reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Beata Twoja wazy tyle ale jest tez długa :) dlatego to nie jest otyłość po prostu idzie z waga i wzrostem cały czas do przodu:) znam takie duże dzieci, rekord to na 7mscy 13kg! Teraz ma 7 lat a wyglada przynajmniej na 10lat;) po prostu ludzie są różni;)

Qmika tak, często je. O wyjściu do fryzjera nie ma mowy a chciałabym ;) jeszcze muszę poczekać trochę. Je zazwyczaj w dzień co godzinę , często chce się przystawić i po prostu przytulić bo to nie jest jedzenie takie konkretne tylko sobie ciucka ;) a Twoja?
Moja też je często, około 1.20h wytrzymuje i męczy mnie to co raz bardziej. Tylko ja już raz dziennie robię butelkę. Moja też lubi tak pocyckać zamiast smoczka to pierś. Jeszcze się nie poddaje 😁

reklama
U mnie znowu ciekawie, młody chory od wczorajszego wieczora kicha i smarka. Mały wczoraj cały dzień marudził i ciekawe czy jego cosik nie bierze :( wychodzi jak co roku od 3 lat o tej porze magia świąt :p młody przed skończeniem roku był chory po świętach i na antybiotyku, w zeszłym roku angina i też antybiotyk no i teraz znowu chory więc to powoli nasza świąteczna tradycja :D teraz to strach do lekarza dzwonic bo powiedzą że korona... Jeszcze mojej siostrze wyszła jakaś twarda górka na policzku przy uchu i boli ją to więc się martwimy czy nie rakowe to coś...

Asymetria i mam załatwić skierowanie na NFZ na rehabilitację żeby jak najszybciej to wyprostować by jej nie zafundować skoliozy. Inaczej nosić, ćwiczyć, obniżać barki. Masakra 40minut focha i wrzasku 🤦🏻‍♀️ a to nie mogło boleć jakoś wybitnie, po prostu coś innego a ona śpiąca i jej się nie chciało. Fizjo powiedziała że dobrze że nie ma taty bo nie dałby jej nic zrobić, nie szło rozmawiać bo bębenki w uszach trzeszczały 🥴🤷🏻‍♀️
Ale mamy zielone światło na rozszerzanie diety, nawet się nie spodziewałam, nie pytałam ona sama że można ją do karmienia sadzać w pozycji lekkiego odchylenia ok 80°.

Dzisiaj noc na mleku + kleik ryżowy. Zjadła mniej, obudziła się po 3,5 godziny a później po 5 nie bardzo chciała jeść i to w ogóle musiałam ją obudzić o tej 8. Chyba bardziej sycące było. Teraz wróciłyśmy i śpi dalej. Ale jak z kupką to jeszcze nie wiemy. 😊
No to czeka Was sporo pracy. Mysle, że i mnie to czeka. Ale przez korone nie mamy sie jak i gdzie ruszyc. Dopiero 14.1 na szczepieniu bede gadać z pediatrą.
Domyslam sie, jaką rozróbę mała tam zrobiła i myśle, że chyba każde dziecko by tak zareagowało.
Też już bym mojemu dała coś konkretnego do jedzenia, żeby w kóncu się wyspać 😜

No to czeka Was sporo pracy. Mysle, że i mnie to czeka. Ale przez korone nie mamy sie jak i gdzie ruszyc. Dopiero 14.1 na szczepieniu bede gadać z pediatrą.
Domyslam sie, jaką rozróbę mała tam zrobiła i myśle, że chyba każde dziecko by tak zareagowało.
Też już bym mojemu dała coś konkretnego do jedzenia, żeby w kóncu się wyspać 😜
My też mamy szczepienie 14.01 druga dawka rota + 6w1

Myślisz, że żle slyszy? Zauważyłaś coś niepokojącego?
Mówili w szpitalu że ucho mogło się jeszcze z wód nie oczyścić. Bo to miał lewe tylko. Prawe było ok. Dostałam skierowanie i dali nam termin na styczeń. Wydaje mi się że nie powinno być źle ale wolę to sprawdzić

Mówili w szpitalu że ucho mogło się jeszcze z wód nie oczyścić. Bo to miał lewe tylko. Prawe było ok. Dostałam skierowanie i dali nam termin na styczeń. Wydaje mi się że nie powinno być źle ale wolę to sprawdzić
No pewnie. Lepiej sprawdz.
A jak mały? Drzemnął coś?
Mój teraz pół godziny i usypianie odbyło sie z wielkim krzykiem

reklama
Do góry