś No chyba że coś jest nie tak to częściej ja teraz chodzę 1 raz w miesiącu i za każdym razem robi mi usg i mowi ile waży ale prywatnie i w końcu za to place i niewyobrazam sobie żeby nie zrobiła usg. Moja ginekolog jest bardzo miła tak miła że aż czasami mi niezręcznie i jak widzi dziecko to się cieszy że takie ruchliwe itp 😁

A ja mam takie pytanie, co kupić dla maluszka z apteki? Jakiś specyfik do pępuszka, jaki? Maść Alantan w razie jakichś problemów ze skórą i co jeszcze? Słyszałam o ampułkach z solą fizjologiczną, ale szczerze to nie wiem po co 😶
Ja przemywałam oczka synkowi solą fizjologiczna bo miał zaropiale po porodzie czasami otworzyć aż niemogl ale jeśli wszystko jest w porządku niewidze potrzeby🙂

Ja słyszałam że na NFZ robi się 3 usg na początku w połowie i chyba po 30 tyg jakoś No chyba że coś jest nie tak to częściej ja teraz chodzę 1 raz w miesiącu i za każdym razem robi mi usg i mowi ile waży ale prywatnie i w końcu za to place i niewyobrazam sobie żeby nie zrobiła usg. Moja ginekolog jest bardzo miła tak miła że aż czasami mi niezręcznie i jak widzi dziecko to się cieszy że takie ruchliwe itp 😁
Tak to wiem o tych 3 usg, tylko ja grzecznie zapytałam czy by mi powiedziała wagę dzidziusia jak robiła badanie 🙂 to zazdroszczę w takim razie ginekologa i dzięki wszystkim za odpowiedzi 😃

reklama
Ja chodzę prywatnie i mam USG na każdej wizycie plus wydruk z wszystkimi pomiarami, wagą. Zawsze mam napisane czy jest budowa prawidłową, czy ilość płynu owodniowego itd.

Do góry