reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Cześć dziewczyny,
U mnie pozytywny test 19.12 ostatni okres 13.11, ale bardzo długie cykle (50-60 dni) to tez ostatnio jak byłam dzień przed wigilia to ginekolog powiedział, że to bardzo wczesna ciąża i żebym przyszła za dwa tygodnie. To idę jutro :) tez przenoszę się tu ze zdublowanego wątku :) wyliczenia podpowiadają wrzesień :)

reklama
I ja tez dolaczam!
5tc, wedlug kalkulatora termin na 04.09.
Mieszkam w UK i tu nie ma wizyt do 9 tyg, wiec ide prywatnie na usg 8tyg

Dziewczyny, wczoraj po zbliżeniu pojawiło się u mnie delikatne plamienie, szybko ustało, ale dostałam mikro zawału chyba, lekarza najszybciej udało mi się złapać na 7.01. Czy, któras z Was tak miała ? Intuicja mówi mi, że jest ok. Wiadomo jakby się zaczęło znów to zostaje mi SOR

Hej dziewczyny, to moja II ciąża, mam nadzieję, że tym razem zakończy się szczesliwie :) wizyte mam na 20.01 dopiero, ale świadomie sobie tak wybrałam, żeby było już czarno na białym jak jesr, chocia teraz jak was czytam to zaczynam się nakręcać :D test wyszedł mi pozytywny z blada kreska 23.12, a termin z kalkulatora 05.09 ostatnia miesiączkę miałam 29.11. Objawów większych nie mam ból piersi delikatny, w pierwszej ciąży na tym etapie juz miałam mdłości, ale może nie ma co sie sugerować bo w każdej ciazy może być inaczej :)
Ja mam usg 21 i też mam nadzieję że wszystko się wyjaśni bo w tym terminie już powinno być widać zarodka i słychać jego serduszko :-) a termin z apki mam na 06.09.

Dziewczyny, wczoraj po zbliżeniu pojawiło się u mnie delikatne plamienie, szybko ustało, ale dostałam mikro zawału chyba, lekarza najszybciej udało mi się złapać na 7.01. Czy, któras z Was tak miała ? Intuicja mówi mi, że jest ok. Wiadomo jakby się zaczęło znów to zostaje mi SOR
Ja się narazie wstrzymuje z tym więc nie wiem nie pomogę Ci. Dobrze że masz zaraz wizytę to się zorientujesz.

Jeżeli Ci to pomoże to mi lekarza kazał się wstrzymać ze zbliżeniami do 8 tygodnia, a jakby się pojawiło plamienie to brać 3 razy dziennie duphaston. Może umów się na jakaś konsultacje telefoniczna wcześniej ?

Dziewczyny A co myślicie o tych chińskich kalendarzach płci dziecka? Sprawdziło się to którejś wcześniej?

reklama
Do góry