reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

Moja znajoma robiła ten test kupiła na allegro za 120 zl iwyszły bzudry [emoji2356] napaliła się niepotrzebnie i wszystkim rozgadala ze bedzie córka a tu masz [emoji1787][emoji1787] ja wierze tylko w usg i w nifty
Tak samo jak ten chiński kalendarz płci [emoji1787][emoji1787] wg niego, moja córka miała być synkiem [emoji1787] teraz też mi chłopak wychodzi [emoji1787]

reklama
Poczytałam na szybko w necie i piszą po 10 tyg nawet 90% wiarygodny, ciekawe że wykrywa jakiś męski hormon w moczu
No naprawdę pierwsze słyszę o tym
Ja raczej na USG poczekam ale kto wie czy z ciekawości nie zrobię,

Hej, nadaje powizytwowo :)
Mamy pieknego, prawie centymetrowego Bobika z sercem jak dzwon [emoji176]. Według om 7+1 a według dziecka 6+6. Mój mąż uparł sie, ze chce chodzić na każde badanie. Dzis tez byl. Lekarz robil mi usg dopochwowe i znalazl pecherzyk a za chwilę powiedział, ze jest jeszcze jeden. Moj maz zrobil sie blady jak ściana i powiedział"co?!". A lekarz pytal czy to z ekscytacji czy z przerażenia :p. Powiedział, ze nie do konca jest pewien bo mam pełen pęcherz i padaja cienie. Po powrocie z usg potwierdził ciążę pojedynczą więc odetchnelismy :p. Do 13 tyg mam brać progesteron. Kolejna wizyta za 3 tyg. Zapytalam go wprost czy bylaby możliwość, ze na usg bede fo niego chodzila prywatnie a na nfz bede robila u niego badania (pracuje tez w gabinecie przy szpitalu.) Powiedział, ze nie ma problemu wiec spoko. :).
IMG_20210201_200802.jpeg

Mamy pieknego, prawie centymetrowego Bobika z sercem jak dzwon
emoji176.png
. Według om 7+1 a według dziecka 6+6. Mój mąż uparł sie, ze chce chodzić na każde badanie. Dzis tez byl. Lekarz robil mi usg dopochwowe i znalazl pecherzyk a za chwilę powiedział, ze jest jeszcze jeden. Moj maz zrobil sie blady jak ściana i powiedział"co?!". A lekarz pytal czy to z ekscytacji czy z przerażenia :p. Powiedział, ze nie do konca jest pewien bo mam pełen pęcherz i padaja cienie. Po powrocie z usg potwierdził ciążę pojedynczą więc odetchnelismy :p. Do 13 tyg mam brać progesteron. Kolejna wizyta za 3 tyg. Zapytalam go wprost czy bylaby możliwość, ze na usg bede fo niego chodzila prywatnie a na nfz bede robila u niego badania (pracuje tez w gabinecie przy szpitalu.) Powiedział, ze nie ma problemu wiec spoko. :). Zobacz załącznik 1233530

Mamy pieknego, prawie centymetrowego Bobika z sercem jak dzwon [emoji176]. Według om 7+1 a według dziecka 6+6. Mój mąż uparł sie, ze chce chodzić na każde badanie. Dzis tez byl. Lekarz robil mi usg dopochwowe i znalazl pecherzyk a za chwilę powiedział, ze jest jeszcze jeden. Moj maz zrobil sie blady jak ściana i powiedział"co?!". A lekarz pytal czy to z ekscytacji czy z przerażenia :p. Powiedział, ze nie do konca jest pewien bo mam pełen pęcherz i padaja cienie. Po powrocie z usg potwierdził ciążę pojedynczą więc odetchnelismy :p. Do 13 tyg mam brać progesteron. Kolejna wizyta za 3 tyg. Zapytalam go wprost czy bylaby możliwość, ze na usg bede fo niego chodzila prywatnie a na nfz bede robila u niego badania (pracuje tez w gabinecie przy szpitalu.) Powiedział, ze nie ma problemu wiec spoko. :). Zobacz załącznik 1233530
Gratulacje😃
Hmmm mnie dwa razy pytała czy chce mi się siku,ale mi się nie chciało🤔 ciekawe czy też nie widziała jakichś cieni 🤔

reklama
Święte słowa, ja tam też już trochę swobodniej podchodzę do tematu żywienia. Staram się jeść mądrze, ale się nie nakręcać. Zwracam uwagę czy produkty są pasteryzowane, sterylizowane (itp.) i jeśli coś lubię i mam na to ochotę to jem. Wiadomo, nie surowe mięso czy ryby. Dokładnie myje też warzywa i owoce, ale to zresztą jak zwykle. Jeśli mam ochotę zjeść kilka sztuk czipsów to zjem, przecież to nie codzienne śniadanie a jednorazowa zachcianka [emoji4]
No a czemu nie?ja oprócz mięsa surowego którego i tak nie jem zazwyczaj, staram się niczego sobie nie odmawiać. Nie popadajmy w paranoję. Jakbyśmy czytali cały czas 'internety' to by się okazało że niczego nie wolno;)

Do góry