reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Masz aplikacje? Nie wiem jak dodać w aplikacji więcej odpowiedzi do zacytowania to wchodzą pojedynczo. Wcześniej siedziałam na laptopie głównie tam było przejrzyście.
Ja 1 września [emoji28] data cudowna. Tydzień przed terminem miałam poród wywoływany z powodu małowodzia. Balonik, oxy i te sprawy.
Nie mam aplikacji. Mozesz wysłać wiadomość prywatną do mnie?

Jagodam mam nadzieje ze uporasz się szybko ze swoim problemem.. czy to przez porod czy już w ciazy coś się działo? Moja jest z 11.09 :)

Ja już się zastanawiałam, czy to mm,.które mam go po prostu nie syci czy co, że czasem po godzinie musi 20ml dopić. Albo go suszy 😂
Moj to jest wiecznie glodny jak próbowałam go przepajac to potrafił wypić 90ml wody a i tak za 5min wrzeszczal o jedzenie. Teraz mu dałam 130ml zobaczymy ile pośpi i za ile będzie jadł. Jak ie będzie różnicy w przerwach między jedzeniami to wracam z powrotem na 100ml

Moj to jest wiecznie glodny jak próbowałam go przepajac to potrafił wypić 90ml wody a i tak za 5min wrzeszczal o jedzenie. Teraz mu dałam 130ml zobaczymy ile pośpi i za ile będzie jadł. Jak ie będzie różnicy w przerwach między jedzeniami to wracam z powrotem na 100ml
U nas podobnie, tzn.może wypić 130ml a i tak nie zaśnie

Moja Zuzia zazwyczaj 120 czasem 150 ml mm wypija.
Którego rodziłyście?
U nas 100-140. 11 września, rocznica zamachu na WTC 😂 ale ja tez mam urodziny 11.01 a mąż 11.05.

Dziewczyny pytanie, orientowała się któraś w temacie badania z krwi na SMA? Ostatnio na insta u pediatry Alicji Jaczewskiej właśnie widziałam wzmiankę o tym i aż klepnelam się w czoło bo będąc w ciąży myślałam o tym. Serce mi się kroi jak widzę walkę rodziców o dzieci z SMA i terapię genową która kosztuje dosłownie miliony i można lek podać do 13,5kg wagi dziecka. Choroba odbiera nieodwracalnie umiejętności i siłę dzieciom, terapia genowa całkowicie ją zatrzymuje.. co rusz widzę nowe zbiórki pieniędzy dla takich dzieci. Badanie kosztuje ponoć ok 150zl i można materiał (bibułkę nasączoną kroplą krwi) przesłać bezpośrednio z domu.
Nie wiem czy sama to ogarnę czy gadać z przychodnią. Ktoś coś? Co o tym myślicie?

U nas to samo. Zaśnie na chwilę a jak ją odłożę albo uda się że przy piersi usnie a ja wstanę to za 3 minuty nie śpi. Dziewczyny albo przetrwamy albo spotkamy się w wariatkowie 😁😁
Obawiam sie, że to drugie 😂

Mój robił zawsze min 2 kupki dziennie,.od paru dni robi tylko raz. I juz teraz jest mega marudny, nie chce zasnąć, stęka i rzuca nóżkami, jak go biorę na ręce to ryczy. Wczoraj doprowadziło to do kolek wieczornych, a ja ledwo przezyłam ten wrzask. Kusi mnie, żeby mu tą kupkę termometerem wymusić zanim bedzie wieczorne larmo.

reklama
Do góry