reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Ja jestem dodatkowo posrana.. Nie dość że zyje do prenatalnych to jeszcze dziś to [emoji2356][emoji2356][emoji2356][emoji2356]czy jest na sali psychiatra.. Dajcie mi jakies leki zebym obudziła się po [emoji2356]coraz baddziej rozmyslam nad pójściem za 1,5 tyg na to badanie NIFTY.. Co prawda ponad 2000 tysie ale daje 99% pewności

Ja też bardzo poważnie nad tym rozmyślam, ginekolog dała mi ulotkę z Nifty i są tam dane, że usg daje pewność ok 75%, PAPP-A ok 93%, a Nifty 99%... Generalnie kupa kasy więc rozważam czy typowo po prenatalnych nie zrobić dodatkowo, zobaczę jeszcze co na prenatalnych wyjdzie i co wtedy mi powie lekarz. Wiadomo, że ulotka musi zachęcać, ale czym więcej o tym myślę, tym bardziej skłaniam się, że chyba jednak się zdecyduje. Dla swojego spokoju psychicznego...

Ja jestem dodatkowo posrana.. Nie dość że zyje do prenatalnych to jeszcze dziś to [emoji2356][emoji2356][emoji2356][emoji2356]czy jest na sali psychiatra.. Dajcie mi jakies leki zebym obudziła się po [emoji2356]coraz baddziej rozmyslam nad pójściem za 1,5 tyg na to badanie NIFTY.. Co prawda ponad 2000 tysie ale daje 99% pewności

Czytałam gdzieś, że niby piszą, że można zrobić od 10 tyg, ale często się zdarza, że wtedy tego płodowego DNA jest jeszcze za mało i badanie nie wychodzi.

A ja teraz zrobiłam makaron z sosem serowo pieczarkowym(z torebki bo ma szybko)😲😂 zaraz po tym jak zrobiłam sobie dwa gorące kubki jeden serowy drugi żurek 🤤

reklama
Mnie dopiero zaczęły piersi boleć w 6 tc a ból krzyża towarzyszył mi od 4 tc. Najważniejsze być dobrej myśli
O to to, mnie coś w krzyżu od kilku dni pobolewa :-/ u mnie możliwe, że to przez pracę, bo jednak mialam dość czesto ciezkie rzeczy do podnoszenia, i dość dużo schylania się a także sięgania wyżej.

Do góry