reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Luiska serio nikt Cię nie puścił? Nawet obsługa nie zawołała ?? :/
Serio, obsługa tez nie reagowała. Jakbym miala te zakupy w koszyku a nie pod wózkiem, to bym to zostawiła gdzie stoję i wychodzę. Ale już mi się nie chciało wygibasów robić, schylać i tych zakupów roznosić na swoje miejsce.

Cx
Wow, w 2 min, to tempo ma lepsze od mojego żarłoka 😁 nie denerwuje się, jak robisz jej tyle przerw? Ja raz na problem z kupką podzìałałam termometrem owinietym w prezerwatywę i posmarowany kremem. Kupka poszła raz dwa. Choć nie jestem zwolennikiem takich metod, to zamówilam rurki Windi na odgazowanie. Dziś tak się umęczył, żeby pierdnąć, że płakał aż i rzucał sie, jak dziki. Wybudzał się w nocy co chwile.
U nas kupki kwaśne też się pojawiają, raczej robi je pod wieczór. Te kupy z rana jak by mniej kwaśne. Może dlatego, że w nocy je spokojniej? Masakra, pokój trzeba wietrzyc po przewijaniu 🤢
U nas rurki działały jakiś czas temu, teraz trochę na odgazowanie działa, na zrobienie kupki tak sobie.
O dziwo przerwy znosi bardzo dzielnie jakby nigdy nic. Daje jej pierwsze 5 łyków, trochę przerwy 5 łyków i po przerwie kilkudziesięciu sekund daje po max 3 łyki. W przerwach czasem zamiast ciumkać butelkę daje jej smoczek i też jest ok, a mam pewność że jak przysnę😂 albo się zwieszę to nie przechyle butli niechcący i nie będzie doić do końca. Pierwsze 2-3 takie karmienia były nieco nerwowe teraz lajcik.

Ale mam kryzys samopoczucia jakiś czuję się padnięta dzisiaj na maksa wszystko mnie boli od noszenia Gwiazdy w ostatnich dniach dzisiaj ją ważyłam i wyszło 6890 😱😵 materdeju. Dzisiaj leciałam z nią w foteliku do auta myślałam że zdechnę, stary zapomniał przyprowadzić ramę wózka do domu 🤦🏻‍♀️ uhh

Beata to nic dziwnego, że Cię boli wszystko. Prawie 7kg to jest co nosić.
Moj ma ok 5kg, a jak go znosiłam z gondolą do piwnicy po spacerze, to sie spociłam jak świnia. Jak już wchodzę na klatkę to rozpinam kurtkę i bluzę 🙉

Luiska
Powiedz mi ty szczepilas na rotawirusa? Jak twój mały to przeszedł? Nam lekarka powiedziała że jak chcemy się szczepić na rotawirusa to musi to być już dziś wszystko i rotawirus i infanrix. Szczerze mówiąc boje się tak wszystko naraz szczepić

Luiska
Powiedz mi ty szczepilas na rotawirusa? Jak twój mały to przeszedł? Nam lekarka powiedziała że jak chcemy się szczepić na rotawirusa to musi to być już dziś wszystko i rotawirus i infanrix. Szczerze mówiąc boje się tak wszystko naraz szczepić
Tylko na rota mielismy. A 21.12 wlasnie mamy na te zakaźne, pneumo i chyba druuga dawka rota? Tak mi lekarka mowila.
A tą na rota zniósł fatalnie. Na drugi dzień wrzeszczał jak dziki, ani spać ani jesć. Pediatra mowila, że może być też biegunka, wymioty i gorączka. U nas byl tylko ten okropny ból brzucha

Tylko na rota mielismy. A 21.12 wlasnie mamy na te zakaźne, pneumo i chyba druuga dawka rota? Tak mi lekarka mowila.
A tą na rota zniósł fatalnie. Na drugi dzień wrzeszczał jak dziki, ani spać ani jesć. Pediatra mowila, że może być też biegunka, wymioty i gorączka. U nas byl tylko ten okropny ból brzucha
My już po. Dostał na rota i infanrix. Następne szczepienie za dwa tyg na pneumokoki. Waży 6470g. Teraz czekam na rozwój sytuacji😉

Luiska
My mieliśmy 5w1 i rota jednego dnia. Cały tydzień wyjęty z życia. Płacz, ból brzuszka i problemy z apetytem.

reklama
Do góry