Natalin
Zaangażowana w BB
potem bedziemy sie stresowac samym porodemTo podobnie do mnie, pierwsza ciąża, termin na 5 września, tez się stresuje, ale damy radę potem będziemy się śmiać z naszego strachu.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
potem bedziemy sie stresowac samym porodemTo podobnie do mnie, pierwsza ciąża, termin na 5 września, tez się stresuje, ale damy radę potem będziemy się śmiać z naszego strachu.
A nie będziesz już czasem w 13? Ja mam termin porodu na 6.09. a prenatalne 1.03. Będę wtedy w 13+0.Mamy na 6 marca, tak żeby w 12 tygodniu być. Mam oczywiście obawy ale to chyba każda z nas ma lub miała.
Wyjaśniłam to w poście na poprzedniej stronieA nie będziesz już czasem w 13? Ja mam termin porodu na 6.09. a prenatalne 1.03. Będę wtedy w 13+0.
Pewnie tak, nie miałam okazji używać jeszcze takich określeń może dlatego nie wiem.Chyba chodzi o to, że zwyczajowo się mówi, że np. 12+5 to jest 13 tydzień (12ty skończony, a 13ty leci), 10+2 to 11ty tydzień itd.
Na 12Wszystko fajnie tylko ja dalej nie wiem. Jestem w np. 11+5 tyg to np przeglądając internet mam patrzeć na 11 czy 12 tydzień?
Na tą chwilę nie wyobrażam sobie porodu. Jak ja nawet boję się wenflona każdy się ze mnie smieje, ale dla mnie to jest duża trauma żeby iść nawet na pobranie krwi.potem bedziemy sie stresowac samym porodem