reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Ja tez, woda potęguje u mnie mdłości 😏

Ja mialam mieć Maje, cala ciążę poprzednia, nawet napis nad łóżeczko zamówiłam... a jak sie corka urodziła, to kompletnie mi do niej nie pasowało 😆 2 doby w szpitalu moje dziecko było bezimienne 🤣 az pielegniarki co przychodziły, to wymyslaly imiona 😁
Hehe dobre :D a jak córka ma na imię? :)

U mnie 7+5 zero mdłości, zero wymiotów, ja nie wiem jak wy piszecie ze macie takie mdłości to się zastanawiam czy wszytko ok...do toalety wstaje tylko w nocy 1 raz więcej niż zwykle. Z objawów mam tylko ból piersi 🤷‍♀️
Ja nie mam jako tako mdłości , mialam takie mulenie jakis czas, a teraz jestem slaba po prostu i tyle. W ciazy z Amelka 2 lata temu,mialam takie mdłości, ze chodzilam zgieta w pół, tylko do toalety, spalam do 14, nie umialam normalnie funkcjonować....

A u nas bedzie na łatwiznę. Frytki mrożone [emoji85] filecik z rybki ale też gotowiec w panierce, i surówka. Mąż z kiszonej bierze, aja w sumie nie wiem jeszcze, ale mam budkę surówek Grześkowiaka pod nosem, to na coś się zdecyduję :-)

Jutro gołąbki za to.
A ja dzis robie ziemniaki duszone z jogurtem, schabowy i surowka z kapusty kiszonej z marchewka 😋😋 tylko schabowy w cieście.

Czytałam zaległe posty od wczoraj, a w międzyczasie dochodziły nowe strony - nieźle dziewczyny 😁

My mamy z imion w planach Adasia i być może Lenka albo Blanka :D Do imienia dla chłopca jestem przekonana, choć to był odwieczny problem, a gdzie z imionami dla dziewczynek nigdy problemu nie było - tak teraz pojawił się problem :)

Mnie mdłości zabierają cała radość życia... Od 2 tygodni są, a od tygodnia już nie daję rady z nimi... Jeszcze do tego lekkie skurcze i ból brzucha chyba na wszystkie możliwe sposoby 🙄

Co do wizyt, mi lekarz wgl zalecił termin jak byłam w 6+4 za 6 tygodni przyjść, ale termin był wolny na za 5 i tak zostało :D

Też tak czytam o tych dobrych wieściach i złych i się człowiek z automatu doszukuje. Teraz jednak staram się myśleć pozytywnie, choć ponoć serduszko jednak nie biło za najlepiej, tzn mogło być lepiej i gorzej (ostatnio lekarka prowadząca to potwierdziła). Wierzę, że będzie dobrze - za już 4 tygodnie TO USG i liczę, że wyjdę szczęśliwa jak z ostatniego USG gdzie zobaczyłam to bijące serduszko 🥰

U mnie już dzisiaj 11+0 i ani razu nie wymiotowałam, a mdłości miałam może ze trzy razy i mijały po zjedzeniu śniadania. A teraz to już w ogóle jest bardzo dobrze i nawet energia wróciła :)

A co do forum - no to jest forum ciążowe, laski 🙈 jak wyjdziecie drabinkę wyżej w tematach to tam same plamienia, bóle, skurcze itd. Takie jest życie 🤷‍♀️ te historie się dzieją wokół nas, ja nie widzę nic złego w tym, żeby o nich pisać. Jak mam dość tematów ciążowych to wchodzę na forum ogrodnicze i już ;)
Idziemy łeb w łeb, ja też nie wymiotowałam, mdłości mam to fakt i schudlam 2kg ponad i energii mam jakby więcej wczoraj cala chate wysprzatalam ale jak sie położyłam to padlam i spalam do rana

Hej dziewczyny, odnośnie sprzątania domu: czy z powodu ciąży zmieniacie coś w swojej sprzątaniowej rutynie? Mam na myśli czy zmieniacie środki czystości, które stosowałyście dotychczas, na inne? Najbardziej chodzi mi o sprzątanie łazienki.

reklama
Do góry