reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Oj, ciężko czasem nadrobić wszystkie posty :D
Zastanawiam się właśnie, czy któraś z Was jest może z Krakowa? Gdzie prowadzicie ciąże i czy macie już jakieś plany co do wyboru szpitala? Ostatnio koleżanka mnie zapytała o to, a ja kompletnie jeszcze się nad tym nie zastanawiałam :D Może któraś z Was już tu rodziła i ma jakieś doświadczenia?

Tez jestem z Krakowa. Poprzednio rodziłam w Siemiradzkim i było ok. Teraz chodzę do lekarki z Żeromskiego, wiec nie wiem jeszcze gdzie będę rodzic, ale Siemiradzki mogę polecić.

reklama
Ja szukam ultra lekkiego nie mam gdzie go zostawić na klatce a 4 piętro [emoji85] polecacie coś? Z racji zimowych spacerów też;)
Jak dobrze że na parterze mieszkam [emoji23] a dla corki mialam 14 lat temu Adbor ring max chyba, czy jakos tak, fajny vyl to wozek, ale i tak potem kupilismy mlodej osobną spacerówkę.

@LunaMo wiem o czym piszesz, ja od zeszłego tygodnia walczę z zaspami. Jakieś bezmózgi odśnieżają to miasto, z wózkiem nigdzie się nie da dojść, jestem tak wściekła codziennie po odprowadzeniu syna, ze masakra.

My mamy wózek peg perego 2w1, do tego był fotelik tez z peg perego. Kocham go bardzo i na pewno nie będę zmieniać. Dokupiliśmy tylko lekka spacerówkę Tots Minimi, ale załatwiliśmy ja na plazy. Teraz mamy Coto Baby Sparrow i do sklepu jest w sam raz.
Ja 2 tyg z wózkiem nie wyszłam, dzis stwierdziłam, ze moze sie uda, no i sie udało 😔 tyle czasu lezy snieg i caly plac ktory musialam 0rzejac w mokrych zaspach ciężkiego sniegu, az mnie krzyz boli z tej wyprawy 😒

M mi wysłał, tak dla humoru, jak mysliscie chlopak czy dziewczynka? 😅

received_1683720918495975.jpeg

Dziewczyny, trochę się niepokoje - nie wiem czy tak powinno być. Miałam wizytę 1 lutego i następna 1 marca. Dzwoniłam do innej ginekolog i chciałam szybciej usg ale powiedziała ze „przecież usg nie robi się codziennie”. Jeszcze 2 tyg nie wytrzymam... nie krwawię, mam objawy typowo ciążowe ale jakoś tak wiecie.. niepewność się wkrada :( chyba muszę poczekac ...
Gdybym nie wymyslila sobie wizyty na nfz, to takze mialabym miesiac przerwy, to normalne, noe chodzi sie na wizyte co 2 tyg,jak z ciaza wszystko ok 😊

reklama
Chyba dopiero wtedy będziemy na pewno spokojne, ze dzidzia tam jest i ma się dobrze 😅
Tylko spokój może nas uratować :D wiec głowa do góry, staram sobie tak wmawiać i jakoś doczekać do piątkowej wizyty :D
Ja też sobie powtarzam, że teraz będzie dobrze. Wizytę mam jutro. Następna to prenetalne po 3 tygodniach 😊
A mnie coś dzisiaj posbrzusze na samym dole pobolewa. Niby kłucie, trochę okresowo. :/
Ja mam to samo, męczy od rana i jeszcze nie odpuściło. Chwilami taki ucisk, chwilami rozpieranie. Myślę że to po prostu dobry objaw że wszystko rozwija się prawidłowo 🥰
W którym tygodniu będziesz 1.03? Ja wiem, że ciężko wytrzymać, ale to już niedługo :) piszę tak, choć sama nie mogę się doczekać :p

To ja się wam przyznam... Jest mi tak zimno, że do pracy zakładam getry, a na nie dopiero spodnie. Jak baba w kalesonach :D i dalej mi zimno!
Ja też zasuwam w getrach termicznych i dopiero na to jeansy 😊. Plus tego że schudłam jest taki że nie muszę nowych spodni na razie kupować tylko wyciągnęłam stare z szafy 🥰

Do góry