reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Dziewczyny, czy odczuwalyscie ból podbrzusza po stosunku? U mnie sytuacja przedziwna... Bo w zasadzie to nawet nic nie było, to był po prostu sen😳. Wydaje mi się że musiałam szczytować we śnie... I potem obudził mnie ból w podbrzuszu, jakby skurczowy. Szybko minął. To normalne?

Co do niejedzenia dłużej niż 2h...przekonałam się o tym będąc już w czulych objęciach sedesu😁

reklama
Dziewczyny, czy odczuwalyscie ból podbrzusza po stosunku? U mnie sytuacja przedziwna... Bo w zasadzie to nawet nic nie było, to był po prostu sen😳. Wydaje mi się że musiałam szczytować we śnie... I potem obudził mnie ból w podbrzuszu, jakby skurczowy. Szybko minął. To normalne?

Co do niejedzenia dłużej niż 2h...przekonałam się o tym będąc już w czulych objęciach sedesu😁
Ja tak miałam w pierwszej ciąży :D Takie realne sny są normalne w ciąży :)
W drugiej natomiast aż bałam się zasypiać takie horrory tworzyłam, też realistyczne i do dzisiaj nie mam pojęcia jak moja głowa mogła coś takiego wymyślać :oo:
Teraz za to przerabim w ciągu tych 4godz snu Netflixa i inne HBO hahaha Dzisiaj uciekałam z Zamku :ninja2:

Ja dziewczyny jestem załamana. Wczoraj się pochwaliłam ze mdłości dużo mniejsze a dziś od rana ledwo żyje... tak mi smutno naprawdę już bym chcialam spokojna ciąże.
Pisaliście o senności. No to ja w tej ciazy przespalabym cały dzień najlepiej. I jestem całkowicie bez energii.

Hej Dziewczyny, doradzcie mi proszę. Tydzień temu zjadłam 2 oscypki , oczywiście dzisiaj internet uświadomił mi że nie powinnam ich jeść. Czy konsultować to z lekarzem. Czy jednak nie panikować ?

Ja dziewczyny jestem załamana. Wczoraj się pochwaliłam ze mdłości dużo mniejsze a dziś od rana ledwo żyje... tak mi smutno naprawdę już bym chcialam spokojna ciąże.
Pisaliście o senności. No to ja w tej ciazy przespalabym cały dzień najlepiej. I jestem całkowicie bez energii.
To samo wczoraj Ci napisałam haha Od 20 wiszę i od 3 powtórka :/ Teraz zapycham flipsami mdłości ale chyba nie pomaga więc pewnie kolejny zwrot będzie :/

Mi się dzisiaj udało przespać tylko 3h... 😞 Ale sny żywotne - wspinaczka po płotach i drzewach jak w jakimś filmie akcji, gdzie bohater przed czymś nawiewa, a dodatkowo śniłam, że idę wzdłuż krętej alejki osiedlowej wyłożonej ogórkami kiszonymi rządkiem i je zjadam... 😂

reklama
@Agnieva Z tymi oscypkami to chodzi o to, żeby nie jeść produktów z niepasteryzowanego mleka... Także to zależy od producenta czy jadłaś takie swojskie faktycznie czy np sklepowe, które podobno bywają pasteryzowane. No i jeśli np były podgrzane do 70C to wszystko się w nich wybiło nawet jeśli swojskie (u nas w galeriach czasem sprzedają smażone z żurawiną). Szansa, że coś jest nie tak jest ogólnie niska, ale jeśli masz się niepokoić to dopytaj lekarza.

Do góry