reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Tak w prywatnym, może dlatego takie "luksusy" ale podziwiam Cię, że nie ogarnia cie frustracja, czasem dziewczyny we 4 na grupie biegają jak poparzone, a w pojedynkę jak dać radę, wystarczy, ze, któreś potrzebuje pomocy w toalecie i już nie widzisz co odprawia reszta, nie no naprawdę szacunek, ja bym się wykończyła fizycznie i nerwowo :D
To dlatego pełny etat wynosi 25 godzin tygodniowo, żeby nie wykończyć się psychicznie 😁

reklama
Dziewczyny, czy w 8+2 ma prawo mnie boleć jajnik?
Jeszcze taka uwaga, poszłam do apteki po witaminę d ibuvit 4000 oraz witaminę b12, a pierwszy raz farmaceuta zwrócił mi uwagę że akurat ta firma która chce na ulotce ma zapis że nie dla kobiet w ciąży... A ja je jadłam :/ pewnie to takie zabezpieczenie bo nie zrobili badań, ale i tak mnie to zszokowało.

Jeszcze taka uwaga, poszłam do apteki po witaminę d ibuvit 4000 oraz witaminę b12, a pierwszy raz farmaceuta zwrócił mi uwagę że akurat ta firma która chce na ulotce ma zapis że nie dla kobiet w ciąży... A ja je jadłam :/ pewnie to takie zabezpieczenie bo nie zrobili badań, ale i tak mnie to zszokowało.
Jestem dziś w 8+0 i jajniki czasem mnie ?szczypały? Było to chwilowe i zdarzyło się kilka razy, nawet w weekend ostatni - też się zdziwiłam ale zrzucam na hormony :D

A nosicie już spodnie ciążowe? Ja jestem w. 9 tygodniu. Jutro zaczynam 10. Ja widzę zmiany no I czuję po spodniach...mam nadzieję że to nie efekt kwarantanny.. [emoji85]
Ja noszę, bo szybko mi brzuch wzdelo, a spodnie mialam na tyle dopasowane, że są za ciasne już na brzuchu. Waga w sumie chyba w tej chwili kilo na plusie od testu, czyli może być, kilo na miesiąc mogę tyć :-)

Witajcie [emoji846] czytam Was od jakiegoś czasu, postanowiłam w końcu dołączyc. Dziś 10+6. To moja pierwsza ciąża, w podeszłym wieku [emoji85] rocznikowo 39 ale we wrześniu będzie jeszcze 38 [emoji6] dużo obaw, lęku, niepewności... póki co wszystko w porządku [emoji4] objawy typowe, nudności bez wymiotów, zmęczenie, senność i smaki niewiadomo na co [emoji522][emoji519][emoji530][emoji1650][emoji1648][emoji1644][emoji489]
Pozdrowienia dla wszystkich oczekujących [emoji64]
Witaj :-)
Jaki tam podeszły wiek, młodą mamą będziesz :-)

Ja noszę, bo szybko mi brzuch wzdelo, a spodnie mialam na tyle dopasowane, że są za ciasne już na brzuchu. Waga w sumie chyba w tej chwili kilo na plusie od testu, czyli może być, kilo na miesiąc mogę tyć :-)
Ja się boję na wagę wejść. Zawsze miałam takie jazdy na punkcie wagi🙈
Okrutnie się boję że dojście doformy po ciąży zajmie mi potwornie dużo czasu 😢

reklama
Ma prawo jak najbardziej. Mnie tez czasami coś zakłuje, czy zaboli, a mam dzisiaj też 8+2. Na poczatku to oczywiscie pobolewalo mocniej i wiecej, teraz jak cuzję jakies pobolewanie w podbrzuszu, to raczej stawiam na jelita [emoji23] a jajniki czy wiezadla macicy to juz rzadziej.

Do góry