reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

Jeszcze nie badałam. Dziś zrobiłam glukozę na czczo i od jutra zaczynam mierzyć glukometrem. Wcześniej tez jadłam do 4-5 h a w ciąży trochę się posypało i dieta i odstępy między posiłkami, wiec nie wiem co będzie. Za 2h będę miała wynik z krwi łokciowej i zobaczymy co dalej.
A ja codziennie rano mierze glukometrem i ostatnio po posiłkach albo jak zaczynam się ,,trząść" od środka. A metforminę biorę tylko 500 xr na noc.

reklama
Słodkie mamy mam pytanie czy wy w ogóle nie jecie słodyczy?
Ja do tej pory staram się nie jeść wcale, jak jem to coś małego np 2 galaretki w czekol lub kilka małych żelek raczej do południa,dziś zjadłam croissanta z nadz. Orzechowym takiego świeżego nie 7 days i po godzinie miałam 250 cukier,i nie czułam się za dobrze, ogarnęła mnie słabość lekkie zawroty głowy
Sory 150 cukier źle wpisalo
Ja cukru nie mierzę, dopiero będę miała badanie w przyszłym tygodniu. Jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży to staram się unikać słodyczy, ale je kocham, więc jadłam gorzka czekoladę, bitą śmietanę słodzona ksylitolem i cukrem kokosowym i krem kokosowy ze zdrowym naturalnym składem. Staram się też unikać białego pieczywa.

Ciężko was nadrobić 😬😁
U której z was już, widać trochę brzuszka?
I jak z mdlosciami? U mnie nadal koszmar 😭
U mnie brzuszek widoczny wieczorami, jeszcze jak wezmę duży łyk wody to niezłe się rozlewam 😂😂😂... mdłości non stop... dziś trochę sprzątałam, otworzyłam lodówkę i od razu do wymiotów, kupiłam zapach do szafy - zdjęłam sweterek bo taki smród od tego zapachu ze nie dałam rady... a jak wieszałam jakiś czas temu to byłam z siebie dumna jaki piękny zapach kupiłam!!! Wiec tak. Nudności non stop.... niezależnie od pory dnia, ale na szczęście nie wymiotuje, chociaz może czasem wolałabym sobie ulżyć. Niestety moja największa bolączka jest senność, czuje się jakbym była chora, zero energii, lubię sprzątać tak teraz ledwo co wyrzucę wacik po demakijażu do kosza... szok :)

Doszłam do tego wkońcu że nie tyle mięso mi nie podchodzi co obróbka termiczna 🤢 Dziś młody na śniadanie chciał gofry a ledwo przy nich stałam bo śmierdziały tak jak mięso a zawsze pachniało po całym domu wanilią . A bolą was dziąsła ? Bo mnie strasznie .

reklama
Ciężko was nadrobić [emoji51][emoji16]
U której z was już, widać trochę brzuszka?
I jak z mdlosciami? U mnie nadal koszmar [emoji24]
Zero mdłości, a brzuszek lekko wzdety tylko.... Za to teraz mega wzdęcie mnie chwyciło, jasna cholera! Wygladam jakbym conajmniej w 6 miesiącu była.

Do góry