reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Po ciąży szybciej zezucisz niż ja [emoji23][emoji1787] mam ambitne plant, po pologu się zważyć, i od tej wagi zjeżdzac do 60 kilo [emoji23] przed ciążą z corką wazylam 57, co pryz moim wzroscie 176 cm jest na dolnej grranicy normlanej wagi. Ale teraz w zupelnosci 60 mi wystarczy. Czyli do wrzesnia 2022 mamy czas [emoji1787]
🤣🤣🤣. Trzymam Cię za słowo. Będziesz miała za zadanie trzymać mnie za mordę 🤣

reklama
Dobra laski, jeszcze nie nadrabiam was, bo jestem zbyt podekscytowana. Jestem po wizycie, wszystko wporzo 💪 wiadooomo! Bobo machał i macał się po głowie. Dziś mamy 10+02 i zostaje ostatecznie termin 14.09.
Ta moja lekarka jest taka suuuuuper. Powiedziała, że serduszko uderza 167/min mówi: jak Pani będzie się z kimś porównywać, to proszę.... Na co mówię, ja nie z tych, wierzę nauce, a nie internetowi i mówi, ufff to dobrze, chociaż jedna. W każdym razie na tym etapie, wszysciuteńko jest ok. Aaaaaaale! Dopiero zwróciła uwagę na moją wagę... Mówi: po pani tych kg nie widać... Robimy krzywą. Także, bleeeee, czeka mnie picie tego.

Pytałam znowu o szczepienie, mówi, żeby się szczepić, także będę wam przecierać szlaki. Byleby nie zechcieli mnie szczepić przed końcem 1. trymestru.

To tyle newsów, idę teraz potańczyć, bo rano nie tańczyłam i stres był! Ahoj! ❤️

🤣🤣🤣🤣 . Pytałaś o te prenatalne? Mi w ogóle powiedziała, że płeć to raczej w 18 tyg poznam a nie na prenatalnych. 🥴
Nie kwalifikuje się..
Akurat w poczekalni dostałam. Mailowo odp z helse direktoratet (norweskiej służby zdrowia). Ze owszem zmiany w systemie badań genetycznych będą ale nadal obowiązują stare zasady czyli 38+..

Mój lekarz powiedział że ginekolog do którego idę na USG w 12 tc to wg niego najlepszy ginek w okolicy specjalista i jeśli on coś znajdzie w usg wtedy moge liczyć na więcej wtedy już darmowych badań..
Dostałam tez juz wizytę w szpitalu na USG 21. 4 to będzie jakiś 19tc. 🙈 Więc jeśli nie 9. 3 to pewnie dopiero pod koniec kwietnia poznam płeć.

Nie kwalifikuje się..
Akurat w poczekalni dostałam. Mailowo odp z helse direktoratet (norweskiej służby zdrowia). Ze owszem zmiany w systemie badań genetycznych będą ale nadal obowiązują stare zasady czyli 38+..

Mój lekarz powiedział że ginekolog do którego idę na USG w 12 tc to wg niego najlepszy ginek w okolicy specjalista i jeśli on coś znajdzie w usg wtedy moge liczyć na więcej wtedy już darmowych badań..
Dostałam tez juz wizytę w szpitalu na USG 21. 4 to będzie jakiś 19tc. 🙈 Więc jeśli nie 9. 3 to pewnie dopiero pod koniec kwietnia poznam płeć.
Normalnie , ja nie wiem jak te dziewczyny wytrzymują z dwoma usg normalnie

No mówię, że mózg mi odjęło. Te stresy to chyba dlatego, że musiałam w pracy powiedzieć. Uczę na podyplomówce i kasę za ten semestr mam dostać w lipcu, a chce iść pod koniec maja na zwolnienie, więc wtedy ta kasa by się nie wliczała do średniej z 12 miesięcy, tak samo jak nadgodziny, za ten rok, które są wypłacę raz w roku w sierpniu :/ także muszą mi zmienić umowę zlecenia na podyplomówce, żeby wcześniej moc zapłacić. Dobrze to rozkminiłam? Była tu kadrowa, pamiętam :-)

A poza tym to któraś pisała dziś o zupce chińskiej... no i teraz nie chcę niczego innego jeść tylko zupkę! Przyjdzie do mnie za godzinę dopiero, także tego... jak to się nazywało? Cierpliwość? No czekam, czekam 😂
Tez właśnie zupkę zjadłam chińska. Co jecie vifona? Jakie kolory? ;)

Dobra laski, jeszcze nie nadrabiam was, bo jestem zbyt podekscytowana. Jestem po wizycie, wszystko wporzo 💪 wiadooomo! Bobo machał i macał się po głowie. Dziś mamy 10+02 i zostaje ostatecznie termin 14.09.
Ta moja lekarka jest taka suuuuuper. Powiedziała, że serduszko uderza 167/min mówi: jak Pani będzie się z kimś porównywać, to proszę.... Na co mówię, ja nie z tych, wierzę nauce, a nie internetowi i mówi, ufff to dobrze, chociaż jedna. W każdym razie na tym etapie, wszysciuteńko jest ok. Aaaaaaale! Dopiero zwróciła uwagę na moją wagę... Mówi: po pani tych kg nie widać... Robimy krzywą. Także, bleeeee, czeka mnie picie tego.

Pytałam znowu o szczepienie, mówi, żeby się szczepić, także będę wam przecierać szlaki. Byleby nie zechcieli mnie szczepić przed końcem 1. trymestru.

To tyle newsów, idę teraz potańczyć, bo rano nie tańczyłam i stres był! Ahoj! ❤️

Ale ekstra wieści ❤️❤️❤️ go girl!

Nie kwalifikuje się..

A wizyty będziesz mieć co miesiąc takie do pogadania? Bo nie widzę sensu chodzić tam czesciej. Ja mam polska położna, ale już taka zeszwedziala jest 🤣

reklama
A jak tylko zdejma kwarantanne I te cholerne testy do Se to polecę do Pl I zrobię sobie usg 15 D że wszystkimi opcjami dodatkowymi 🤣🤣🤣🤣
Mam taki sam plan. Co do testów nipt /pappa to mi powiedział że kobiety latają za granice wlasnie.
Powieezial mi ze nie tak dawno temu lekarze w norwegii widząc wady genetyczne plodu i deformacje nie musieli informować pacjentek o tym.. O zgrozo...

Do góry