reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
U mnie dzis gołąbki bez Zawijania z ziemniakami i sałatka z ogórków że słoika 😁 i już szykujemy się na tłusty czwartek... Zrobiłam ok 15 pączków na dziś i jutro 😶 mały odpust cukrowy 😂
A ja dalej gdybam czy robić te paczki czy nie robić boję się że za dużo sobie pozwolę 🤔a z drugiej strony jutro lepiej zjeść swojskiego🤔

A ja dalej gdybam czy robić te paczki czy nie robić boję się że za dużo sobie pozwolę 🤔a z drugiej strony jutro lepiej zjeść swojskiego🤔
Też doszłam do takiego wniosku 😉 ja mam dużo czasu bo jestem na l4 więc sobie mogę pichcic 😉 jak masz trochę czasu to śmiało można robić np. Z połowy porcji 😁 żeby nie przedobrzyć 😂

A mnie się ten temat polityczny podobał. Wypunktuję, dlaczego:
1. O polityce trzeba rozmawiać, bo tylko wymiana poglądów, zderzanie ich pozwala kształtować i ugruntować własne.

2. Wkurza mnie, że pomocą/opieką są obdarzani tylko ci, którzy mają dzieci. Ja mam trzydzieści cztery rata. Pracując na pełen etat wykładowcy na publicznym Uniwersytecie w dużym mieście jeszcze dwa lata temu zarabiałam 1789 zł netto. ( I ja mam kształtować młode umysły, tryliard kursów, lata studiów zagranicą). A ludzie myślą, że na uniwersytetach to elita miliony zarabia...

3. Wkurza mnie argument, że czyjeś dzieci będą pracować na mija emeryturę. Kur... ja płacę wszystkie składki z mojej pensji idą składki emerytalne, ja je place, nie czyjeś dzieci.

4. Z tańszego prądu, gazu itd. korzystają wszyscy, a z 500+ tylko Ci posiadający dzieci.

5. Chcesz coś mieć, zapracuje na to. Wspierajmy rozwój, a nie leżenie na d... i świadczenia.

A poza tym,to uuuuuuśmiech :-) moim zdanie strasznie dużo tu czarnowidztwa, takze polecam dobrą nutę i chwilę tańca :-)

A mnie się ten temat polityczny podobał. Wypunktuję, dlaczego:
1. O polityce trzeba rozmawiać, bo tylko wymiana poglądów, zderzanie ich pozwala kształtować i ugruntować własne.

2. Wkurza mnie, że pomocą/opieką są obdarzani tylko ci, którzy mają dzieci. Ja mam trzydzieści cztery rata. Pracując na pełen etat wykładowcy na publicznym Uniwersytecie w dużym mieście jeszcze dwa lata temu zarabiałam 1789 zł netto. ( I ja mam kształtować młode umysły, tryliard kursów, lata studiów zagranicą). A ludzie myślą, że na uniwersytetach to elita miliony zarabia...

3. Wkurza mnie argument, że czyjeś dzieci będą pracować na mija emeryturę. Kur... ja płacę wszystkie składki z mojej pensji idą składki emerytalne, ja je place, nie czyjeś dzieci.

4. Z tańszego prądu, gazu itd. korzystają wszyscy, a z 500+ tylko Ci posiadający dzieci.

5. Chcesz coś mieć, zapracuje na to. Wspierajmy rozwój, a nie leżenie na d... i świadczenia.

A poza tym,to uuuuuuśmiech :-) moim zdanie strasznie dużo tu czarnowidztwa, takze polecam dobrą nutę i chwilę tańca :-)
Ja też uważam, że na tematy polityczne trzeba rozmawiać bo dotyczą one nas wszystkich. I zdecydowanie wolę rozmawiać o rzeczach ważnych istotnych, które dzieją się obok nas niż o dupie Maryny. Trzeba rozmawiać. 😊

O tym mówię... Ludzie masowo rezygnują z zatrudnienia " bo po co mam pracować?! Mam 3 dzieci i rząd mi da to samo co pójdę na 8h" problem jest potężny... B nawet nie macie pojęcia ile polskich rodzin z własnego lenistwa straci główne źródło dochodu jak 500+ się skończy... Będzie płacz, bo skończą się pieniążki a dzieci będą nadal, wydatki, potrzeby też. I nie wsadzam tu wszystkich do jednego worka. Bo są rodziny które dysponują tymi środkami z głową. Ale niestety to są jednostki.

Jest sporo kobiet rezygnujących z pracy, bo 500 plus. A co, jak dzieci podrosną? Do pracy pójść trzeba. A czasami potencjalni pracodawcy patrzą na wiek, i ile lat ktoś nie pracował, i często jest tak, że niechętnie zatrudniają powiedzmy kobietę po 40, z zerowym albo prawie zerowym doświadczeniem. Już nie mówię o tym, ile emerytury taka osoba sobie wypracuje. Jeśli kogoś stać na siedzenie w domu, no to spoko, ale dobre czasy się zawsze konczą.

reklama
Wczoraj był międzynarodowy dzień pizzy więc to taki must have [emoji2]
U mnie dziś prawdziwa grochówka, chodziła za mną z dobry tydzień aż w końcu najadlam się do syta...oby nie poszło w bioderka[emoji28]
Grochóweczka pojdzie wiatrami [emoji1787] ale taka domowa, lubię też czasami wciągnąć.

Do góry