reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Witam was i ja, dziś po porannym siku ostrożnie stanęłam na wadze i okazuje się, że przez ostatni miesiąc przytyłam tylko 100 g, także wagowo ok, szkoda tylko że mięśnie poznikały już o został flak - tak to jest odciąć się od sportu nagle i przejść na tryb kanapa 🤦 wizytę mam o 15:30 zawsze umawiam się pierwsza, więc nie ma obsuwy. Teraz śmigam na zajęcia, piszcie powoli, jo znowu będę pół godziny w aucie nadrabiać 😂

No i trzymajcie mocno kciuki!

A mi już się lepiej śpi. Mdłości odpuściły trochę jakoś we wtorek. (skończony 9tc).
Jestem zmęczona tylko potwornie wieczorami ale staram się po covidzie i przed powrotem do pracy wrócić do formy. Wczoraj np zrobiłam 13 km w tym 11 po górach 🙃. Łatwo nie było w tym śniegu ale warto było. +10 punktów do. Samopoczucia.
Boże jakie widoki 💕💕💕

4 tygodnie to normalny termin jeśli nie ma żadnych większych problemów... Jedynie pierwsze 2 wizyty mogą być częściej jeśli matka przyjdzie za wcześnie i nie za wiele jeszcze widać w usg. Później do 8 miesiąca wizyta raz w miesiącu, 8 i 9 miesiąc wizyta co 2 tygodnie.
Daj już spokój z tymi wizytami bo się wykończysz

Potwierdzam, ze to norma.
Ja w poprzedniej ciąży chodziłam od drugiego trymestru na NFZ, tam są w sumie cztery usg na całą ciążę, a wizyty z badaniami co miesiąc, potem już częściej i KTG. I z perspektywy czasu więcej mi do szczęścia nie było trzeba.

Tak naprawdę to nawet co tydzień można chodzić, tylko ze w rozwoju ciąży to nic nie zmieni [emoji2370]

Wiecie co ja nic nie moge zjesc ale zupke chinska zjadlam z checia. [emoji1751] Jestem ciagle niewyspana i nie mam sily nawet w domu ogarnac porzadnie. Troxhe pochidze i kreci mi sie w glowie.Ale dzisiaj juz musze isc po chleb do sklepu wiec sie troche z dzieckiem przejde. Pewnie po spacerze juz bede lezec plackiem. [emoji12]

Czas się pożegnać. Życzę Wam dużo uśmiechu, radości i szczęśliwych rozwiązań. Ja się wczoraj dowiedziałam, że serduszko dzidzi przestało bić a wraz z nim moje.. W poniedziałek do szpitala. Dzięki za wszystko i 3maj cie się ❤️
Jeju jak mi przykro :( który to tydzień przestało bić ?:((
Trzymaj się 😘

reklama
Do góry