reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

A jakie plany na walentynki?
Robimy w domu gorącą białą czekoladę z malinami. Tylko jeszcze nie wiek jka maliny dorwiemy [emoji1787] najwyżej sama biala zostanie ale to jest moje must be w walentynki, bo jka jeszcze razem nie mieszkalismy, to w walwntynki bylismy w zajebistej kawiarni na bialej z malinami właśnie [emoji3059]

reklama
Mniemam, ze nie chodzi o zamykanie buzi na wszystkie tematy, tylko żebyśmy pisały o nas, naszych symtomach czy obawach. A nie historiach sąsiadki, ciotki klotlk etc, która bardziej nakręca i budzi nasz niepokój. Wiele tematów po prostu pomijam, jeżeli mnie drażnią, ale jeżeli widzę 10 raz historie o poronieniu, która nie tyczy się którejś z Was (wspieramy się wszyscy, dlatego to MY jesteśmy ważne na tym forum :)), to jest mi przykro i zaczynam się obawiać, a pozytywne nastawienie zwłaszcza w pierwszym trymestrze jest ważne :)
Wiec ile możemy to jak nas nie tyczy temat omijamy, ale pamiętajcie wszystko w granicach rozsądku. Nie musicie nigdzie uciekać :) przecież szanujemy się nawzajem
dobrze mówi, polać Jej... soku!:D

Robimy w domu gorącą białą czekoladę z malinami. Tylko jeszcze nie wiek jka maliny dorwiemy [emoji1787] najwyżej sama biala zostanie ale to jest moje must be w walentynki, bo jka jeszcze razem nie mieszkalismy, to w walwntynki bylismy w zajebistej kawiarni na bialej z malinami właśnie [emoji3059]
Oooo, ale maczasz w tej czekoladzie maliny?

Ja myśle że na walentynki świetnie sprawdzi siw dla naszych facetów strój Borata [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Trochę durnowaty film swoją drogą, ale nawet fjanie się to oglądało... Ale Bruno bardziej mnie rozbawił [emoji1787] tak samo Dyktator [emoji1787] może mam specyficzne poczucie humoru, przepraszam :-)

U mnie już dzisiaj 11+0 i ani razu nie wymiotowałam, a mdłości miałam może ze trzy razy i mijały po zjedzeniu śniadania. A teraz to już w ogóle jest bardzo dobrze i nawet energia wróciła :)

A co do forum - no to jest forum ciążowe, laski 🙈 jak wyjdziecie drabinkę wyżej w tematach to tam same plamienia, bóle, skurcze itd. Takie jest życie 🤷‍♀️ te historie się dzieją wokół nas, ja nie widzę nic złego w tym, żeby o nich pisać. Jak mam dość tematów ciążowych to wchodzę na forum ogrodnicze i już ;)

Dziewczyny a ile wody pijecie ? Lekarz mówił ze jestem słabo nawodniona ( wynik w moczu ), wypijam teraz butelkę wody mineralnej 1,5 l plus wiadomo jakieś herbatki. Więcej nie jestem w stanie przyjąć ale gdzieś czytałam ze nawet 3 litry jest zalecane ? [emoji33]
Oj ja nie wiem, nie liczę, ale w sumie wszystkiego w ciagu dnia raczej te 1,5 litra wyjdzie. Czasami więcej, różnie to bywa :-)

reklama
Do góry