reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

@Blanca86 mocno niepoważny lekarz :eek: Ja bym jak najszybciej skonsultowała i absolutnie do żadnej pracy nie szła z plamieniami.

Bo tych wszystkich historiach na Naszym wątku to faktycznie strach iść na kontrolę.

A ja musiałam znowu zasnąć bo przecież mdłości miały jednak tylko opóźnienie.. Znowu będę się męczyć z zaśnięciem do 3 :/
No właśnie sama nie wiem, ale nie chodzę narazie.... odpoczywam w domu. Szkoda, ze miał się ustosunkować Pan Doktor do wyniku i nic nie napisał jak mu przesłałam...a mówi o ciąży pozamacicznej i zostawia mnie tak niedoinformowaną.... 😞
A próbowałaś imbir na mdłości? I małe porcje jedzenia a częściej?

reklama
No właśnie sama nie wiem, ale nie chodzę narazie.... odpoczywam w domu. Szkoda, ze miał się ustosunkować Pan Doktor do wyniku i nic nie napisał jak mu przesłałam...a mówi o ciąży pozamacicznej i zostawia mnie tak niedoinformowaną.... 😞
A próbowałaś imbir na mdłości? I małe porcje jedzenia a częściej?
Tym bardziej poszłabym do prawdziwego lekarza bo ten to jakaś pomyłka :/ A jeśli faktycznie podejrzewa pozamaciczną to teraz co? Masz chodzić do pracy, wykrwawiać się powoli i czekać aż jajowód pęknie? Ręce opadają naprawdę :/ Moją koleżankę ledwo odratowali na stole operacyjnym taki miała krwotok, to naprawdę nie są proste sprawy.. Nie wiem skąd Ci lekarze się biorą..

Na moje wymioty już wszystkiego próbowałam, nawet te czopki nie działają dość skutecznie :/ a zjedzenie kromki przed wstaniem skutkuje szybszym sprintem do wc. Ale jak już nie ma tego wstrętnego krwiaka to jakoś dam radę :)

Ale super 🥰🥰🥰a to liczysz od pierwszego dnia ostatniej miesiączki ? Czy owulacji? Pseplasam jeśli głupie pytanko ale gubię się w tym jeszcze... ja miałam ostatnia @ pierwszy dzien 21. Myślałam żeby w poniedziałek pójść....a jutro może betę zrobię o ile znajdę czynne laboratorium...
Ja też zadawalam milion pytań moim siostrom ,nie przejmuj się. Z miesiączki wychodzi że 5tydzien i kilka dni,a z USG 4+4 . Z usg lekarz powiedział,że ciąża troszkę młodsza niż wychodzi z @. Czyli wychodzi,że Twój maluszek młodszy o kilka dni od mojego😊

Ale super 🥰🥰🥰a to liczysz od pierwszego dnia ostatniej miesiączki ? Czy owulacji? Pseplasam jeśli głupie pytanko ale gubię się w tym jeszcze... ja miałam ostatnia @ pierwszy dzien 21. Myślałam żeby w poniedziałek pójść....a jutro może betę zrobię o ile znajdę czynne laboratorium...
21 grudnia miałaś miesiączkę, dobrze rozumiem? Jak tak to witaj w klubie, ja tak samo😁! O ile wszystko dobrze liczę, z ostatniej miesiączki wychodzi 5 tydzień i 1 dzień, moja w USG jest młodsza o tydzień

Tym bardziej poszłabym do prawdziwego lekarza bo ten to jakaś pomyłka :/ A jeśli faktycznie podejrzewa pozamaciczną to teraz co? Masz chodzić do pracy, wykrwawiać się powoli i czekać aż jajowód pęknie? Ręce opadają naprawdę :/ Moją koleżankę ledwo odratowali na stole operacyjnym taki miała krwotok, to naprawdę nie są proste sprawy.. Nie wiem skąd Ci lekarze się biorą..

Na moje wymioty już wszystkiego próbowałam, nawet te czopki nie działają dość skutecznie :/ a zjedzenie kromki przed wstaniem skutkuje szybszym sprintem do wc. Ale jak już nie ma tego wstrętnego krwiaka to jakoś dam radę :)
Ja w pierwszej ciąży tak wymiotowałam, że masakra.. I też mi nic nie pomagało.. Czasami ulgę przynosiło picie gazowanej wody.

Ja w pierwszej ciąży tak wymiotowałam, że masakra.. I też mi nic nie pomagało.. Czasami ulgę przynosiło picie gazowanej wody.
Też piję gazowaną wodę i wkrapiam cytrynę bo Pepsi, która mnie ratowała w poprzednich ciążach jest teraz stanowczo za słodka i czuję się po niej jeszcze gorzej.

Ehh, ja jeszcze trochę sobie powiszę w niepewności! Byłam dzisiaj na IP, obudził mnie pęcherz - infekcja ☹️. Po badaniu dostałam antybiotyk, do kontroli we wtorek do mojego gina.
A ciąża w badaniu młodsza o tydzień - 4+1, więc na razie sam pęcherzyk niecałe 4mm. I jakoś smutno, czy wszystko będzie dobrze...

Kochana nie stresuj się :* ja z OM mam 8+2 z ostatniego usg 7+1. Wszystko zależy od tego czy masz regularne okresy i czy owulacja się nie przesunęła. Na tym etapie bardzo dobrze jak już widać pęcherzyk :)

Mi doszedł dziwny objaw tak jakby parcie na „2”...[emoji20]
Ja tez mam straszne zaparcia, jelita szaleją i pobolewają ☹️
A dziewczyny powiedzcie mi proszę czy jak miałyście plamienie to leżałyście? Czy nożna do pracy chodzić....nie dostałam zwolnienia od gina ...[emoji85]

Myśle, że l4 wskazane. Może niekoniecznie 24 h w łóżku ale taki spoczynkowy tryb życia bez szaleństw...

21 grudnia miałaś miesiączkę, dobrze rozumiem? Jak tak to witaj w klubie, ja tak samo😁! O ile wszystko dobrze liczę, z ostatniej miesiączki wychodzi 5 tydzień i 1 dzień, moja w USG jest młodsza o tydzień

dokladnie wtedy mi się zaczęła ale ja mam długie miesiączki, dopiero 27 się skończyła i zaczęliśmy się starać... Straszliwie się martwię, ze nic nie widac na usg😞

Dziewczyny, a macie zrobione już wszystkie badania? (Różyczka, tokso, itp.).

Ja już bym chciała mieć kolejna wizytę. A jeszcze dwa tygodnie 🤦

Dziś mam zdecydowanie mniejsze mdłości. Jutro wracam do pracy...na samą myśl po tak długim wolnym mi się nie chce 😁 Jakoś ciężko się skupić na pracy. A pracuje w przedszkolu. Chyba za dwa tygodnie pójdę już na zwolnienie lekarskie.

reklama
Do góry