reklama
nastepnawkolejce
Fanka BB :)
Dzień dobry powodzenia na wizytach dziewczyny.
Ja się obudziłam z taaaakim bólem głowy, że ledwo oczy otwieram Macie jakieś sposoby, żeby to ustąpiło? Paracetamol to ostateczność dla mnie. O mdłościach nie wspominam nawet bo już jestem mega głodna, a jednocześnie mam odruch wymiotny jak pomyślę o jedzeniu No taki średni ten piąteczek od rana...
Ja się obudziłam z taaaakim bólem głowy, że ledwo oczy otwieram Macie jakieś sposoby, żeby to ustąpiło? Paracetamol to ostateczność dla mnie. O mdłościach nie wspominam nawet bo już jestem mega głodna, a jednocześnie mam odruch wymiotny jak pomyślę o jedzeniu No taki średni ten piąteczek od rana...
G
gość 202851
Gość
Trzymam kciuki cały czas, to się musi wyjaśnić, a Ty urodzisz zdrowego, ślicznego dzidziusiaDzień dobry wszystkim. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Dziewczyny, przepraszam, że wczoraj zamilkłam, ale czułam się jakbym dostała młotem w głowę. Po prostu horror jaki przeżywałam jakby wrócił. Przemyślałam sobie to wszystko i mam kilka wyjaśnień całej sytuacji. Dzwonili do mnie z przychodni mówiąc, że igm wskazuje na świeże zakażenie (ponoć norma jest do 0,5, a ja mam ponad 1,3), ale nie podano mi igg (dowiem się dopiero na wizycie we wtorek). Niemożliwe jest ponowne przechodzenie choroby, skoro całą poprzednią ciążę się leczyłam właśnie na to g... W poniedziałek zrobię awidność i myślę, że albo jest to pomyłka w laboratorium, albo nie wytworzyłam przeciwciał. Trzymajcie proszę kciuki...
A myślałaś może nad tym skąd mogłabyś się zarazić toksoplazmozą? Czy zjadłaś surowe mięso, brudne warzywa albo miałaś kontakt z kupą chorego kota? Może to tylko stresująca pomyłka...
Mimimka89
Dzień dobry dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie wizytujące ja dziś nie mogłam spać, strasznie bolal mnie nadgarstek (mam problemy z nadgarstki, tworzą mi się gangliony) zwykle brałam przeciwbólowe ale w tej sytuacji wykluczone. Dodatkowo nad ranem jak wstawałam na siusiu strasznie zabolał mnie brzuch, nie wiem czy może zrobiłam zbyt gwałtowny ruch, czy napielam mięśnie nie mam pojęcia. Poki co czuje lekkie kłucie, oprócz bolących piersi brak jakichkolwiek objawów. Wizyta w środę.
Ewuuu
Drugą wizytę mam 8lutego i wtedy założy mi kartę ciąży
Dzień dobry dziewczyny. Wczoraj już nie pisałam bo wróciłam późno i głowę myślałam ze mi rozsadzi. Z ciąża wszystko w porządku. Wg apki 7+0 wg usg 6+6 wiec super No i oczywiście widziałam serduszko, lekarz nie chciał puszczać bo mówi ze nie będziemy malucha stresować. Zrobił przy okazji usg piersi wiec cieszę się bo dawno nie mialam a teraz w sumie najlepszy moment. Mam pytanie, czy Wasi lekarze założyli Wam już karty ciąży? Pierwszy raz byłam u tego lekarza i póki co nie założył. Następna wizyta za 2 tyg . Miłego dzionka
Ewuuu
Trzymamy [emoji110][emoji110][emoji2]
Ja już dziewczyny siedzę przed gabinetem, mam nadzieję, że dostane dobre informacje, trzymajcie kciuki [emoji6]
helloitsmeanna
Dziewczyny jeśli nie obserwujecie na instagramie polecam wam serdecznie @zaufajpoloznej
Link do: Szkoła Rodzenia ONLINE on Instagram: “USG w ciąży - często się wykonuje, ale co tak naprawdę o nim wiemy? Przede wszystkim publikacje naukowe mówią, że badanie USG nie jest…” dzisiaj pojawił się post odnośnie usg w ciąży :-)
Całuje Was i znikam lecę na dluuugi spacer z muzyka w uszach :-)
Link do: Szkoła Rodzenia ONLINE on Instagram: “USG w ciąży - często się wykonuje, ale co tak naprawdę o nim wiemy? Przede wszystkim publikacje naukowe mówią, że badanie USG nie jest…” dzisiaj pojawił się post odnośnie usg w ciąży :-)
Całuje Was i znikam lecę na dluuugi spacer z muzyka w uszach :-)
Witam was w piątkowy poranek
Ja dziś dla własnego spokoju poszłam sprawdzić betę, mam nadzieję, że dalej będzie ładnie przyrastać
pierwsza 22.01 - 15,01
druga 25.01 - 141
trzecia 27.01 - 317
To moja pierwsza ciąża i stresuję się żeby wszystko było ok
Ja dziś dla własnego spokoju poszłam sprawdzić betę, mam nadzieję, że dalej będzie ładnie przyrastać
pierwsza 22.01 - 15,01
druga 25.01 - 141
trzecia 27.01 - 317
To moja pierwsza ciąża i stresuję się żeby wszystko było ok
ol.gol
pij wodę, może to z odwodnienia ? Lekki masaż skroni mi czasem pomaga, no i drzemka jeśli masz możliwość. A najlepiej żebyś coś drobnego tez zjadła.Dzień dobry powodzenia na wizytach dziewczyny.
reklama
pasazerka12
Oja ale pięknieJednak będzie jedynak! ale mam drugie jajko, które jest puste, wiec oby znikło, bo mogę plamić czy krwawić
Poza tym usłyszałam serduszko, wszystko się zgadza, prawdopodobny termin 9/10.09
uslyszalam serduszko!
wszystko jak na załączonym zdjęciu
Wiec mamy 8 tydzień! Następna wizyta za trzy tygodnie