reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Z objawów to właśnie mi najbardziej dokucza zmieniony stosunek do jedzenia :( jednocześnie jestem głodna, ale taka jakby napchana i najedzona, jak się zastanawiam co bym zjadła to wszystko jest bleh i mnie trochę mdli ale znowu jednocześnie ssie z głodu :(
Dzisiaj czytałam kilka książek o ciąży, akurat był dział o odżywianiu, a ja się martwię ze jem za mało :( przed chwila próbowałam dojeść schabowego z obiadu, ale ciężko mi idzie, zaraz drugie podejście :)
Ps. Po poczytaniu książek od jutra wjeżdża koktajl ze szpinaku, jabłka i kiwi :) ktoś ze mną chętny na takie wyzwanie? Zamierzam pic taki co najmniej co drugi dzień :)
Ja taki pije od dwóch lat, bo jak rozszerzylam mlodej diete to cuduje z koktajlami od tej pory, uwielbiam z banana,jarmużu, borówek i marchewki z jogurtem naturalnym..

Dziewxzyny właśnie przeczytałam gdzieś ze będąc w ciąży i mając szczeniaka można się zarazić toksoplazmoza....:/ i tym samym dziecko się zarazi. Jak to jest ?. Ja mam małego szczeniaka i jestem przerażona :(
Też mam szczeniaka :) myślę że dzięki niej łatwiej jest mi rozładować napięcie, więc same plusy ;) przestrzegam paru zasad: nie całuję, nie daje się lizać, myje ręce po każdym kontakcie z pieskiem i nie śpię z psinką.

Nie badałam się jeszcze ale teraz się przeraziłam 😯
bez paniki, ja nie przechodziłam toksoplazmozy, co dla mnie było dziwne bo całe życie ze zwierzętami... w ciąży z corka spałam z yorkiem, chodziłam po lesie(jadłam borówki i czernice z krzaka😳) i na szczęście nie przeszłam. Mój gin mi tylko powiedział ze mam myć warzywa i owoce i unikać surowego mięsa. Nie można znowu popadać w paranoje, bo człowiek zwariuje :)

Ja taki pije od dwóch lat, bo jak rozszerzylam mlodej diete to cuduje z koktajlami od tej pory, uwielbiam z banana,jarmużu, borówek i marchewki z jogurtem naturalnym..
Ja tylko nie lubię na jogurcie lub mleku bo mnie zamula, zawsze woda :)
Policzenie wypróbuje, marchewka normalnie się zblenduje w kielichowymi?

bez paniki, ja nie przechodziłam toksoplazmozy, co dla mnie było dziwne bo całe życie ze zwierzętami... w ciąży z corka spałam z yorkiem, chodziłam po lesie(jadłam borówki i czernice z krzaka[emoji15]) i na szczęście nie przeszłam. Mój gin mi tylko powiedział ze mam myć warzywa i owoce i unikać surowego mięsa. Nie można znowu popadać w paranoje, bo człowiek zwariuje :)

Ja tez nie przechodziłam. I mnie tez lekarka mówiła, ze najczęściej zakażenie jest z owoców i warzyw.

Witam 'starą' koleżankę;) widzę idziemy łeb w łeb, ma czerwcowych urodziliśmy dzień po dniu, teraz na tym samym okresie, ja dziś mam 5+3;)
Cześć dziewczyny.
Ja także, mam termin na wrzesień. Wg ostatniej miesiączki termin wypada na 24 września a w chwili obecnej rozpoczęłam 6 tydzień ciąży (5+2). Wizyta u ginekologa w lutym, a jutro wybieram się na betę. Mam nadzieję, że miło spędzimy tu wspólnie czas.
Pozdrawiam, Eliza - mama już ponad półtorarocznego Czesia [emoji3059]

reklama
Ps. Po poczytaniu książek od jutra wjeżdża koktajl ze szpinaku, jabłka i kiwi :) ktoś ze mną chętny na takie wyzwanie? Zamierzam pic taki co najmniej co drugi dzień :)
Ja uwielbiam różne koktajle. Daj potem znać w jakich proporcjach było dobre w smaku.
Cześć dziewczyny.
Ja także, mam termin na wrzesień. Wg ostatniej miesiączki termin wypada na 24 września a w chwili obecnej rozpoczęłam 6 tydzień ciąży (5+2). Wizyta u ginekologa w lutym, a jutro wybieram się na betę. Mam nadzieję, że miło spędzimy tu wspólnie czas.
Pozdrawiam, Eliza - mama już ponad półtorarocznego Czesia [emoji3059]
Witaj. Kojarzę Cię z czerwcówek 2019, bo też mam synka z tego miesiąca. Nie udzielałam się, ale sledziłam wszytko póki nie uciekłyście na zamknięty🙁. Gratulacje, synek bedzie miał rodzeństwo z niezbyt dużą różnicą wieku.

Do góry