reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wrześniowe mamy 2021

Któraś tu się zastanawiała ( nie pamiętam która 🤦‍♀️) jak to jest z tymi trymestrami i od kiedy liczymy 2 trymestr, wklejam z appki :
Screenshot_20210216_174032.jpg

reklama
A jeśli jest się zapisanym do położnej w przychodni do której się należy to można taką położną zmienić? tzn. jeśli bym chciała wybrać inną z zupełnie innej przychodni to mogę takiej zmiany dokonać?
Pewnie że można. To twój wybór ;) ja też będę miala nie z mojej przychodzi ;)

oo moja też pierwsza :D tyle tu rozmów o dzieciach, a ja jestem całkiem "zielona" w temacie :x
też myślałam o Ujastku, na pewno też muszę wybrać położną, widziałam, że tam mają sporo, ale nie wszystkie dojeżdżają w konkretne rejony. Pewnie po prenatalnych wezmę się bardziej za research... Bo głowa mała :D
Ja będę pewnie rodzić na Kopernika. Mam tam lekarke wiec problem z głowy 😊

Z usg właśnie 9+2 i tym się jakoś sugeruje :) Przez chorobę przed ciążą przesunęła mi się owu o tydzień i wszystko się automatycznie przesunęło, ale dzidzia podobno podgoniła i prawie mam tak samo jak wg ostatniej @ (9+4). Na razie obywa się bez przygód typu plamienia itp. Ale tez zrobiłam mnóstwo badań, zeby już w końcu było dobrze. A jak u was z mdłościami? U mnie ten 9 tydzień to na razie najgorszy 🙈
Można wiedzieć jakie badania wykonywałaś?

Z usg właśnie 9+2 i tym się jakoś sugeruje :) Przez chorobę przed ciążą przesunęła mi się owu o tydzień i wszystko się automatycznie przesunęło, ale dzidzia podobno podgoniła i prawie mam tak samo jak wg ostatniej @ (9+4). Na razie obywa się bez przygód typu plamienia itp. Ale tez zrobiłam mnóstwo badań, zeby już w końcu było dobrze. A jak u was z mdłościami? U mnie ten 9 tydzień to na razie najgorszy 🙈
U mnie z om te 9+2 a wg usg 3 dni młodsza ciaza. Ale sugeruje sie om bo tak sie juz przyzwyczaiłam :) Mnie mdłości męczył w 8 najbardziej. Ostanie 3 dni miałam super a dzisiaj znowu źle niedobrze blee :(

Można wiedzieć jakie badania wykonywałaś?
Oczywiście. Zbadałam immunofenotyp (wyszły za wysokie komórki nk), pakiet na trombofilie (tez wyszły jakieś mutacje) + białko c i s + zespół antyfosfolipidowy + choroby przenoszone drogą płciowa. Także trochę tego zrobiłam. ;)

reklama
Cześć Dziewczyny :) W końcu odważyłam się do Was dołączyć, dziś 9+2dc. Bardzo mi miło! ❤️ Jestem po dwóch poronieniach, w 6 i 8 tyg, dlatego cały czas się zastanawiałam, czy tutaj dołączyć, bo stres towarzyszy mi nieustannie.
Witaj, ja dzis 9+6, od jutra 11 tydz 🥰 czuje się juz o wiele spokojniejsza, a Ciebie witamy 🥰

Do góry