reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Tez miałam wywoływany poród z powodu malowodzia w 39tc. Ból nie do opisania, na szczęście szybko mi podali znieczulenie. Ale od podania oxy minęło tylko 2,5 h i urodziłam, wiec w sumie się nie namęczyłam.
to super miałaś naprawdę. Ból jest okropny ja rodziłam od 6.00 do 16.20 wcześniej w ogóle nie spałam i nic jadłam przez cały dzień porodu wypiłam tylko 0,5l wody. Miałam pecha bo w szpitalu był remont i przez 3 dni przed porodem leżałam na sali po porodach powikłanych bo nie było miejsca na patologii. I vis a vis dziewczyny rodziły a ja słuchałam po nocach nie mogłam wytrzymać a sama noc przed porodem to już w ogóle hardcore. To było gorsze psychicznie niż rodzenie 🙄 chciałam żeby mnie przenieśli to powiedzieli ze mogą tylko do dziadków na chirurgię a tam stary oddział nie wyremontowany wiec wolałam już słuchać tych porodów 🤦‍♀️

reklama
Dosc ostre zapachy tam są,zle byś się czuła,zwazywszy na wzmocniony węch zapewne 🤔

Ogólnie już pytał mnie na pierwszej wizycie czy nie chce zwolnienia i gdzie pracuje i powiedział ze tam nie wytrzymam pewnie za długo 🤣 No ale po co mi zwolnienie jak i tak jestem w domu :) zapytam w te środę, koniec końców nie wiadomo czy nawet w lutym wrócimy bo u nas to wszystkie decyzje w ostatnim momencie podają. Przyznam, ze ciąża idealnie mi się trafiła :p

Ja mialam pierwsza cc a teraz powiem Ci mam mieszane uczucia chyba chciałabym spróbować SN ale czy będzie mi to dane 🤔
Ja rodziłam dwa razy SN i było szybko i sprawnie, za drugim razem młoda mi się zablokowała z tylu,balam się że jej głowę zgniote jak dam pupę na dół.. 🙄 dzięki mezowi dałam radę ją wypchnąć 🙃 cięcie krocza miałam za każdym razem.. Za drugim razem nozycami bo nie mieli skalpela 🙄 aż do teraz słyszę ten dźwięk rozcinanej skóry 😂🙄 ale ładnie mnie zaszyli 🙃

to super miałaś naprawdę. Ból jest okropny ja rodziłam od 6.00 do 16.20 wcześniej w ogóle nie spałam i nic jadłam przez cały dzień porodu wypiłam tylko 0,5l wody. Miałam pecha bo w szpitalu był remont i przez 3 dni przed porodem leżałam na sali po porodach powikłanych bo nie było miejsca na patologii. I vis a vis dziewczyny rodziły a ja słuchałam po nocach nie mogłam wytrzymać a sama noc przed porodem to już w ogóle hardcore. To było gorsze psychicznie niż rodzenie 🙄 chciałam żeby mnie przenieśli to powiedzieli ze mogą tylko do dziadków na chirurgię a tam stary oddział nie wyremontowany wiec wolałam już słuchać tych porodów 🤦‍♀️
To miałaś przeżycia 🤔

Czy któraś z Was zmaga się z bólem w krzyżu? Wczoraj byłam na bardzo długim spacerze, dzisiaj raptem 3 km, a tak boli :(
Ja tez większość czasu jestem w domu, bo mamy pełnoprawny lockdown :/

Ja rodziłam dwa razy SN i było szybko i sprawnie, za drugim razem młoda mi się zablokowała z tylu,balam się że jej głowę zgniote jak dam pupę na dół.. 🙄 dzięki mezowi dałam radę ją wypchnąć 🙃 cięcie krocza miałam za każdym razem.. Za drugim razem nozycami bo nie mieli skalpela 🙄 aż do teraz słyszę ten dźwięk rozcinanej skóry 😂🙄 ale ładnie mnie zaszyli 🙃
Szczerze nie mam porównania ale chciałabym spróbować bo moja cc to był dramat 🤔

reklama
Szczerze nie mam porównania ale chciałabym spróbować bo moja cc to był dramat 🤔
Powiem ci że po porodzie szybko mi się zagoiło ,leżałam na sali z kobieta po cesarce to ja mogłam więcej zrobic niż ona 🙄 np małą mieć koło siebie na łóżku,ona po karmieniu odkładala dziecko i się kładła.. Nie wiem czy to miało związek z cesarka ale nie chciałabym cesarki.

Do góry