reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny, a z ciekawości do którego miesiąca ciąży planujecie pracować? (i jaka praca - cięzka, przy biurku (kompie)?
Ja mam pracę mieszaną. Trochę siedzę przy komputerze ale im będzie cieplej tym coraz częściej będę w terenie (tu już różnie bywa, raz jest ciężko a raz znośnie). Mam zamiar pracować dopóki mój kręgosłup nie będzie mi się bardzo we znaki dawał, a obawiam się, że może mi się szybko odezwać ;)

Dziewczyny, a z ciekawości do którego miesiąca ciąży planujecie pracować? (i jaka praca - cięzka, przy biurku (kompie)?
Ja bym chciała dopiero w czerwcu ewentualnie pójść na L4 i to chyba będzie około 7 miesiąca? Praca biurowa więc siedzę przy komputerze 8 godzin jedyne co to stres przeszkadza. Ale zobaczymy jak się będę czuła i czy lekarz nie zleci wcześniej.

Ja od 7 tygodnia jestem na L4. Pracuję w szpitalu, nie przechodziłam koronowirusa i bałam się już, że któryś pacjent mnie zarazi. W pracy też pobierałam krew więc nie mogłam zachować bezpiecznej odległości.

Najpierw mówiłam że jestem chora, ale zrobił się problem w pracy bo koleżanka z którą razem pracujemy też poszła na L4 i pewnie z 2-3 tygodnie jej nie będzie. Nie ma kto nas zastąpić... Więc wszyscy liczyli że wrócę i będę zasuwać za dwie.
Dziś dzwonił do mnie zastępca szefa( wie że mam problemy z donoszeniem ciąży) Powiedziałam mu że jestem w ciąży, ale nie wiem jak to będzie - może wrócę do pracy. On tzyma kciuki żeby było dobrze ;)

ja planuję od maja już pójść na zwolnienie, praca przy komputerze, ale stresów jest i szkoda mi poza tym będzie pogody wiosennej na siedzenie przy kompie cały dzień ☀️😜

Witam Was dziewczyny, ja nocke dobrze spałam, ale mąż po 4 wyjeżdżał do pracy, na 1.5 tygodnia, więc później do 7 się kręciłam trochę. Trzymajcie kciuki, żebym wytrzymała jakoś bez niego :p
W między czasie też miałam głupi sen, że miałam romans z moim lekarzem prowadzącym, umawialiśmy się na spotkania, ale głównie smsy były pikantniejsze 🤣 jak ja mam teraz isc na wizytę do niego? 🤣
Za wszystkie mamuśki, które mają dzisiaj wizytę - trzymam kciuki 🤗
Co do pracy - ja bym chciała/musiała do maja/czerwca. Ale teraz siedzę kilka dni w domu i jest mi tak dobrze, że nie wiem, jak to wytrzymam :(

reklama
Do góry