reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
A jak u Ciebie z cukrami? Zmieniło się coś w trakcie ciąży? Bo u mnie po posiłkach bardzo mocno spadają. 3h po posiłku nawet do 63. Wcześniej jadłam co 4h a teraz co 2-2,5muszę . Na czczo trzymają się między 75-85.
Jeszcze nie badałam. Dziś zrobiłam glukozę na czczo i od jutra zaczynam mierzyć glukometrem. Wcześniej tez jadłam do 4-5 h a w ciąży trochę się posypało i dieta i odstępy między posiłkami, wiec nie wiem co będzie. Za 2h będę miała wynik z krwi łokciowej i zobaczymy co dalej.

Ciężko was nadrobić 😬😁
U której z was już, widać trochę brzuszka?
I jak z mdlosciami? U mnie nadal koszmar 😭

A chorowałas przed ciążą ? Bo ja tak.. moja tarczyca kiepsko pracuje i dlatego obecnie jestem na dawce 125
Z moją tarczycą to jest tak że zawsze mam wynik 3.5 a norma jest do 4.200 z tego co pamiętam , nie dotyczy to oczywiście kobiet w ciąży. Przed operacją wyskoczyła mi do 8 ale anestezjolog powiedział że to od stresu. Poszłam do rodzinnego a ten powiedział że mam jeść do końca życia leki , no i brałam przez jakoś czas. Potem poszłam do endokrynologa i ten kazał mi odstawić , oczyścić z leków organizm i na nowo zrobić wszystkie badania. Wszystkie łącznie z anty TPO wyszły ok więc mam tylko czasem kontrolować 🤷‍♀️

Słodkie mamy mam pytanie czy wy w ogóle nie jecie słodyczy?
Ja do tej pory staram się nie jeść wcale, jak jem to coś małego np 2 galaretki w czekol lub kilka małych żelek raczej do południa,dziś zjadłam croissanta z nadz. Orzechowym takiego świeżego nie 7 days i po godzinie miałam 250 cukier,i nie czułam się za dobrze, ogarnęła mnie słabość lekkie zawroty głowy
Sory 150 cukier źle wpisalo

reklama
Do góry