reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Pytanie z innej beczki, czy Wasze dzieci mają czuprynki? Znacie dzieci którym się te włosy pierwsze nie wytarły?
Naszej gwieździe chyba tylko rosną i prawie wcale się nie wycierają. Może bardziej doświadczone mamy wiedzą kiedy te włoski schodzą i czy zawsze się tak dzieje?
IMG_20201130_132524_049.jpg

My już po kontroli mała zdrowa:) wazy 4,5kg możliwe ze trochę poleciała z wagi bo ma biegunki od antybiotyku ale rano była już ostatnia dawka :) w piątek będzie mieć 12 tygodni

Beata moim wszystkim się wycierały pierwsze włosy, mieli łyse głowy bez ani jednego włoska ;) a rodzili się z włosami, teraz mała ma czuprynkę póki co :) ciekawe czy się wytrą..

Hej nie pokazywało mi powiadomień z wątku. Miała tak z 2 dni teraz jak wiem że może być głodna, zaczyna się kręcić robię mleko i czekam do takiego momentu żeby jeszcze nie była rozdrażniona za mocno i daje jej jeść. Zmieniliśmy smoczki na Lovi slow 2 bo na jedynce była umęczona jedzeniem gęstego i na dwójce był problem bo potrafiła wciągnąć 140ml w ❗2 minuty ❗ i to z wcześniejszymi standardowymi przystankami co 5-6 łyków. Teraz robię dłuższe przystanki i co 2-3 łyki i jakoś idzie, dociągamy do 10min. Jest spokojniejsza. Wczoraj miała problem z kupką, ale mam wrażenie że to wynikało z dyschezji o której mówiła Gastrolożka, czyli niedojrzałość mięśni, bo daliśmy jej czopek i od razu pobrudzila mnie bo pod ciśnieniem wyleciała kupka. Trochę jeszcze kwaśne te kupy ale mam nadzieję że to się wynormuje.
Wow, w 2 min, to tempo ma lepsze od mojego żarłoka 😁 nie denerwuje się, jak robisz jej tyle przerw? Ja raz na problem z kupką podzìałałam termometrem owinietym w prezerwatywę i posmarowany kremem. Kupka poszła raz dwa. Choć nie jestem zwolennikiem takich metod, to zamówilam rurki Windi na odgazowanie. Dziś tak się umęczył, żeby pierdnąć, że płakał aż i rzucał sie, jak dziki. Wybudzał się w nocy co chwile.
U nas kupki kwaśne też się pojawiają, raczej robi je pod wieczór. Te kupy z rana jak by mniej kwaśne. Może dlatego, że w nocy je spokojniej? Masakra, pokój trzeba wietrzyc po przewijaniu 🤢

Sopek, Twoja córcia super nabiera masy 😃
My mamy kolejne szczepienie 21.12, akurat na święta kombo- pneumo, zakaźne 6w1 i chyba rota kolejna dawka? Niedość, że może być znów marudny, to jeszcze pierwsze święta bez rodziny 😥😥😥

reklama
Gunka, to daj znać jutro :)
My wczoraj mielismy gości, mały był znośny, ale od 17 do 18.30 okropne kolki. Mialam wrazenie, jakby odreagował to spotkanie. Kurde nie jest nauczony do głośnego, bo ja z nim sama całe dnie.
Dziś do poludnia byl dosc marudny. Rozryczał mi się w rossmannie, nikt sie nie zlitował, stałam jako 10ta w kolejce. Mialam dosc. Wyjełam flche , wypił troszkę i zasnął. Zgrzałam się jak nie wiem.

Do góry