reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Ja już nie śpię... usnełam o 1 i nie mogę spać 🤦‍♀️ zaczyna docieram do mnie, że będę mieć bliźnięta i troche mnie to przeraża. Jak ja sobie dam rade czy wszystko będzie ok. Raczej nie będzie mi miał kto pomóc a tu jeszcze starszy syn. Jeszcze nie dawno żyłam z myślą, że będę mieć jedno dziecko a tu taka niespodzianka.
A ile ma lat straszy synek?

Ja tak miałam w pierwszej ciąży :D Takie realne sny są normalne w ciąży :)
W drugiej natomiast aż bałam się zasypiać takie horrory tworzyłam, też realistyczne i do dzisiaj nie mam pojęcia jak moja głowa mogła coś takiego wymyślać :oo:
Teraz za to przerabim w ciągu tych 4godz snu Netflixa i inne HBO hahaha Dzisiaj uciekałam z Zamku :ninja2:
Nie tyle o same sny mi chodzi, bo takie aż dziwnie realne, o tematyce przeróżnej, mam od paru dni, ale słyszałam że to normalne.
Zastanawialam się tylko nad tym bólem😳

@Agnieva spokojnie, na pewno nie panikowac! Możesz wspomniec lekarzowi na następnej wizycie, no i w razie jakichkolwiek niespecyficznych objawów albo takich grypopodobnych idź do lekarza, bo faktycznie, kobiety w ciąży są bardziej narażone na zakażenie listeriozą.
Ale to musiałabyś mieć ogromnego pecha, także spokojnie, jest tyle rzeczy które nam "zagrażają" a nie dzieje się nawet 1/100 z nich, także nie martw się, nic Ci nie będzie😊

Jadłam swojskie. :/
@Agnieva Z tymi oscypkami to chodzi o to, żeby nie jeść produktów z niepasteryzowanego mleka... Także to zależy od producenta czy jadłaś takie swojskie faktycznie czy np sklepowe, które podobno bywają pasteryzowane. No i jeśli np były podgrzane do 70C to wszystko się w nich wybiło nawet jeśli swojskie (u nas w galeriach czasem sprzedają smażone z żurawiną). Szansa, że coś jest nie tak jest ogólnie niska, ale jeśli masz się niepokoić to dopytaj lekarza.

Nie tyle o same sny mi chodzi, bo takie aż dziwnie realne, o tematyce przeróżnej, mam od paru dni, ale słyszałam że to normalne.
Zastanawialam się tylko nad tym bólem😳

@Agnieva spokojnie, na pewno nie panikowac! Możesz wspomniec lekarzowi na następnej wizycie, no i w razie jakichkolwiek niespecyficznych objawów albo takich grypopodobnych idź do lekarza, bo faktycznie, kobiety w ciąży są bardziej narażone na zakażenie listeriozą.
Ale to musiałabyś mieć ogromnego pecha, także spokojnie, jest tyle rzeczy które nam "zagrażają" a nie dzieje się nawet 1/100 z nich, także nie martw się, nic Ci nie będzie😊
To na pewno ból? Specem od orgazmów żadnym nie jestem ale towarzyszą im mikroskurcze i wybudza Cię pewnie takie dziwne uczucie :) Ale bólem bym tego nie nazwała ;)

Dziewczyny kupiłam cukierki z verbeny z imbirem. Zjadłam bułkę później dwa cukierki i mdłości nie mam...
Dodaję do listy zakupów :D Zaraz obok oscypka i Drwala hahahaha

To na pewno ból? Specem od orgazmów żadnym nie jestem ale towarzyszą im mikroskurcze i wybudza Cię pewnie takie dziwne uczucie :) Ale bólem bym tego nie nazwała ;)

Dodaję do liaty zakupów :D Zaraz obok oscypka i Drwala hahahaha
To na pewno był ból, trochę podobny do tych miesiączkowych. Dość szybko minął, ale był.

reklama
Dziewczyny kupiłam cukierki z verbeny z imbirem. Zjadłam bułkę później dwa cukierki i mdłości nie mam...

O jaaa ale super! Ja niestety nie mogę przełknąć niczego co ma imbir :( na sama myśl o imbirze i bez ciazy i mdłości od razu słabo mi się robi.

@Dwa+Trzy łącze się z Tobą w bólu chociaż ja nie wymiotuje :( nie wiem sama już co robić chyba po prostu będę leżała plackiem...

Dziewczyny a jak z Wasza cera? Ja mam cała twarz w czerwonych płatkach krostkach i zaczyna mnie wysypywać na dekolcie. Jednym słowem bez tapety ani rusz bo ludzie się mnie przestrasza :(

Do góry