Marcelina007
Fanka BB :)
Zaraz zerknę do teczki z ciążą syna ale z tego co pamiętam w piątym t już słyszałam serduszko.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Trzymamy, musi być dobrze [emoji110][emoji120]
Ja prowadzę prywatnie ciążę, ale na jutro mam wizytę w LuxMedzie, bo mam z pracy, a chcę trochę zaoszczędzić na tych badaniach. Więc będę chodziła tu i tu. No i częściej będę widywać maluszkaMoja lekarka do której chodziłam na nfz zlecała wszystkie badania z załączonego standardu za darmo. Na wizycie sprawdzała sobie wg tabeli co w danym tygodniu należy zbadać. Jedyny minus to taki, że obowiązkowych USG jest mniej wiec trochę mi tego brakowało przy każdej wizycie, bo pierwszą ciążę prowadziłam prywatnie i miło było za każdym razem podejrzeć co u dzidzi. W drugiej ciąży chodziłam na nfz i wszytko było za darmo, ale właśnie tego usg mniej i zdjęć mi nie drukowała więc robiłam dodatkowo u innego lekarza w ramach pakietu z pracy. Teraz też najchętniej chodziłabym na nfz a prywatnie poszła tylko na pierwsze usg i to drugie, gdzie jeszcze widać całą dzidzie, bo zależy mi na zdjęciach na pamiątkę. Narazie nie mogę się dodzwonic do przychodni więc umówiłam się prywatnie, a potem zobaczę. I tu nawet nie chodzi o to, że mnie nie stać na prywatne prowadzenie ciąży, ale jakoś wolę te kasę na coś dla dzieci wydać skoro płacę składki. Wiadomo że prywatnie może więcej lekarz chucha i dmucha i jednak bardziej się stara, ale jak ciąża bezproblemowa to wystarczyły mi standardowe wizyty.
A zamierza ktoś z was dziewczyny prowadzić na nfz ciążę, czy wszystkie prywatnie?
Ja też bety nie badam, w żadnej z moich ciaz nie badalam.. Jedyna bete w zyciu miałam w szpitalu jak poroniłam..Witam i ja i mam nadzieję że tu długo zostanę przynajmniej 9 miesięcy . Według aplikacji to 4t i 2d . Przewidywany termin 19 wrzesień. Ale to dopiero 3 dzień braku @ wiec jeszcze strach jest. Nie badam bety , czy robię źle ? Do lekarza wybiorę się ok 5 tygodnia
No kolor też niestety sie zmienil bardziej w kierunkuJak nie dużo to mam nadzieję, że nic groźnego. Niektóre dziewczyny mają normalne krwawienie jako na miesięczke i nie zawsze oznacza to koniec. Odpoczywaj i byle do rana. Teraz nic więcej mnie zrobisz. Trzymam kciuki, żeby na strachu się skończyło.No kolor też niestety sie zmienil bardziej w kierunku czerwieni. Póki co tylko odrobinkę tego jest. Jeśli się rozkręci to pojadę z mężem na ip , a jeśli nie to jutro rano o 8.30 mam wizytę ale mam jakieś zle przeczucie[emoji22]trzymajcie za mnie kciuki dziewczyny
To ja też tak kombinowałam, bo w pakiecie miałam tylko prowadzenie ciąży i usg, ale bez badań więc chodziłam dodatkowo na nfz. A Teraz nie mam pakietu, więc się zastanawiam co z tymi zdjęciami pierwszymi, na ktorych mi zależy. Tak dziwnie iść prywatnie tylko na pierwsze wizyty a potem zrezygnować.Ja prowadzę prywatnie ciążę, ale na jutro mam wizytę w LuxMedzie, bo mam z pracy, a chcę trochę zaoszczędzić na tych badaniach. Więc będę chodziła tu i tu. No i częściej będę widywać maluszka
Ale wg tego co mówisz to jesteś obecnie w 6 tygodniu ciąży. Niech mnie ktoś poprawi jeśli źle mówięglyoia
Dzięki dziewczyny! Głupia ja żyłam w przekonaniu, że jak 5+2 to 5Ta 2 to już drugi dzień 6tygodnia. Czyli się zgadza [emoji4]
Trzymamy, musi być dobrze [emoji110][emoji120]
Ojaaa to dopiero byłby cudTo może spotkamy się na porodowce też Poznań i mam dzień 5+2
Moja lekarka do której chodziłam na nfz zlecała wszystkie badania z załączonego standardu za darmo. Na wizycie sprawdzała sobie wg tabeli co w danym tygodniu należy zbadać. Jedyny minus to taki, że obowiązkowych USG jest mniej wiec trochę mi tego brakowało przy każdej wizycie, bo pierwszą ciążę prowadziłam prywatnie i miło było za każdym razem podejrzeć co u dzidzi. W drugiej ciąży chodziłam na nfz i wszytko było za darmo, ale właśnie tego usg mniej i zdjęć mi nie drukowała więc robiłam dodatkowo u innego lekarza w ramach pakietu z pracy. Teraz też najchętniej chodziłabym na nfz a prywatnie poszła tylko na pierwsze usg i to drugie, gdzie jeszcze widać całą dzidzie, bo zależy mi na zdjęciach na pamiątkę. Narazie nie mogę się dodzwonic do przychodni więc umówiłam się prywatnie, a potem zobaczę. I tu nawet nie chodzi o to, że mnie nie stać na prywatne prowadzenie ciąży, ale jakoś wolę te kasę na coś dla dzieci wydać skoro płacę składki. Wiadomo że prywatnie może więcej lekarz chucha i dmucha i jednak bardziej się stara, ale jak ciąża bezproblemowa to wystarczyły mi standardowe wizyty.
A zamierza ktoś z was dziewczyny prowadzić na nfz ciążę, czy wszystkie prywatnie?