reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Odnośnie imion to mi się podoba: Matylda, Łucja, Rita, Nina, Laura, Sara a z chłopięcych Filip, Leon, Leonard, Klemens, Nikodem, Zachary, Marcel, Nataniel, Igor. To taka lista na teraz ale pewnie im bardziej zacznę się w ten temat wgłębiać to lista imion ulegnie zmianom :)
No i co z tego jak każde jedno mój mąż odrzuca 😭 Będzie to ciężki temat znaleźć wspólnie coś co nam obu spasuje.
W kwestii wyprawki ja mam zamiar dopiero w czerwcu/ lipcu zacząć sobie tym głowę zaprzątać. U nas zdecydowaliśmy, że nie chcemy poznać płci do dnia porodu więc będzie mniej opcji rozkminiania na temat ubranek, bo pójdą neutralne kolory 😎

Od mamy ginekolog, fajna sprawa, służy do przechowywania całej dokumentacji medycznej w przejrzysty sposób, dodatkowo ma jeszcze różne fajne informacje i artykuły.
A dziękuję :) Nie bylam u mamy ginekolog zaraz sobie sprawdzę co tam jest. Na allegro też sa plenery ciążowe też się tak nad tym zastanawiam, pamiątka by była :)

Dziewczyny, w którym tygodniu idziecie na to usg genetyczne? Ja planuję 24.02, więc to będzie 12tc+0 i nie wiem czy jest to termin optymalny?🧐🧐

Odnośnie imion to mi się podoba: Matylda, Łucja, Rita, Nina, Laura, Sara a z chłopięcych Filip, Leon, Leonard, Klemens, Nikodem, Zachary, Marcel, Nataniel, Igor. To taka lista na teraz ale pewnie im bardziej zacznę się w ten temat wgłębiać to lista imion ulegnie zmianom :)
No i co z tego jak każde jedno mój mąż odrzuca 😭 Będzie to ciężki temat znaleźć wspólnie coś co nam obu spasuje.
W kwestii wyprawki ja mam zamiar dopiero w czerwcu/ lipcu zacząć sobie tym głowę zaprzątać. U nas zdecydowaliśmy, że nie chcemy poznać płci do dnia porodu więc będzie mniej opcji rozkminiania na temat ubranek, bo pójdą neutralne kolory 😎
Oo Leon tez mi sie podoba ale mamy Internet z leona i narzeczony mówi że nasze dziecko się nie bedzie nazywało jak Internet 😂

Oj to Aleksandrów może być kilku bo mi tez się podoba a drugie dla chłopca a może nawet pierwsze to Teodor (Teo, Teoś) dla dziewczynki Gaja albo Rozalia. W szoku jestem ze te imiona się powtarzają myślałam ze ja wymyślam jakieś dziwne a jednak nie hahah. W domu mam za to coreczke Melisę, a to już chyba rzadkie imię.
Melisa też piękne imię ❤❤❤❤

Dziewczyny, w którym tygodniu idziecie na to usg genetyczne? Ja planuję 24.02, więc to będzie 12tc+0 i nie wiem czy jest to termin optymalny?🧐🧐
ja jestem umówiona na 26.02 wtedy będzie u mnie 12+1 moja lekarka kazała mi się umawiać po 12 tygodniu więc u Ciebie to wydaje się być perfekcyjnie :)

reklama
Ja mam termin na 12 marca i to będzie u mnie 12tc+4 jakoś tak. Z tym ze to mam na nfz. A chciałbym jeszcze te dokładniejsze i nie wiem jak to mam teraz zrobić? To musi byc za jednym razem jak ktos chce te podwójne?

Do góry