reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Dziewczyny, powiedzcie co ile macie ustawione wizyty u gina? Ja byłam w piątek, a kolejna za 4 tygodnie, chyba oszaleję przez tyle czasu 😣😉

Czy któraś z Was jest już umówiona na badania prenatalne? Ja po 35 r.ż. więc będę miała refundowane, czekam tylko na wystawienie skierowania od gina.
Ja bede miala srednio co 3-4 tyg, czyli raz w mies, wg mnie spoko 😊 na prenatalne umawiam sie kolo 10 marca, tez mam 35 lat, ale chce prenatalne u konkretnego gina prywatnie, wiec ominie mnie refundacja.

reklama
Dziewczyny, powiedzcie co ile macie ustawione wizyty u gina? Ja byłam w piątek, a kolejna za 4 tygodnie, chyba oszaleję przez tyle czasu 😣😉

Czy któraś z Was jest już umówiona na badania prenatalne? Ja po 35 r.ż. więc będę miała refundowane, czekam tylko na wystawienie skierowania od gina.

Ja byłam na pierwszej w zeszłym tygodniu w środe, lekarz poprosil żebym przyszła po tygodniu wiec ide dzisiaj :)
Następna mam za tydzien a kolejna 17.02 ale najwyżej z którejś zrezygnuje :)

Dziewczyny, powiedzcie co ile macie ustawione wizyty u gina? Ja byłam w piątek, a kolejna za 4 tygodnie, chyba oszaleję przez tyle czasu [emoji21][emoji6]

Na razie mam wizyty co dwa tygodnie. A na prenatalne już jestem umówiona, bo chciałam u konkretnej pani doktor.

Dziewczyny mam w środę badania krwi na 10:30, muszę być na czczo - martwię się bo jest mi rano tak niedobrze :( nie wiem jak się tam doczłapię... a po samym pobraniu kręci mi się w głowie, a co dopiero ciąża... macie jakieś dobre rady? Jak sobie z tym poradzić?

Mi ostatnio życie ratują jogurty do picia :D wczoraj taka godna byłam w łózku więc o 23:00 wjechał jogurcik :D
proponuję miej w torebce i od razu po pobraniu popijaj :) dla mnie sa one jakoś łatwo przyswajalne ostatnio

Hej dziewczyny! :) Ja wczoraj byłam u lekarza (7+2), był zarodek i biło serduszko <3 Wczoraj lekarz jeszcze nie założył mi karty ciąży, powiedział że jak się zdecyduje u niego prowadzić ciążę to zrobi to na następnej wizycie. Jutro idę na NFZ (chciałabym badania porobić sobie na kasę chorych), ale ogólnie ciążę prowadzić prywatnie. I teraz pytanie: czy tą kartę ciąży można założyć tylko jedna? Jak jutro mi założą na NfZ, a ja będę chciała chodzić do lekarza prywatnie to co wtedy? I słyszałam coś o jakimś zaświadczeniu do bociankowego (becikowego) które trzeba dostać do 10 tyg ciąży. Czy to faktycznie zaświadczenie czy wystarczy że gdzieś mają w papierach ślad że chodziłam do lekarza? To moja pierwsza ciąża i jestem totalnie zielona 🙊 😆

Ja miałam zaświadczenie,nawet moja gin mówiła że spokojnie gdyby się zdążyło że przyszła bym później to zaświadczenie wystawi

reklama
Hej dziewczyny! :) Ja wczoraj byłam u lekarza (7+2), był zarodek i biło serduszko <3 Wczoraj lekarz jeszcze nie założył mi karty ciąży, powiedział że jak się zdecyduje u niego prowadzić ciążę to zrobi to na następnej wizycie. Jutro idę na NFZ (chciałabym badania porobić sobie na kasę chorych), ale ogólnie ciążę prowadzić prywatnie. I teraz pytanie: czy tą kartę ciąży można założyć tylko jedna? Jak jutro mi założą na NfZ, a ja będę chciała chodzić do lekarza prywatnie to co wtedy? I słyszałam coś o jakimś zaświadczeniu do bociankowego (becikowego) które trzeba dostać do 10 tyg ciąży. Czy to faktycznie zaświadczenie czy wystarczy że gdzieś mają w papierach ślad że chodziłam do lekarza? To moja pierwsza ciąża i jestem totalnie zielona 🙊 😆
możesz mieć dwie karty ciąży;) i chodzić na NFZ i prywatnie :)
Co do becikowego to po porodzie dostaniesz zaświadczenie w urzędzie miasta które będzie musiał podpisać lekarz lub położna że byłaś przed 10 tygodniem:) ale przyznanie becikowego tez zależy od zarobków

Do góry