momtobe_90
Fanka BB :)
Koleżanka mi robiła wróżbę 2 razy i raz jej wyszło 5 dziewczynek a drugi raz że będę bezdzietna ;p coś średnio prawdziwa chyba bo 5 dzieci to ja mieć nie będę!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jeszcze była jedna dziewczyna ale kurcze nie pamiętam nicku a ostatnio się nie odzywała
U mnie przy wyliczeniach 5+6 nie było nic widać poza pecherzykiem, przy 6+1 trafiłam na IP i też nie było więcej widać, a w 6+6 było już serduszko i lekarz mówił, że jest ok, wynikało, że jest 6+4 i to by pasowało, bo u mnie czułam implantacje też późno (13 dni po owu, która też czułam, ale przytulaliśmy się dzień po owu i w kolejnych dniach).Dziewczyny, a ja z rana mam rozkminę. Jeśli w sobotę 25.01 miałam sam pęcherzyk 3.7mm (5+1 wg OM, lekarka wpisała "ciąża z OM 4+1,wiec chyba się pomyliła?), to jaka jest szansa, że 4.02 pojawi się już zarodek z serduszkiem? Tzn WIEM, że nawet jeśli nie i lekarz powie że jest ok, tylko ciąża młodsza (nie wykluczam tego, z OM będzie 6+4, ale tez owu nie jestem pewna na 100%, a i implantacja, jeśli plamienie przed @ było nią, była dość pozna, bo 11-12 dni po owu) to nie będę siała paniki.
Zastanawiam się tylko czy jest w ogóle szansa i czy się nastawiać że może, może już...jak myślicie?
O kurczę, a dlaczego z cytrusami trzeba uważać? Są jakieś bezpieczne ilości?tarłam na tartce i dodawałm to wody. Wciskałam jeszcze odrobinę cytryny bo mi to nie szło ale lekarz zabronił mi cytusów. Powiedział że w ciąży nie można przesadzać z cytrusami a i sok malinowy odpada.
Atypowego oglądałaś?
Znowu krwiak? Jedyne co na niego pomaga to leżenie ale takie 100%, jak kłoda. No i Duphaston. Ja jeszcze nieświadomie kiwi jadłam w dużych ilościach i okazało się, że witC bardzo pomaga przy krwiakach.
Współczuję tych nerwów :/
O dziwo ja się całkiem dobrze czuję po zmniejszeniu dawki - tzn. Nie czuję się gorzej, tak chyba będzie właściwiej
Odpocznij
Inna srawa, że hormony mogą szaleć
Witamy
Nie byłaś skonsultować z Kimś innym?
Na razie nie analizuj, w niczym to nie pomoże. Tak, wiem..ciezko nie analizować :/
U mnie przy wyliczeniach 5+6 nie było nic widać poza pecherzykiem, przy 6+1 trafiłam na IP i też nie było więcej widać, a w 6+6 było już serduszko i lekarz mówił, że jest ok, wynikało, że jest 6+4 i to by pasowało, bo u mnie czułam implantacje też późno (13 dni po owu, która też czułam, ale przytulaliśmy się dzień po owu i w kolejnych dniach).
Także może bym się nie nastawiała, ale szansa jest, u mnie tydzień wiele zmienił w widoku.
Podobno, że nie widać nie znaczy, że nie ma, bo różne czynniki wpływają na to, co widać na usg. Trzymam kciuki!
O kurczę, a dlaczego z cytrusami trzeba uważać? Są jakieś bezpieczne ilości?
Tutaj się z Tobą nie zgodzę, decyzja należy do kobiety czy chce iść na badania czy nie. Znam przypadek gdzie takie badania tak namieszały że lekarze chcieli usunąć ciążę, kobieta prawie zeszła z tego świata po amniopunkcji bo badania przezierności źle wyszły. Na szczęście oboje są cali i zdrowi ! ! !Osobiście nie wyobrażam sobie ciąży bez USG genetycznego. Są parametry, które mają znaczenie tylko i wyłącznie między 12 a 14 tc Chyba, że Komuś jest zupełnie obojętne czy urodzi zdrowe dziecko, czy z wadami to zmienia postać rzeczy. Ja po prostu chciałabym być przygotowana jak najlepiej do każdej ewentualności
Dziewczyny przełom! Od 24 godzin nie wisiałam nad muszlą
Tutaj się z Tobą nie zgodzę, decyzja należy do kobiety czy chce iść na badania czy nie. Znam przypadek gdzie takie badania tak namieszały że lekarze chcieli usunąć ciążę, kobieta prawie zeszła z tego świata po amniopunkcji bo badania przezierności źle wyszły. Na szczęście oboje są cali i zdrowi ! ! !
Ja pochłaniałam duże ilości przy chorobie też..@Kawoszka81 a czemu sok malinowy w ciąży odpada? Pierwsze słyszę. Zresztą w każdej ciąży piłam