reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Czesc Dziewczyny! Pierwszy test ciazowy zrobiłam w przeddzień sylwestra, później 3 dni podrząd, piękne dwie kreski - po ponad pół roku starania. Byłam u ginekologa 14.01. Było widać uwaga dwa pecherzyki ciążowe! Z tym, ze jeden pusty, a drugi z zarodkiem. Lekarz był zdziwiony, ponieważ nie mam w rodzinie (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo ;)) bliźniąt, ani nie wspierałam się żadnymi lekami jak przy jnvitro.
lekarz był trochę oschły, kazał czekać dwa tygodnie, żeby zobaczyć jak się wsyztsko rozwinie. Serduszka jeszcze nie było :( z usg wynikało 6t0d, ale ponoć może być to o tydzień mlodszcza ciąża. Owulacje miałam nie 14, a 18/19 dnia cyklu.
jak myślicie, jest się czym martwić, czy normalne, ze serduszko dopiero zobaczę po 7/8 tyg?
teraz nie mam większych objawów, oprócz ciągłego zmęczenia i ciągnięcia tam na dole :)
Kochana, ja miałam niedawno taką sytuację, że lekarz w 6t5d wg OM i lekarz nawet zarodka nie widział! Cały internet przeczytałam o ciążach bezzarodkowych...poszlam 3 dni później prywatnie do innego lekarza, i, o dziwo, nie dość, że jest zarodek, to nawet serduszko. Daj sobie czas. U mnie po wielkości zarodka wyszło, że jest jakby tydzień młodszy... Więc naprawdę wszystko jest możliwe!

reklama
Ja po wczorajszej wizycie dopiero się zebrałam żeby napisać.. A więc nie jest kolorowo. Wg OM był 6+0 ale pęcherzyk jest mały i prawdopodobnie pusty. Od poprzedniego usg w 4t4d urósł niewiele.. W czwartek kolejna wizyta i decyzja co dalej. Ja już nie mam nadziei. Na domiar złego bliska koleżanka właśnie poinformowała mnie, że jest w ciąży. Los sobie ze mnie drwi 💔 pozdrawiam was serdecznie 😘

Hej dziewczyny, byłam dziś na wizycie bo po tym zdarzeniu nie krwawilam no i okazało się że jest pęcherzyk i płód. Tylko że gin dał mi do zrozumienia ze płód może być martwy bo jest mały no i kosmówka mi się odkleja.. Powiedział że jeśli nie chluśnie sam trzeba będzie iść do szpitala.. Ale zaczekam do piątku może się coś zmieni a wy co myślicie,jest szansa? To płódZobacz załącznik 1228795 a to oddzielająca sie kosmówkaZobacz załącznik 1228796
A mówił jaka jest rozbieżność między wiekiem ciąży z om a wielkością zarodka z usg?
Jest bąbelek, jest serduszko jest glukometr i pełna lista badań :) z usg 7+1 z OM 7+2. Kolejna wizyta 02 lutego. Maleństwo ma 1 cm :) z wrażenia nie zabrałam zdjęcia 🤣 czy jestem spokojniejsza? Wcale :p już czekam na kolejną wizytę!
Gratulacje. Czyli wiek ciąży się zgadza idealnie i wszytko jest widoczne tak jak powinno. Super wieści. Odliczam dni do mojej wizyty w czwartek. Mam nadzieję zobaczyć to samo.

@Aurorah jest Earl Grey bez teiny? Gdzie i za ile ;) ?
@Ewka34 Kochana... szok, że to maleństwo się utrzymało! Niech się trzyma i rośnie. Skąd w takim razie to krwawienie?
ja upolowałam w five o'clock 100g za 35 zł, ale szczerze mówiąc jest taka mało aromatyczna jak dla mnie. Szukam nadal dobrej bezteinowej Earl Grey, a jeszcze lepiej jakbym znalazła Lady Grey :) jak mi się uda coś takiego namierzyć to dam znać :)

Ja po wczorajszej wizycie dopiero się zebrałam żeby napisać.. A więc nie jest kolorowo. Wg OM był 6+0 ale pęcherzyk jest mały i prawdopodobnie pusty. Od poprzedniego usg w 4t4d urósł niewiele.. W czwartek kolejna wizyta i decyzja co dalej. Ja już nie mam nadziei. Na domiar złego bliska koleżanka właśnie poinformowała mnie, że jest w ciąży. Los sobie ze mnie drwi 💔 pozdrawiam was serdecznie 😘
Kochana... :( i dla Ciebie zaświeci słońce. Do czwartku czekamy :*

reklama
Ja po wczorajszej wizycie dopiero się zebrałam żeby napisać.. A więc nie jest kolorowo. Wg OM był 6+0 ale pęcherzyk jest mały i prawdopodobnie pusty. Od poprzedniego usg w 4t4d urósł niewiele.. W czwartek kolejna wizyta i decyzja co dalej. Ja już nie mam nadziei. Na domiar złego bliska koleżanka właśnie poinformowała mnie, że jest w ciąży. Los sobie ze mnie drwi [emoji174] pozdrawiam was serdecznie [emoji8]
Tak jest niestety. Ja w czerwcu miałam łyżeczkowanie i tydzień po koleżanka w ciąży. Boli, jeszcze będzie boleć ale będzie lżej [emoji177]

Do góry