reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Moja przyjaciółka miała tez torbiel na jajniku i w ciąży jej się wchłonął :)

Co do nocek ja miałam okropne na samym początku nie mogłam się ułożyć, położyć, zasnąć! Gonitwa myśli non stop, teraz już po staremu :)
No ja właśnie tez miałam tak pierwszy tydzień jak sie dowiedziałam, potrm cały czas zasypiałam jak dziecko i nie wiem co sie to wczoraj stało 🙈

Tobie również ogromu spokoju i dużo zdrówka [emoji846] czuje ze będzie dobrze. Szczerze mówiąc w poprzedniej ciąży termin miałam na 11.03.21 i na grupie marcowek baaaardzo dużo dziewczyn traciło ciążę [emoji22] praktycznie w każdym tygodniu było przynajmniej 2/3 poronienia... I tak się zastanawiam czy to przypadkiem wysokie temperatury w lecie nie miały w tym swojego udziału[emoji848]
Bo tu u nas na szczęście trzymamy się w miarę stałym składzie a nawet cały czas nas przybywa, a jak się da zauważyć jest zima i temperatury raczej na minusie[emoji846] liczę że w tym samym składzie dotrwamy do końca września a w niektórych przypadkach może i października [emoji16]

Ja mialam termin na 20.07.2018, ale w sumie na twj grupie mało było poronień. Ja bylam chyba 3 albo 4, i po mnie już nikt nie stracił ciąży, a stracilam ciążę w 8+3, wiec dość wysoka wczesna ciąża.
Obyśmy dotarly do wrzesnia w tym samym skladzie, racja :-) ja mam dzisiaj krytyczny dzien, bo w straconej ciazy w tym samym dniu co dzisiaj, czyli 7+6, zaczelam plamic. A dzisiaj zero plamień, także jka u mnie minie 8+3, to powoli zaczne się cieszyc :-)

Tez mam podobne odczucia i chciałam ten temat poruszyć, bo bardzo nie podoba mi się to zamykanie tu ust. Wydawało mi się, ze to forum to jest właśnie miejsce, żeby dzielić się swoimi wątpliwościami i obawami. W każdym razie nie uciekaj jeszcze, może coś się zmieni ;) trzymaj się ciepło 😘
Mniemam, ze nie chodzi o zamykanie buzi na wszystkie tematy, tylko żebyśmy pisały o nas, naszych symtomach czy obawach. A nie historiach sąsiadki, ciotki klotlk etc, która bardziej nakręca i budzi nasz niepokój. Wiele tematów po prostu pomijam, jeżeli mnie drażnią, ale jeżeli widzę 10 raz historie o poronieniu, która nie tyczy się którejś z Was (wspieramy się wszyscy, dlatego to MY jesteśmy ważne na tym forum :)), to jest mi przykro i zaczynam się obawiać, a pozytywne nastawienie zwłaszcza w pierwszym trymestrze jest ważne :)
Wiec ile możemy to jak nas nie tyczy temat omijamy, ale pamiętajcie wszystko w granicach rozsądku. Nie musicie nigdzie uciekać :) przecież szanujemy się nawzajem

Dziewczyny nie chodzi o zamykanie ust, chodzi o przesadne zamartwianie się zupełnie bez podstaw :) ja na tematy polityczne zawsze chętnie porozmawiam, tak samo o szczepieniach czy innych ciężkich tematach.
Chodzi mi o nakręcanie siebie nawzajem na obawy, stres i nadmierne reakcje na nasz stan.

Całuje :-)
Dokładnie ❤️👌🏻

U mnie 7+5 zero mdłości, zero wymiotów, ja nie wiem jak wy piszecie ze macie takie mdłości to się zastanawiam czy wszytko ok...do toalety wstaje tylko w nocy 1 raz więcej niż zwykle. Z objawów mam tylko ból piersi 🤷‍♀️
U mnie z USG 7+2. Mdlosci przeszły, rzyg też. Jedynie cycki bola.

reklama
Za mną chodzi Tobajas z „ Niezgodnej „ mi tak utkwiło [emoji23] czyli Tobiasz na nasze ... ale to zaś mi się kojaży z Judasz [emoji23] i jak co to zostanie na Oskar Iga Nadia .... albo Jessika i Brajan [emoji2356]
Jezu, ja znam jedą Dżesikę, okropnie niewychowane dziecko [emoji85]

Do góry