reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Któraś tu się zastanawiała ( nie pamiętam która 🤦‍♀️) jak to jest z tymi trymestrami i od kiedy liczymy 2 trymestr, wklejam z appki :
Screenshot_20210216_174032.jpg

reklama
A jeśli jest się zapisanym do położnej w przychodni do której się należy to można taką położną zmienić? tzn. jeśli bym chciała wybrać inną z zupełnie innej przychodni to mogę takiej zmiany dokonać?
Pewnie że można. To twój wybór ;) ja też będę miala nie z mojej przychodzi ;)

oo moja też pierwsza :D tyle tu rozmów o dzieciach, a ja jestem całkiem "zielona" w temacie :x
też myślałam o Ujastku, na pewno też muszę wybrać położną, widziałam, że tam mają sporo, ale nie wszystkie dojeżdżają w konkretne rejony. Pewnie po prenatalnych wezmę się bardziej za research... Bo głowa mała :D
Ja będę pewnie rodzić na Kopernika. Mam tam lekarke wiec problem z głowy 😊

Z usg właśnie 9+2 i tym się jakoś sugeruje :) Przez chorobę przed ciążą przesunęła mi się owu o tydzień i wszystko się automatycznie przesunęło, ale dzidzia podobno podgoniła i prawie mam tak samo jak wg ostatniej @ (9+4). Na razie obywa się bez przygód typu plamienia itp. Ale tez zrobiłam mnóstwo badań, zeby już w końcu było dobrze. A jak u was z mdłościami? U mnie ten 9 tydzień to na razie najgorszy 🙈
Można wiedzieć jakie badania wykonywałaś?

Z usg właśnie 9+2 i tym się jakoś sugeruje :) Przez chorobę przed ciążą przesunęła mi się owu o tydzień i wszystko się automatycznie przesunęło, ale dzidzia podobno podgoniła i prawie mam tak samo jak wg ostatniej @ (9+4). Na razie obywa się bez przygód typu plamienia itp. Ale tez zrobiłam mnóstwo badań, zeby już w końcu było dobrze. A jak u was z mdłościami? U mnie ten 9 tydzień to na razie najgorszy 🙈
U mnie z om te 9+2 a wg usg 3 dni młodsza ciaza. Ale sugeruje sie om bo tak sie juz przyzwyczaiłam :) Mnie mdłości męczył w 8 najbardziej. Ostanie 3 dni miałam super a dzisiaj znowu źle niedobrze blee :(

Można wiedzieć jakie badania wykonywałaś?
Oczywiście. Zbadałam immunofenotyp (wyszły za wysokie komórki nk), pakiet na trombofilie (tez wyszły jakieś mutacje) + białko c i s + zespół antyfosfolipidowy + choroby przenoszone drogą płciowa. Także trochę tego zrobiłam. ;)

reklama
Cześć Dziewczyny :) W końcu odważyłam się do Was dołączyć, dziś 9+2dc. Bardzo mi miło! ❤️ Jestem po dwóch poronieniach, w 6 i 8 tyg, dlatego cały czas się zastanawiałam, czy tutaj dołączyć, bo stres towarzyszy mi nieustannie.
Witaj, ja dzis 9+6, od jutra 11 tydz 🥰 czuje się juz o wiele spokojniejsza, a Ciebie witamy 🥰

Do góry