reklama
Beata0192
Fanka BB :)
Tak jak Sopka 11.01 no musimy ją przepajać makrogolami bo inaczej z kupą total masakraKiedy twoja kończy 4miesiac?
Beata0192
Ja pierdziele ważyłam ją wczoraj i waga skakała od 7600 do 8000 wyszło średnio 7800, zaczyna mi wyskakiwać z centyla ale i tak mało je jak na swój wiek i wagę bo 900-1000ml... Sama już nie wiem co robić
Gunka
Moj miał taki okres że przybieral 400 do 450g tygodniowo. To akurat było wtedy jak siedzieliśmy w szpitalu z campylobakterem.... dostałam opierdziel os lekarzy że młody jak będzie miał 3miesiace będzie ważył 10kg. Teraz to się uspokoilo na ostatnim szczepieniu dwa tyg temu miał 6800g. Zjada teraz podobnie jak twoja mała a miał taki okres że jadł 1100 do 1200Ja pierdziele ważyłam ją wczoraj i waga skakała od 7600 do 8000 wyszło średnio 7800, zaczyna mi wyskakiwać z centyla ale i tak mało je jak na swój wiek i wagę bo 900-1000ml... Sama już nie wiem co robić
Beata0192
No fajnie lekarze opierdzielą, a powiedzą jak to zrobić żeby nie przybierało dziecko tyle? No wątpię. Jest puciata ale widziałam bardziej okrągłe dzieci, no jest bardzo długa zaraz nie zmieści mi się w gondoli, Zostało nam jakieś 3 cm i w czapce i kombinezonie będzie dotykać przodu i tyłu.... i będziemy jeździć spacerówką na płasko nie słyszałam jeszcze o tak dużym dziecku aż mnie to martwi. Gdzie żeby 4 miesięczniak nosił ciuszki dla roczniaka i są dobreMoj miał taki okres że przybieral 400 do 450g tygodniowo. To akurat było wtedy jak siedzieliśmy w szpitalu z campylobakterem.... dostałam opierdziel os lekarzy że młody jak będzie miał 3miesiace będzie ważył 10kg. Teraz to się uspokoilo na ostatnim szczepieniu dwa tyg temu miał 6800g. Zjada teraz podobnie jak twoja mała a miał taki okres że jadł 1100 do 1200
Gunka
No tak kazali mi przetrzymywac dziecko i koniec nie dawać tyle jedzenia w zamian za to woda czystą przepajac. To nic że się mlody lupił na cały oddzial pomyślałam "powariowali". Wmawiali mi że się drze przez kolki gdzie jak tylko dałam jedzenie to się momentalnie uspokajal. Pomyslalam muszę jakoś przetrwać do wypisu i nic nie będę kombinować. Dawałam wtedy kiedy chciał jesc i tyle. Był czas że jadł co 1.5 godziny lub co dwie. Teraz się to jakoś uspokoilo samo z siebie. Je co 3 lub 4 a nawet czasem robi sobie 5godz przerwy. Jak nie chce to chodź bym mu chciała wcześniej dać bo myślę że już powinien jesc to i tak nie zje tylko wszystko wypluje.No fajnie lekarze opierdzielą, a powiedzą jak to zrobić żeby nie przybierało dziecko tyle? No wątpię. Jest puciata ale widziałam bardziej okrągłe dzieci, no jest bardzo długa zaraz nie zmieści mi się w gondoli, Zostało nam jakieś 3 cm i w czapce i kombinezonie będzie dotykać przodu i tyłu.... i będziemy jeździć spacerówką na płasko nie słyszałam jeszcze o tak dużym dziecku aż mnie to martwi. Gdzie żeby 4 miesięczniak nosił ciuszki dla roczniaka i są dobre
Qmika
A jak często je teraz Twoja córcia? Dalej tak często potrzebuje piersi?Gunka moja i Beaty córcia konczy 11 stycznia cztery miesiące są z tego samego dnia.
Luiska mój najstarszy miał 4 masce jak mu dwa pierwsze wyszły reszta miała kolo 8 msca
Gunka
Twoja mała już duza się urodzila to nic dziwnego ze teraz jest duża. Ze zdjęć wcale nie wygląda na jakąś otyłą. Według mnie normalna dziewczynka ona jest na długość duża i dzięki temu waga też idzie w górę. Ale z tym już nic nie zrobisz. Będzie poprostu rosła teraz a przyjdzie taki okres że przystopuje nie martw sięNo tak kazali mi przetrzymywac dziecko i koniec nie dawać tyle jedzenia w zamian za to woda czystą przepajac. To nic że się mlody lupił na cały oddzial pomyślałam "powariowali". Wmawiali mi że się drze przez kolki gdzie jak tylko dałam jedzenie to się momentalnie uspokajal. Pomyslalam muszę jakoś przetrwać do wypisu i nic nie będę kombinować. Dawałam wtedy kiedy chciał jesc i tyle. Był czas że jadł co 1.5 godziny lub co dwie. Teraz się to jakoś uspokoilo samo z siebie. Je co 3 lub 4 a nawet czasem robi sobie 5godz przerwy. Jak nie chce to chodź bym mu chciała wcześniej dać bo myślę że już powinien jesc to i tak nie zje tylko wszystko wypluje.
Beata0192
Zgadzam się z Tobą w 100%. Jak jest głodna to nic nie pomoże jak mleko. Jak nie chce jeść to nawet nie cmoknie smoczka butli a do tego manifestuje gestem "będę rzygać już mi się cofa,"No tak kazali mi przetrzymywac dziecko i koniec nie dawać tyle jedzenia w zamian za to woda czystą przepajac. To nic że się mlody lupił na cały oddzial pomyślałam "powariowali". Wmawiali mi że się drze przez kolki gdzie jak tylko dałam jedzenie to się momentalnie uspokajal. Pomyslalam muszę jakoś przetrwać do wypisu i nic nie będę kombinować. Dawałam wtedy kiedy chciał jesc i tyle. Był czas że jadł co 1.5 godziny lub co dwie. Teraz się to jakoś uspokoilo samo z siebie. Je co 3 lub 4 a nawet czasem robi sobie 5godz przerwy. Jak nie chce to chodź bym mu chciała wcześniej dać bo myślę że już powinien jesc to i tak nie zje tylko wszystko wypluje.
reklama
Gunka
Prze aparatka z tej twojej małejZgadzam się z Tobą w 100%. Jak jest głodna to nic nie pomoże jak mleko. Jak nie chce jeść to nawet nie cmoknie smoczka butli a do tego manifestuje gestem "będę rzygać już mi się cofa,"