reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Beata Twoja wazy tyle ale jest tez długa :) dlatego to nie jest otyłość po prostu idzie z waga i wzrostem cały czas do przodu:) znam takie duże dzieci, rekord to na 7mscy 13kg! Teraz ma 7 lat a wyglada przynajmniej na 10lat;) po prostu ludzie są różni;)

Qmika tak, często je. O wyjściu do fryzjera nie ma mowy a chciałabym ;) jeszcze muszę poczekać trochę. Je zazwyczaj w dzień co godzinę , często chce się przystawić i po prostu przytulić bo to nie jest jedzenie takie konkretne tylko sobie ciucka ;) a Twoja?
Moja też je często, około 1.20h wytrzymuje i męczy mnie to co raz bardziej. Tylko ja już raz dziennie robię butelkę. Moja też lubi tak pocyckać zamiast smoczka to pierś. Jeszcze się nie poddaje 😁

reklama
U mnie znowu ciekawie, młody chory od wczorajszego wieczora kicha i smarka. Mały wczoraj cały dzień marudził i ciekawe czy jego cosik nie bierze :( wychodzi jak co roku od 3 lat o tej porze magia świąt :p młody przed skończeniem roku był chory po świętach i na antybiotyku, w zeszłym roku angina i też antybiotyk no i teraz znowu chory więc to powoli nasza świąteczna tradycja :D teraz to strach do lekarza dzwonic bo powiedzą że korona... Jeszcze mojej siostrze wyszła jakaś twarda górka na policzku przy uchu i boli ją to więc się martwimy czy nie rakowe to coś...

Asymetria i mam załatwić skierowanie na NFZ na rehabilitację żeby jak najszybciej to wyprostować by jej nie zafundować skoliozy. Inaczej nosić, ćwiczyć, obniżać barki. Masakra 40minut focha i wrzasku 🤦🏻‍♀️ a to nie mogło boleć jakoś wybitnie, po prostu coś innego a ona śpiąca i jej się nie chciało. Fizjo powiedziała że dobrze że nie ma taty bo nie dałby jej nic zrobić, nie szło rozmawiać bo bębenki w uszach trzeszczały 🥴🤷🏻‍♀️
Ale mamy zielone światło na rozszerzanie diety, nawet się nie spodziewałam, nie pytałam ona sama że można ją do karmienia sadzać w pozycji lekkiego odchylenia ok 80°.

Dzisiaj noc na mleku + kleik ryżowy. Zjadła mniej, obudziła się po 3,5 godziny a później po 5 nie bardzo chciała jeść i to w ogóle musiałam ją obudzić o tej 8. Chyba bardziej sycące było. Teraz wróciłyśmy i śpi dalej. Ale jak z kupką to jeszcze nie wiemy. 😊
No to czeka Was sporo pracy. Mysle, że i mnie to czeka. Ale przez korone nie mamy sie jak i gdzie ruszyc. Dopiero 14.1 na szczepieniu bede gadać z pediatrą.
Domyslam sie, jaką rozróbę mała tam zrobiła i myśle, że chyba każde dziecko by tak zareagowało.
Też już bym mojemu dała coś konkretnego do jedzenia, żeby w kóncu się wyspać 😜

No to czeka Was sporo pracy. Mysle, że i mnie to czeka. Ale przez korone nie mamy sie jak i gdzie ruszyc. Dopiero 14.1 na szczepieniu bede gadać z pediatrą.
Domyslam sie, jaką rozróbę mała tam zrobiła i myśle, że chyba każde dziecko by tak zareagowało.
Też już bym mojemu dała coś konkretnego do jedzenia, żeby w kóncu się wyspać 😜
My też mamy szczepienie 14.01 druga dawka rota + 6w1

Myślisz, że żle slyszy? Zauważyłaś coś niepokojącego?
Mówili w szpitalu że ucho mogło się jeszcze z wód nie oczyścić. Bo to miał lewe tylko. Prawe było ok. Dostałam skierowanie i dali nam termin na styczeń. Wydaje mi się że nie powinno być źle ale wolę to sprawdzić

Mówili w szpitalu że ucho mogło się jeszcze z wód nie oczyścić. Bo to miał lewe tylko. Prawe było ok. Dostałam skierowanie i dali nam termin na styczeń. Wydaje mi się że nie powinno być źle ale wolę to sprawdzić
No pewnie. Lepiej sprawdz.
A jak mały? Drzemnął coś?
Mój teraz pół godziny i usypianie odbyło sie z wielkim krzykiem

reklama
Do góry