reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wrześniowe mamy 2021

czyli jednak mezczyzni są bardziej aktywni [emoji1787] moja corka w brzuchu to był straszny leń. Jak przed porodem leżałam w szpitalu to położne wiedziały że mają mnie nie podpinać do KTG przed śniadaniem [emoji1787] a i tak jak przychodziły sprawdzić jak się zapisuje to mi się kazały ciagle kręcić i jeść słodycze bo się leniuszek nie chciał ruszyć [emoji23]
Moja córka to w brzuchu tak wywijała, że pod koniec to leżąc patryzlam na wybrzuszenia podczas akrobacji, klade reke w rym danym miejscu i sobie mysle, jaka fajna mała stópka albo rączka [emoji3059][emoji3059]
Raz jak mi skopała żebra, to aż zwinelam sie z bólu [emoji1787] a jakiś czas temu jej o tym pryzpomniałam, to powiedziala... "Chcesz to mogę teraz mocniej" po czym diabelsko się zaczela śmiać [emoji1787] ma specyficzne poczucie humoru po mnie. Ale fjanie, że dzieli nas w sumie niecałe 20 lat, bo nie dość że mam z nią fajną relację matka-córka, to jeszcze fajna z niej prztjaciółka jest.

reklama
Wg USG pierwszego dziś powinno być 8+6
Nic nie biorę, właśnie fakt że tyle tych plamien tu było,i ja sama w poprzednich ciążach plamilam utwierdza mnie w przekonaniu że wszystko jest w porządku, na szczęście we wtorek wizyta,
Czuje się dobrze, staram się nie doszukiwać żadnych nieprawidłowości😊
Hej dziewczyny. Mi chyba mdlosci juz calkiem odpuscily tfu tfu [emoji847]ostatnio noce z malym urwisem mecza mnie strasznie. Chyba nie chce by a wyszla z wprawy nocnego wstawania[emoji848]
Pisalyscie tez o brzuszkach u mnie na razie nic nie widac mam 8+2. Rodzinie powiem po 12 tyg jak sie uda to i nawet do 14 bede trzymac w tajemnicy. Bo babcia sie bedzie bardzo bac o mnie i stresowac i tak juz wariuje przez korone a jak uslyszy ze ja w ciazy to wole jej kilka tyg mniej stresu o mnie oszczedzic [emoji6]Ja biore luteine tutaj w de to inaczej sie nazywa ale 200mg progesteronu to jest i to 3 razy dziennie biore bo mialam nawet juz krwawienia potem plamienia teraz czasem sie jeszcze cos zdarzy na wkladce.
Stresuje sie przed kolejnym usg czy na pewno wszystko bedzie dobrze. Ale do 24.02 troche daleko [emoji85].
Na koniec tego miesiaca raczej juz bedzie prywatna grupa. [emoji126]Jezeli ktoras chce dolaczyc prosze napisac na pv do mnie z danymi terminem porodu itp [emoji3]
Będzie dobrze :* ja mam wizytę 25.02:)

Dziewczyny cieszę się ze u Was raczej wszytsko okey[emoji3590]Ja się nie odzywam
Dziś bo się kiepsko czuje:( mdłości plus chyba jakaś choroba mnie bierze :((((
Zrób sobie herbatę z miodem , cytryna , imbirem i syropem malinowym [emoji3531] i do tego kanapka z czosnkiem ..o ile dasz radę przełknąć

Ja się właśnie tak zastanawiam bo ten brudny śluz miałam tylko raz tydzień temu , czy jest taka potrzeba żeby dalej brać dupka....trochę się go boję. Wizytę mam 17.02 to zobaczę co mi lekarz powie. Czy wy dziewczyny które plamiłyście mało lub jednorazowo dalej bierzecie ? Hmm a może nie brudzę bo go biorę.
Mi lekarz kazał brać dupka do 12 tyg, plamiłam jednorazowo dupka dostałam od innego lekarza niż prowadzący ale prowadzący go podtrzymał
Ja opuscilam wiele grup na fb żeby nie czytać smutnych historii i się nie nakręcać.. Macie jakieś upatrzone imiona?
Borys i Eliza, podoba mi się jeszcze Róża i Seweryn :D
Nie. Ciebie juz mam [emoji3]
Ja wysyłałam dawno temu, wysłać jeszcze raz, czy masz mnie? :)
Hej dziewczyny, odnośnie sprzątania domu: czy z powodu ciąży zmieniacie coś w swojej sprzątaniowej rutynie? Mam na myśli czy zmieniacie środki czystości, które stosowałyście dotychczas, na inne? Najbardziej chodzi mi o sprzątanie łazienki.
Nic nie zmieniam ponieważ używam takiej serii lżejszej z Lidla :)
u mnie na skierowaniu jest wiek 35+, a masz możliwość zadzwonić do tej przychodni gdzie będziesz robić badania i zapytać czy powinnaś przynieść jakieś dodatkowe wyniki badań? może to nie jest konieczne i wystarczy jak tylko lekarz zaznaczy, że coś mu tam nieprawidłowo wyszło.
U mnie na skierowaniu jest napisane, że z powodu wystąpienia aberracji chromosomowej w poprzedniej ciazy
Dziewczyny, a któraś z was zażywa euthyrox?
Ja miałam przed ciąża zawsze tsh w granicy max 1.8. Teraz wskoczyło na 4.13 - badania tydz temu w sobotę. We wtorek przepisano mi euthyrox. Jak myślicie kiedy zrobić kontrolę tsh?
Ja biorę euthyrox 125, mam Tsh na dolnej granicy 0,4 ale endo mówi, że w kolejnych tygodniach ciąży zapotrzebowanie dziecka na hormon rośnie i na kolejnej wizycie wyniki tsh jednak mogą iść w górę

Ja miałam przed ciąża zawsze tsh w granicy max 1.8. Teraz wskoczyło na 4.13 - badania tydz temu w sobotę. We wtorek przepisano mi euthyrox. Jak myślicie kiedy zrobić kontrolę tsh?
Ja biorę 50 tkę , ja miałam wynik 3,20 następną krew będę robić w poniedziałek a to będzie 3 tygodnie brania.

Mi lekarz kazał brać dupka do 12 tyg, plamiłam jednorazowo dupka dostałam od innego lekarza niż prowadzący ale prowadzący go podtrzymał

Borys i Eliza, podoba mi się jeszcze Róża i Seweryn :D

Ja wysyłałam dawno temu, wysłać jeszcze raz, czy masz mnie? :)

Nic nie zmieniam ponieważ używam takiej serii lżejszej z Lidla :)

U mnie na skierowaniu jest napisane, że z powodu wystąpienia aberracji chromosomowej w poprzedniej ciazy

Ja biorę euthyrox 125, mam Tsh na dolnej granicy 0,4 ale endo mówi, że w kolejnych tygodniach ciąży zapotrzebowanie dziecka na hormon rośnie i na kolejnej wizycie wyniki tsh jednak mogą iść w górę
😱 to sporą dawkę masz przy tak małym wyniku , to chyba ta 50 mi nic nie da, zobaczę w poniedziałek.

Minimum po 2 tygodniach. Normalnie nie w czasie ciąży miałam sprawdzane co 6 tyg. Ale w ciąży to tak co 3-4 tyg

reklama
Tętno stabilizuje się dopiero po 12 tc, najwyższe jest w 9 i 10 tc (badanie na 255 kobietach, średnia w tych tygodniach to 172).

IMG_5910.png

Do góry