reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Ja w pierwszej ciąży startowałam z waga 55 kg. Przytyłam w ciąży 13 wiec spoko i szybko wróciłam do swojej wagi, niestety wyciągu 5 lat trochę się podtuczylam i teraz mam 60 [emoji24] i wzrost 164 cm. Marze żeby nie przytyć dużo i wrócić do wagi 55kg. Mam nadzieje ze jak będę długo karmić to mi się uda bo podobno sprzyja to zrzucaniu wagi. Macie jakieś doświadczenie z tym?
Jak karmiłam mlodą piersią, to po miesiącu od porodu zaczynałam się wbijać w spodnie sprzed ciąży.

Trzymam kciuki z nas, ale kocham jeść wymyślać gotować 😂😂😂😂😂😂
Hahaha damy radę 😂 ja mam książkę w której jest wymienione mniej więcej jakie elementy wpływają na wzrost wagi kobiety w ciąży . I jeżeli kobieta tyje 13.5kg to tylko 2 albo 3kg to tkanka tłuszczową, reszta to : dziecko, wody, krew, łożysko, gruczoły itd xD także liczę na to że jak szybko przyjdzie to szybko ubędzie 😂

Prosiłam męża żeby mi kupił lody braci koral truskawkowe,czekoladowe i waniliowe i do tego zapiekanki i surówkę [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] Boszzzz ja chyba tej setki dotrwam a mam 158cm wzrostu [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Yo moja córka już mnie dogania, ma 170cm wzrostu, ja 176.

Ja dzisiaj zmiksowałam dżem z borówki amerykańskiej z czosnkiem w marynacie z octu :p mam nadzieję, że mi się to przyjmie :)
Dzisiaj mdłości ustają tylko jedna akcja w porównaniu z wczoraj to czuję się doskonale.
Odnośnie liczenia tygodni ja też liczę ten który się skończył czyli dzisiaj mam 8+6 to dla mnie to jest 8 tydzień (chociaż faktycznie na progu 9). Ale zauważyłam że nie wszystkie apki liczą równo mimo wprowadzonych tych samych dni OM one obliczają różnie z przesunięciem o jeden dzień w przód lub tył. Dlatego ja ufam temu co mi lekarz powiedział, że jeśli OM była w czwartek to w każdy czwartek zmieniają się liczby tygodni. Tak chyba jest mi najłatwiej to ogarnąć.

Ostatnia edycja:
Później bede robić frytki [emoji38]
Dobrze, że mam frytownicę tą beztłuszczowa, zawsze to mniej kaloribo dzień jeszcze długi [emoji1787]

Mdli mnie, ale jak nie jem to jeszcze gorzej. Jak jem to przechodzi. Dziwne jakieś te mdłości.
To ja dzisiaj robilam frytki, kurczak gyros i surówa z kiszonej kapuchy, którą jak się okaza) o, nardzo lubi mój pies [emoji1787][emoji1787]

reklama
Niedobrze mi teraz [emoji1785][emoji1785][emoji1785][emoji1785][emoji1785][emoji1785] mój gin jak wczoraj do niego poszłam pytał jak samopoczucie mówię że koszmarne a on to dobrze przynajmniej wiemy że ciaza jest [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Fajny gin, taki z poczuciem humoru hehe

Do góry