reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

Mój mały też najwięcej tematów ma z tatusiem, albo sam ze sobą w lustrze 😂 Za to babcię (teściową moją) traktuje jak powietrze 🙈😆

reklama
Córka z wagi urodzeniowej 3600 ma teraz ponad 7kg, ale bilans dopiero w połowie stycznia i wtedy będę wiedziała dokładnie. Ubranka ma rozmiar 74. W środę będzie miała równe 3 miesiące! 😊
Uważam ją za super spokojne dziecko. Jak tylko zobaczy tatę to od razu uśmiech i do niego guga 😁 w dzień nie mamy żadnej rutyny. Potrafi spać 15 minut albo 3 godziny. Śpi sama w łóżeczku albo w wózku na spacerze. Bardzo próbuje się przesunąć jak leży na brzuszku, ale wychodzi jej z tego tylko obrót na plecy 😂 i taka zdziwiona później.
Za to na noc zasypia o około 20. Budzi się raz albo wcale, do około 6:30. Jak się budzi to pierwsze co, to się cieszy 😁 nie wiem jak ona umie się cieszyć taka głodna.
Jakbym czytała o mojej córce. Zasypia koło 21:30 i potrafi dopiero o 8 wstać, przy czym taka głodna jeszcze leży i rozmawia z karuzela 🤣

U nas od kilku dni akcja obroty obraca się z brzuszka na plecki i na pleckach na boczki :) i agoo aguuu od rana do wieczora 😂 bardzo opowiada ale jeszcze niestety nic nie rozumiem 😋

Moja córka znowu jeszcze się nie obraca i nie próbuje sama, jedynie gdy jej troszkę pomagam, a z opowiadaniem jest to samo, a najbardziej rozkręca się po kąpaniu kiedy pora spać 😁

Na razie rączki głównie są w buzi ale jak nie są to je ogląda i czasami łapie swoje ubranko albo pieluszkę i trzyma :) dawałam gryzak ale jeszcze nie potrafi go utrzymać

Mój mały w tym tygodniu zaczął intensywnie sięgać do przedmiotów, które widzi blisko siebie. Wiszące zabawki na macie są już wszystkie jego 😄 Wydaje mi się, że przez to nagle nabycie umiejętności (pojawiła się z dnia na dzień) przeżywamy teraz skok rozwojowy, ten czwarty. Objawia się tym, że jest nie do odłożenia, kiedy zaśnie na rękach, a jak się przebudzi to tylko cyc jest w stanie go uspokoić 🙁 Wczoraj tak się rozdarł tacie wieczorem, kiedy ten wziął go na ręce i próbował utulić, że tata najpierw się przestraszył, że może źle złapał, trzymał, a potem zdołował, że niedługo nawet dotknąć się nikomu nie da, tylko mamie. A co ja na to mogę 😕
A czy Wasze maluchy chcą już siadać?

reklama
Mój mały w tym tygodniu zaczął intensywnie sięgać do przedmiotów, które widzi blisko siebie. Wiszące zabawki na macie są już wszystkie jego 😄 Wydaje mi się, że przez to nagle nabycie umiejętności (pojawiła się z dnia na dzień) przeżywamy teraz skok rozwojowy, ten czwarty. Objawia się tym, że jest nie do odłożenia, kiedy zaśnie na rękach, a jak się przebudzi to tylko cyc jest w stanie go uspokoić 🙁 Wczoraj tak się rozdarł tacie wieczorem, kiedy ten wziął go na ręce i próbował utulić, że tata najpierw się przestraszył, że może źle złapał, trzymał, a potem zdołował, że niedługo nawet dotknąć się nikomu nie da, tylko mamie. A co ja na to mogę 😕
A czy Wasze maluchy chcą już siadać?
Siadać? 😁 nawet na brzuch się nie umie przekręcić, a co dopiero siadać 😂

Do góry