reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

Dziewczyny ktore biora luteine. Mam pytanie. Ja biore dopochwowo 3 razy dziennie i dzisiaj po wlozeniu 3 mialam palca bialego chyba w poprzedniej tabletce. Nie wiem moze za nisko wsadzilam? [emoji848] Ale boje sie nie wiadomo jak gleboko tego wkladac. [emoji23]
Nie mam tak. Samo tabletkę wkładasz głęboko starasz się przynajmniej a ona później się rozpuszcza ja przy każdej aplikacji mam biały paluch. Ja mam 2 razy na dzień godz po mam leżeć

reklama
Słodkie mamy mam pytanie czy wy w ogóle nie jecie słodyczy?
Ja do tej pory staram się nie jeść wcale, jak jem to coś małego np 2 galaretki w czekol lub kilka małych żelek raczej do południa,dziś zjadłam croissanta z nadz. Orzechowym takiego świeżego nie 7 days i po godzinie miałam 250 cukier,i nie czułam się za dobrze, ogarnęła mnie słabość lekkie zawroty głowy
Sory 150 cukier źle wpisalo
Ja lubiłam słodkie, nie ukrywam. Ale nie też jakoś przesadnie, raz na jakiś czas mnie faktycznie naszło mocniej. Teraz przez tą drozdzyce powiedziałam sobie, że ograniczam się do niezbędnego minimum. Typu roczek u siostrzenicy za tydzień (tort) i tyle. Poza tym obawiam się, że tyle jadlam, żeby mi cukier nie skoczył właśnie. Zobaczymy, jak mi to wyjdzie :)

Dziewczyny chyba dopada mnie jakiś stres związany z pojawieniem się dziecka na świecie, tej nocy nie mogłam zasnąć i myślałam czy dam radę wystawac w nocy,nosić długo maleństwo, czy mi kręgosłup nie wysiądzie wiecie takie przyziemne normalne przemyślenia, boję się chorób wczesnodzieviecych, to minie wiem, ale do teraz tylko się cieszyłam,a teraz taki niepokój,
nie jesteś sama kochana też mam takie myśli 🤔 mam 35lat człowiek już starszy ale to normalne damy radę będzie pięknie.

Mam tak samo pomimo że jestem zmarznięta ostatnio popołudniu non stop mi zimno teraz też piję gorącą herbatę
Oj też tak mam. Wszystkim gorąco, a ja chodzę warstwowo ubrana i jeszcze kocem się przykrywam. Kurde ale mi dziś apetyt dopisuje [emoji85]ciągle coś miele.

Oprócz tego masakryczna senność mnie dopada ...za to w nocy budzę się milion razy i później zasnąć nie mogę [emoji85]

nie jesteś sama kochana też mam takie myśli [emoji848] mam 35lat człowiek już starszy ale to normalne damy radę będzie pięknie.
Też mam czasem takie myśli czy podołam [emoji849]syn jest dość wymagający i się trochę martwię , że będzie sajgon . Oby się udało zapisać go do przedszkola od września..

Kurczę, z tym cukrem to i tak zle i tak nie dobrze. Za nisko zle za wysoko zle[emoji2955].Ja jesli chodzi o słodkie to tak na raz max 2 kosteczki czekolady albo 3 żelki [emoji23]. Z tego co probowalam to lody tak na oko 1 galka i jest ok. Pod warunikem, ze pozniej szklanka wody i lekki ruch przez 30 min, jakies odkurzanie, pranie itp. U mnie najgorzej z pieczywem i ogólnie macznymi. Makarony, pierogi, chleb , pizza, jakies zapiekanki wogole nie wchodzą w grę.
Ja dziś sobie pozwoliłam i opierdzieliłam rożka [emoji85]tak mi się chciało , że szok [emoji16] z resztą sama nie wiem czy znów będę miała problem z cukrzycą bo jak mierze na czczo to mam od 76 do 85. W ciągu dnia też w normie [emoji846]Robiłam glukozę w lab i tam wyszedł mi wynik 97 tyle, że poprzedniego dnia zjadłam dość duże ilości miodu więc nie wiem czy czasem to nie miało wpływu na wynik...

reklama
Do góry